سبزیجات سرشار از ویتامین ها، موادمعدنی و سایر موادمغذی ضروری برای حفظ سلامت و عملکرد درست بدن است. یراساس دانشگاه هاروارد، پیروی از یک رژیم غذایی سرشار از سبزیجات می تواند خطر ابتلا به دیابت نوع ۲، مشکلات گوارشی و بینایی، چاقی، بیماری قلبی، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان را کاهش می دهد.
ویتامین های B کمپلکس شامل ویتامین های B9، B7، B6، B5، B3، B2، B1 و B12 می باشد. ویتامین های B نقش مهمی در حفظ سلامت بدن ایفا می کنند. این ویتامین ها باعث بهبود رشد، حفظ سلامت پوست و مو، کمک به عملکرد درست دستگاه گوارش و تولید سلول های قرمز خون می شود. ویتامین های گروه B به تجزیه کربوهیدرات، پروتئین و تولید هورمون ها کمک می کند. سبزیجات برگ دار، سیب زمینی، قارچ، نخودها و لوبیا خشک منابع خوبی از ویتامین های B محسوب می شوند.
یک رژیم غذایی غنی از فیبر می تواند به کاهش کلسترول خون، عملکرد درست روده، کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی و دیابت نوع ۲ کمک کند. همچنین سبزیجات سرشار از فیبر باعث افزایش احساس سیری شده که به حفظ وزن سالم کمک می کند. منابع حاوی فیبر شامل عدس ها، نخودها، لوبیاها، کدو، چغندر و هویج است.
مصرف سبزیجات سرشار از پتاسیم می تواند به حفظ سلامت سطوح فشارخون و کاهش پرفشاری خون در افراد کمک کند. کمبود پتاسیم در رژیم غذایی ممکن است منجر به بیماری های کلیوی و گرفتگی عضلات شود. از منابع حاوی پتاسیم می توان به سیب زمینی، کدو تنبل، حبوبات، آووکادو، کرفس، اسفناج، سبزی ها و گوجه فرنگی اشاره کرد.
ویتامین C آنتی اکسیدانی است که به حفاظت از بدن در برابر آسیب رادیکال های آزاد ناشی از تشعشات، آلودگی هوا، دود تنباکو و سیگار کمک می کند. بدن برای درمان جراحات، ترمیم و حفظ سلامت استخوان، دندان و بهبود رشد طبیعی به ویتامین C نیاز دارد. سبزیجات حاوی ویتامین C شامل پیاز، کلم کیل، فلفل قرمز، سیب زمینی شیرین و لوبیا سبز است.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com