اهمیت فسفر در بدن
فسفر دومین ماده معدنی فراوان در بدن انسان است (کلسیم اولین ماده است).
بدن شما برای بسیاری از کارها نیاز به فسفر دارد، از جمله:
به گزارش مرکز پزشکی دانشگاه مریلند اغلب مردم فسفر مورد نیاز خود را از طریق رژیم غذایی روزانه خود بدست می آورند.
در واقع افزایش فسفر در بدنتان از کمبود آن شایع تر است.
فسفر بیش از حد باعث بیماری کلیوی می شود، اگر فسفر رژیم غذایی بیش از حد باشد و کلسیم ناکافی باشد.
با این حال برخی بیماری ها مانند دیابت و اعتیاد به الکل یا دارو مانند برخی آنتی اسید ها می تواند باعث کاهش سطح فسفر بدن شود.
سطح فسفر وقتی خیلی بالا و یا خیلی کم باشد، می تواند باعث عوارض پزشکی از قبیل بیماری های قلبی و درد مفاصل و یا خستگی شود.
فسفر ماده معدنی است که در همه سلول های بدنمان حضور دارد و همچنین در استخوان ها و بافت های بدن. به گفته انستیتو ملی سلامت فسفر در حدود یک درصد از وزن بدنتان را تشکیل می دهد، در حدود ۸۵ درصد این فسفر در استخوان ها و دندان هایتان وجود دارد.
شما به فسفر برای این که استخوان هایتان را سالم و قوی نگه دارید، نیاز دارید. علاوه بر این فسفر به ایجاد انرژی و حرکت ماهیچه هایتان کمک می کند.
عملکرد های دیگر فسفر عبارتند از:
تعداد زیادی ماده غذایی وجود دارد که حاوی فسفر هستند. در واقع به گفته ی موسسه لینوس پایو لینگ شما می توانید فسفر را در بسیاری از مواد غذایی بیابید (موسسه لینوس پاؤلینگ ۲۰۰۷) .غذاهایی که سرشار از پروتین هستند، منابع عالی برای فسفر هستند.
این غذاها شامل گوشت، مرغ، ماهی، و همچنین شیر و سایر محصولات لبنی، تخم مرغ، آجیل، لوبیا، و دانه ها می باشند.
موسسه ملی بهداشت می گوید زمانی که رژیم غذاییتان محتوی کافی کلسیم وپروتئین باشد به احتمال زیاد فسفر کافی نیز خواهد داشت. به همین دلیل است که تعداد زیادی از غذاهایی که کلسیم بالایی دارند، فسفر بالایی دارند.
بعضی از منابع غیر پروتئینی نیز حاوی فسفر است. این ها شامل غلات سبوس دار و سیب زمینی و سیر و میوه های خشک است.
نوشیدنی های گازدار منابع دیگری هستند که در آن ها از اسید فسفریک برای ساخت کربنات استفاده می شود. نانی که از غلات کامل و حبوبات ساخته شده حاوی فسفر بیشتر ی نسبت به نانی است که از آرد سفید درست شده است.
مقدار فسفر که شما در رژیم غذایی نیاز دارید، بستگی به سن شما دارد. بزرگسالان نیاز به فسفر کمتری نسبت به بچه های بین ۹-۱۸سال دارند و به فسفر بیشتری نسبت به بچه های زیر ۸ سال دارند.
موسسه لینوس پاولینگ توصیه های زیر برای مصرف فسفر در روز دارد:
( این اعداد جنبه ی آماری دارد و بدون نظر پزشک، معیار مصرف شما نمی باشد)
اکثر مردم می توانند مقدار فسفر مورد نیاز خود را از طریق مواد غذایی که می خورند دریافت کنند.
براساس NIH مقدار فسفر بیش از حد خون نادر است. به طور معمول این مشکل فقط در افرادی که بیماری کلیوی دارند و یا در افرادی که مشکل تنظیم کلسیم دارند، ایجاد می شود.
به هر حال مصرف بیش از حد فسفر می تواند مسمومیت ایجاد کند. مصرف بیش از حد مواد معدنی می تواند باعث اسهال شود و همچنین باعث سخت شدن اعضا و بافت های نرم می شود. وجود فسفر بیش از حد در خون می تواند باعث ترکیب آن با کلسیم شود و رسوب معدنی در ماهیچه ها تشکیل دهد. سطح بالای فسفر می تواند بر روی توانایی بدن در استفاده موثر از دیگر مواد معدنی از قبیل آهن، کلسیم، منیزیم و روی تاثیر بگذارد.
بعضی از داروهایی که می توانند سطوح فسفر بدن شما را کاهش دهند، عبارتند از:
اگر مصرف دارو لازم است شما می توانید با پزشک خود صحبت کنید و مطمئن شوید که آیا شما باید غذاهایی که فسفر بالایی دارند و یا مکمل فسفر مصرف کنید یا که خیر.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com