بانوان در اواخر دوران قاعدگی به دلیل نوسات هورمونی علائم روحی، عاطفی و جسمی نامطلوبی را تجربه می کنند. از این علائم می توان به گرگرفتگی، قاعدگی نامنظم، تغییرات روحی و بی خوابی اشاره کرد. داروهایی برای تثبیت نوسانات هورمونی وجود دارد، اما برخی بانوان در دوران یائسگی پیروی از روش های طبیعی را برای درمان ترجیح می دهند. برخی از چای های گیاهی ممکن است تسکینی برای برخی علائم مرتبط با یائسگی باشد.
گیاه کوهوش سیاه به صورت چای کیسه ای یا فله ای در دسترس است. براساس دایره المعارف طب جایگزین گیل، این گیاه می تواند باعث کاهش شدت و مدت گرگرفتگی در بانوان شود. کوهوش سیاه همچنین ممکن است در بهبود گرفتگی های دردناک مرتبط با دوره های قاعدگی شدید نزدیک به یائسگی مفید باشد. کتاب داروهای گیاهی PDR، فواید کوهوش سیاه را به توانایی بالقوه ی این گیاه در تسکین بافت رحم نسبت می دهد. آماده کردن چای کوهوش سیاه به صورت ریختن یک فنجان آب جوش بر روی تقریبا ۲ قاشق غذاخوری از این گیاه و دم کردن آن به مدت ۱۰ دقیقه توصیه می شود. در صورت تصمیم به بارداری از نوشیدن این چای خودداری کنید.
چای پنج انگشت از میوه و برگ های خشک این گیاه است. براساس دایره المعارف طب جایگزین گیل، دم کرده ی ۲ قاشق غذاخوری از این گیاه با یک فنجان آب ممکن است به کاهش علائم گرگرفتگی و کنترل خونریزی های شدید قاعدگی کمک کند. همچنین این چای می تواند در بهبود حالات روحی در افسردگی های متوسط مرتبط با یائسگی موثر باشد. کتاب داروهای گیاهی PDR نیز از این گیاه به عنوان افزایش دهنده ی تولید دوپامین در مغز و ایجاد حس خوب نام می برد. مصرف این چای گیاهی برای بانوان باردار یا مادران شیرده مجاز نیست.
مصرف چای جین سنگ پاناکس برای بانوان در دوران یائسگی می تواند به تسکین گرگرفتگی و تعریق شبانه کمک کند، همچنین در بهبود انرژی برای انجام امور روزانه نیز موثر است. ریشه گیاه جین سنگ حاوی ترکیبات مفیدی می باشد. دم کرده ی یک قاشق غذاخوری جین سنگ در یک فنجان آب و نوشیدن ۳ فنجان از این چای در روز توصیه می شود. همچنین قبل از افزایش میزان مصرفی حتما با متخصص گیاهان دارویی مشورت کنید، زیرا براساس هشدار کتاب داروهای گیاهی PDR، مصرف مقدار زیادی از جین سنگ ممکن است موجب بی خوابی، احتباس آب و افرایش فشارخون شود.
براساس دایره المعارف طب جایگزین گیل، گیاه برگ رزبری ممکن است به نوسانات هورمونی مرتبط با یائسگی کمک کند. استفاده از چای کیسه ای برگ رزبری در یک فنجان آب و نوشیدن یک تا دو فنجان از این چای در روز توصیه می شود. همچنین در صورت استفاده از این چای و بروز علائمی از جمله اسهال، تهوع یا استفراغ از مصرف آن خودداری کنید. براساس توصیه کتاب داروهای گیاهی PDR، عوارض جانبی با مصرف دوز بالای این گیاه افزایش می یابد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com