ماهی یکی از اجزای سالم یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از موادمغذی است. ماهی منبعی از پروتئین حیوانی بدون چربی را برای بدن فراهم می کند که از یک طرف در ترمیم بافت ها نقش داشته و از طرف دیگر به دلیل اسیدهای چرب امگا ۳ و چربی های سالم موجود در آن در تنظیم کلسترول خون و عملکرد درست مغز موثر است. همچنین ماهی حاوی میزان بالایی از ویتامین ها و موادمعدنی برای حفظ سلامتی می باشد.
ماهی حاوی ویتامین D است. اگرچه سلول های پوست می توانند این ویتامین را در اثر مواجهه با اشعه فرابنفش خورشید در بدن بسازند، اما افرادی با محدودیت قرارگیری در معرض تابش نور خورشید به دلیل عوامل سبک زندگی یا شرایط آب و هوایی ممکن است به منابع غذایی این ویتامین نیز نیاز داشته باشند. ویتامین D در بدن با تنظیم کلسیم به حفظ سلامت استخوان ها کمک می کند. براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در دانشگاه ایالتی اورگان، ویتامین D در ماهی سالمون، خال مخالی و ساردین وجود دارد. اضافه کردن این ماهی ها در رژیم غذایی ممکن است در جلوگیری از کمبود ویتامین D موثر باشد.
برخی از ماهی ها حاوی ویتامین A یا رتینول می باشند. این ویتامین محلول در چربی معمولا به صورت محلول در روغن هایی درون گوشت ماهی یافت می شود، همچنین مکمل های روغن ماهی نیز منبعی غنی از این ویتامین را برای بدن فراهم می کنند. براساس انستیتوی لینوس پاولینگ در ایالات متحده، یک قاشق غذاخوری از روغن کبد ماهی کاد حاوی ارزش روزانه کامل این ویتامین است. ماهی سالمون نیز در افزایش ویتامین A دریافتی تاثیر دارد. مصرف مقدار کافی از این ویتامین برای حفظ سلامت بسیاری از بافت ها مهم است، زیرا کمبود ویتامین A می تواند موجب خشکی، پوسته پوسته شدن پوست، نابینایی و نقص ایمنی شود. مصرف ماهی چرب یا روغن ماهی می تواند در جلوگیری از این کمبود و حمایت از سلامت افراد مفید باشد.
ماهی حاوی کلسیم بوده که فراوان ترین ماده معدنی در بدن است. کلسیم برای استحکام استخوان ها و دندان ها، کمک به سیگنالینگ سلولی مورد استفاده در حمایت از عملکرد درست سلول ها و انتقال تکانه های عصبی الکتروشیمیایی کاربرد دارد. کلسیم همچنین در تعدادی از سخت پوستان از جمله خرچنگ، لابستر و میگو یافت می شود.
منیزیم دیگر ماده معدنی ضروری در ماهی است. عملکرد منیزیم با کلسیم به ساخت استخوان ها در بدن کمک می کند. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، منیزیم در عملکرد درست ماهیچه ای، حفظ سلامت قلب و جلوگیری از پیشرفت دیابت نوع ۲ موثر است. از ماهی های غنی از منیزیم می توان به ماهی کاد، سالمون، هالیبوت و خال مخالی اشاره کرد. بنابراین اضافه کردن این ماهی ها به رژیم غذایی ممکن است برای بهبود سلامتی مفید باشند.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com