صفرا برای هضم و گوارش چربی ضروری است، به طوریکه کیسه صفرا عمل ذخیره و دفع صفرا را بر عهده دارد. مشکلات کیسه صفرا ممکن است موجب درد شدید، گرفتگی های شکمی، تهوع، استفراغ و از دست دادن اشتها شود. در برخی موارد خارج کردن کیسه صفرا از بدن ضروری است. رژیم غذایی با میزان فیبر پایین و کلسترول بالا یکی از عوامل اصلی خطر برای بیماری کیسه صفرا محسوب می شود. پیروی از یک رژیم غذایی کم چربی و اجتناب از برخی موادغذایی می تواند به مدیریت بیماری کیسه صفرا، کاهش علائم و درد کمک کند.
مشکلات کیسه صفرا با عدم توانایی بدن در جذب و هضم درست چربی ها همراه است. بنابراین پیروی از یک رژیم غذایی کم چربی مورد نیاز می باشد. براساس کتاب تغذیه و رژیم درمانی کراوس، افراد مبتلا به بیماری کیسه صفرا بهتر است میزان چربی مصرفی را به ۴۰ گرم در روز محدود کنند. مصرف میزان متنوعی از موادغذایی اهمیت دارد، اما باید مصرف موادغذایی با میزان بالایی از چربی، فرآورده های لبنی پرچرب و گوشت محدود شود. موادغذایی غنی از ویتامین C از جمله مرکبات و فلفل ها به تجزیه ی کلسترول کمک می کنند. بنابراین ممکن است به دلیل سوء جذب، مکمل ویتامین C و ویتامین محلول در چربی مورد نیاز باشد.
شیر و سایر فرآورده های لبنی حاوی ویتامین D، کلسیم و پروتئین است. برخی این موادغذایی از جمله شیرکامل، خامه، کره، پنیر تهیه شده از شیرکامل و بستنی میزان بالایی چربی اشباع شده دارند. بنابراین بهتر است از این موادغذایی اجتناب کنید زیرا باعث تشکیل سنگ کیسه صفرا یا تشدید حملات درد در بیماری کیسه صفرا می شود. همچنین می توانید از شیر خامه گرفته شده یا شیر یک درصد چربی، ماست تهیه شده از شیر بدون چربی، پنیر بدون چربی و پنیر کوتاژ کم چرب استفاده کنید.
گوشت چرب
برای جلوگیری از پیشرفت بیماری کیسه صفرا یا حملات درد این بیماری مصرف گوشت های سرشار از چربی اشباع شده و کلسترول را محدود کنید. بنابراین برای تامین نیاز بدن به پروتئین، جایگزین کردن این نوع گوشت های پرچرب با گوشت بدون چربی، گوشت مرغ بدون پوست، ماهی آب سرد، توفو و لوبیا می تواند مفید باشد.
مصرف تخم مرغ در رژیم غذایی کیسه صفرا بهتر است در حد تعادل باشد، به طوریکه نباید بیش از ۳ تخم مرغ در هفته مصرف شود. تخم مرغ سرشار از کالری، چربی و کلسترول است، اما منبعی خوبی از پروتئین و کولین محسوب می شود.
یکی از بدترین روش های پخت و پز در رژیم غذایی کیسه صفرا روش سرخ کردن است. بنابراین از سرخ کردن موادغذایی اجتناب کنید، زیرا این روش طبخ، مقدار بالایی کالری، چربی اشباع شده، چربی ترانس و کلسترول دارد. زمانی که بدن توانایی تجزیه چربی را ندارد، این چربی ها باعث تشکیل سنگ های کیسه صفرا می شوند.
شیرینی ها و دسرهای فرآوری شده و به صورت آماده سرشار از قند تصفیه شده بوده که باعث افزایش خطر پیشرفت سنگ های کیسه صفرا و بیماری کیسه صفرا می شوند. قند اضافی به تولید انسولین بیشتر در بدن نیاز دارد، همچنین به صورت چربی ذخیره می شود. بنابراین توصیه می شود از مصرف کیک، شیرینی، شکلات، بستنی، دونات، کلوچه، پودینگ و هر نوع ماده غذایی تهیه شده از شیرکامل و چربی ترانس و اشباع شده خودداری کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com