برخی منابع غذایی حیوانی غنی از پروتئین، سرشار از موادمغذی است که در منابع گیاهی یافت نمی شود. در صورت پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی و اجتناب از موادغذایی با منشاء پروتئین حیوانی حتما از مکمل یاری با موادمغذی ضروری بدن که ازطریق رژیم غذایی شما قابل دریافت نیست، استفاده کنید. همچنین براساس انجمن رژیم غذایی امریکا، پیروی از یک برنامه رژیم غذایی گیاهی کامل و سرشار از موادمغذی می تواند برای گیاهخواران مفید باشد.
بدن قادر به ساخت ۹ اسیدآمینه نیست، بنابراین این اسیدهای آمینه ضروری محسوب می شوند. پروتئین کامل حاوی تمام این ۹ اسیدآمینه ضروری است. به جز پروتئین سویا، پروتئین های حیوانی جزو پروتئین های کامل و موادغذایی پروتئین دار گیاهی جزو پروتئین های غیرکامل به حساب می آیند. هر چند مصرف ترکیبات مختلفی از منابع پروتئینی با منشاء گیاهی می تواند اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را فراهم می کند. براساس وزارت کشاورزی امریکا، میزان مجاز توصیه شده پروتئین برای مردان بزرگسال ۵۶ گرم، بانوان بزرگسال ۴۶ گرم و بانوان باردار و شیرده ۷۱ گرم است.
براساس انجمن رژیم غذایی امریکا، از موادمغذی مهم در رژیم های غذایی با محدودیت پروتئین حیوانی می توان به امگا ۳، آهن، کلسیم، روی و ویتامین B12 اشاره کرد. این موادمغذی در رژیم غذایی با منشاء پروتئین گیاهی با محدودیت یا فقدان مواجه است. همچنین کلسترول غذایی که غیرضروری بوده و بدن قادر به ساخت آن نیست در موادغذایی با منشاء پروتئین گیاهی وجود ندارد.
براساس انستیتوی ملی سلامت در ایالات متحده، اگرچه بسیاری از موادغذایی با منشاء گیاهی از جمله حبوبات با ویتامین B12 غنی شده است، اما بهترین منابع ویتامین B12 موادغذایی با منشاء حیوانی مانند گوشت، ماهی، مرغ، صدف، شیر، مرغ و سایر فرآورده های لبنی است. ماده معدنی روی نیز به مقدار کمی در موادغذایی با منشاء گیاهی از جمله لوبیا، غلات کامل و مغزهای آجیل یافت می شود، اما منبع اصلی روی در موادغذایی با منشاء حیوانی از جمله مرغ، گوشت قرمز، صدف، غذاهای دریایی و شیر است. بهترین نوع آهن قابل جذب توسط بدن در جگر مرغ، گوشت قرمز، مرغ، ماهی و غذاهای دریایی وجود دارد. ماهی نیز منبعی عالی از اسیدهای چرب امگا ۳ محسوب می شود.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com