فسفر یک جز مهم در همه ی بافت های بدن است و حدود یک درصد از وزن کل بدن را تشکیل می دهد. در بدن فقط مقدار کلسیم، از مقدار فسفر بیشتر است. در استخوان ها نسبت کلسیم به فسفر بسیار بیشتر از کلسیم است. بیشترین مقدار فسفر در ترکیبات عالی وجود دارد. اهمیت فسفر ، فسفر یک ماده معدنی است که وظایف مهمی را در بدن انجام می دهد. با کلسیم به فرم ترکیب نسبتا نامحلول فسفات کلسیم که به استخوان ها و دندان ها قدرت وسختی می دهد، ترکیب می شود. فسفر مانند کلسیم نه تنها برای رشد اسکلت و بلکه برای تعمیر و نگهداری آن نیز مورد نیاز است. تعداد زیادی از مواد مغذی که وارد بدن می شوند، در شکل گیری و تجزیه ترکیبات حاوی فسفر مورد استفاده قرار می گیرند. ترکیب لیپوپروتئین فسفات انتقال چربی را در خون تسهیل می کند، یک سری از ترکیبات فسفر دار در تشکیل کربوهیدرات ها در بدن استفاده می شوند. این امر برای روند سوخت و ساز در بدن حیاتی است. فسفر ماده ی تشکیل دهنده نوکلئوپروتئین ها است، ماده ای که وراثت را کنترل می کند.
فسفر به طور گسترده در هر دو نوع منابع غذا های گیاهی و حیوانی توزیع شده است. رژیم غنی از کلسیم و پروتئین مقدار کافی فسفر را در بر دارد. تخم مرغ، شیر، گوشت، مرغ، ماهی و آرد منابع عالی از فسفر می باشد. غلات سبوس دار و آرد منابع خوب فسفر هستند. سبزی ها و میوه ها هم حاوی فسفر هستند. بخشی از فسفر در غلات حبوبات و آجیل به دلیل داشتن فیتین برای بدن در دسترس نمی باشد. فیتین همچنین با جذب آهن و کلسیم مداخله می کند.
( توجه کنید، این اعداد فرضی هستند و بدون نظر پزشک قابل مصرف نمی باشند)
تحقیقات پزشکی در هند، دریافت ۱ گرم فسفات در روز را توصیه کرده است.
کمبود این عنصر در انسان بسیار نادر است، زیرا رژیم های غذایی با داشتن حبوبات و غلات کافی به ندرت از این ماده غذایی فقیر هستند. کمبود آن در حیوانات متداول است و استخوان ها و مفاصلشان به آسانی می شکند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com