برخی شرایط خاص، موادغذایی و عادت ها باعث تشدید گرگرفتگی در بانوان می شود. همچنین گاهی درمان ها برای کمک به رفع یا کاهش شدت گرگرفتگی در بانوان موثر است، اما برخی بانوان نگران خطرات سلامتی ناشی از مصرف داروهای هورمونی شیمیایی هستند که روش درمان طبیعی را برای کاهش علائم یائسگی انتخاب می کنند.
درمان گیاهی باعث تسکین گرگرفتگی در برخی بانوان می شود. گیاهانی از جمله سنبل ختایی یا دانگ کوای، ریشه یام وحشی، گلدن سیل، مریم گلی، گل صدتومانی سفید، بید سفید و کوهوش سیاه می توانند به خنک کردن بدن کمک کنند.
گرگرفتگی در کشورهای آسیایی زیاد رایج نیست، زیرا بانوان آسیایی معمولا از لوبیا سویا استفاده می کنند که حاوی فیتو استروژن یا استروژن گیاهی است. مصرف رژیم غذایی با میزان بالایی از سویا و فرآورده های سویا ممکن است به کاهش گرگرفتگی و تعریق شبانه در بانوان یائسه کمک کند. مصرف آجیل سویا، توفو، شیرسویا و مکمل های سویا برای کاهش علائم توصیه می شود.
گرگرفتگی به دلیل کمبود ویتامین B، ویتامین C، منیزیم، کلسیم و پتاسیم است. اضافه کردن موادغذایی و مکمل های غذایی حاوی این موادمغذی ممکن است به تسکین علائم گرگرفتگی کمک کند. برای دریافت این ویتامین ها و موادمعدنی، از رژیم غذایی سرشار از میوه، سبزیجات و فرآورده های لبنی استفاده کنید.
محدود یا حذف کردن آرد سفید، شکر سفید و الکل از رژیم غذایی می تواند به کاهش شدت و تعداد دفعات گرگرفتگی در بانوان یائسه کمک کند. همچنین از دیگر موادغذایی با ایجاد گرگرفتگی در بانوان می توان به فلفل قرمز، کافئین، گوجه فرنگی، مرکبات و چربی های اشباع شده اشاره کرد.
سعی کنید دمای محیط اطراف معتدل و خنک باشد. همچنین از پوشیدن لباس های حرارتی، پشمی، یقه اسکی و پلی استر اجتناب کنید. لباس هایی با الیاف طبیعی و پنبه ای برای کمک به کاهش تعریق بدن موثر است. از اضطراب و نگرانی دوری کنید. در صورت داشتن شغل یا زندگی شخصی پراسترس، از تمرینات یوگا برای ایجاد آرامش بهره ببرید. تمرینات منظم می تواند به شما در غلبه بر استرس و کاهش علائم گرگرفتگی کمک کند.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com