تغییرات رژیم غذایی و سبک زندگی در زمان افزایش تری گلیسرید (نوعی چربی در خون) برای جلوگیری از ابتلا به بیماری قلبی-عروقی می تواند بسیار موثر باشد. افزایش چربی در رژیم غذایی باعث تشکیل تری گلیسرید می شود. همچنین در صورت مصرف بسیار زیاد کالری یا قند، بدن آنها را به صورت تری گلیسرید در بدن ذخیره می کند. اما پیروی از یک رژیم غذایی برای کمک به بهبود سطح تری گلیسرید می تواند با کاهش بیماری قلبی همراه باشد.
ماهی غنی از اسیدهای چرب بلند زنجیر امگا ۳ است که براساس مقاله منتشر شده در مجله بیوشیمی و بیوفیزیک در ایالات متحده، می تواند باعث کاهش سطح تری گلیسرید درخون شود. براساس این مطالعه ی مروری، مصرف دوز دارویی ۳.۴ گرم روغن ماهی به صورت روزانه و به مدت یک ماه باعث کاهش ۲۵ تا ۵۰ درصدی تری گلیسرید می شود. اسیدهای چرب امگا ۳ میزان تری گلیسریدی که کبد می سازد را کاهش می دهد.
براساس مطالعات انجام شده پیرامون تاثیر پروتئین سویا و ایزوفلاوون ( هورمون گیاهی موجود در سویا) بر سطوح تری گلیسرید این نتیجه حاصل شد که مصرف پروتئین سویا، کاهش سطح تری گلیسرید را به دنبال دارد. اما ایزوفلاوون سویا تاثیری بر تری گلیسرید نداشت. این مطالعه در مجله آترواسکلروزیس در کانادا منتشر شد.
مصرف مغزها با کاهش خطر بیماری قلبی-عروقی در ارتباط است، بنابراین محققان مطالعه ای درباره ی تاثیر مصرف مغزها بر چربی های خون انجام دادند. این مطالعه در ۷ کشور با جامعه آماری ۵۸۳ نفر از مردان و بانوان با میزان کلسترول طبیعی و بالا صورت گرفت. محققان دریافتند که مصرف روزانه ۶۷ گرم از مغزها باعث کاهش ۱۰ درصدی تری گلیسرید در افراد می شود. این مطالعه در مجله ی آرشیو طب داخلی منتشر شد.
برای دریافت پروتئین سویا می توانید از توفو، آجیل سویا و سویا به جای گوشت استفاده کنید. همچنین براساس انجمن قلب امریکا، مصرف هفته ای دو بار ماهی برای سلامتی مفید است. همچنین در صورت ابتلا به تری گلیسرید بالا مصرف میزان بیشتری از ماهی توصیه می شود، اما در صورت مصرف مکمل های روغن ماهی با پزشک خود مشورت کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com