آزمایش استروژن ، مقدار مهمترین هورمون های استروژنی ( استرادیول، استریول و استرون ) را در خون و یا ادرار اندازه گیری می کند.
استرادیول رایج ترین نوع استروژنی است که در زنان غیر باردار اندازه گیری می شود. میزان استرادیول در خون خانم ها در طول چرخه قاعدگی متفاوت است. پس از یائسگی میزان استرادیول به میزان کمی تولید می شود ولی ثابت می ماند.
میزان استرادیول معمولا در زمان بارداری اندازه گیری می شود. استریول به میزان زیادی توسط جفت تولید می شود. این هورمون از هفته ۹ بارداری قابل تشخیص است و میزان آن تا زمان زایمان بالا می رود. استریول در ادرار هم قابل اندازه گیری است.
در خانم هایی که در شرف یائسگی هستند، میزان استرون اندازه گیری می شود. همچنین ممکن است این هورمون در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان بیضه و یا غده آدرنال هم اندازه گیری شود.
هم در خانم ها و هم در آقایان هورمون استروژن تولید می شود. استروژن مسؤل ایجاد صفات جنسی زنانه است مثل بزرگ شدن سینه ها و سیکل قاعدگی.
در خانم ها ، استروژن توسط تخمدان ها و در زمان بارداری از جفت ترشح می شود و مقدار کمی از آن توسط غده آدرنال تولید می شود.
در آقایان مقدار کمی استروژن توسط بیضه ها و غده آدرنال تولید می شود.
مقدار کمی از استروژن در سراسر بدن در بسیاری از بافت ها ساخته می شود به خصوص در چربی و عضلات. این بخش ها، منبع اصلی تولید استروژن در زنان یائسه است.
برای خانم های باردار میزان استریول در خون در آزمایشات سه گانه و چهار گانه اندازه گیری می شود. معمولا در هفته ۱۵ تا ۲۰ بارداری این آزمایشات برای بررسی سه یا چهار ماده در خون زنان باردار انجام می شود.
در آزمایشات سه گانه آلفا فیتو پروتئین ( AFP) گنادوتروپین جفتی انسانی ( hCG ) و یک نوع استروژن ( استریول غیر کنژگه و یا uE3 ) بررسی می شود.
در آزمایشات چهار گانه این ماده ها به همراه هورمون inhibin A اندازه گیری می شود.
میزان این مواد در خون به همراه سن بیمار و عوامل دیگر به پزشک کمک می کند تا احتمال ایجاد مشکل در جنین را تشخیص دهد.
ابزار های بهداشتی به شما کمک می کند که اقدام عاقلانه ای را برای بهبود وضعیت سلامتی انجام دهید.
تمرکز بر تصمیم گیری مراقبت های پزشکی کلیدی است که در بسیاری از مشکلات سلامتی اهمیت دارد.
به پزشک خود اطلاع دهید اگر:
با پزشک خود در مورد نگرانی که در مورد آزمایش دارید صحبت کنید احتمال خطر آن نحوه انجام آزمایش یا نتایج احتمالی آزمایش. این کار به شما کمک می کند که اهمیت این آزمایش را متوجه شوید٬ (پر کردن فرم اطلاعات پزشکی).
نمونه خون از رگ بازو گرفته می شود. یک نواری که حالت کشسانی دارد، به بالای بازو بسته می شود ٬ که ممکن است احساس کنید کمی سفت است. شما ممکن است احساس درد ناشی از فرو بردن سوزن نداشته باشید و یا ممکن است احساس سوزش داشته باشید.
ممکن است کمی کبودی در محل خون گیری بوجود بیاید. اگر بعد از خون گیری چند دقیقه محل را فشار دهید، احتمال کمی وجود دارد که محل نمونه گیری کبود شود.
در موارد نادری٬ ممکن است بعد از گرفتن نمونه خون، رگ متورم شود. که به این حالت فلبیت می گویند. انجام کمپرس گرم چند بار در روز می تواند به بهبودی این وضعیت کمک کند.
خون گیری می تواند برای افرادی که بیماری انعقادی دارند ٬ مشکل ایجاد کند. آسپیرین ٬ وارفارین و سایر داروهای رقیق کننده خون می توانند باعث افزایش خونریزی شوند. اگر شما مشکل انعقاد خون و یا خونریزی دارید و یا اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، باید قبل از خون دادن به پزشک اطلاع دهید.
آزمایش اندازه گیری استروژن مهمترین نوع استروژن ( استرادیول استریول و استرون ) را در خون و ادرار اندازه گیری می کند.
نتیجه آزمایش معمولا بعد از ۲۴ ساعت آماده می شود.
میزان طبیعی استروژن در جدول زیر ذکر شده است که مقادیر مرجع نامیده می شود و فقط برای راهنمایی است. این مقادیر از یک آزمایشگاه با آزمایشگاه دیگر متفاوت است٬ و آزمایشگاهی که شما مراجعه می کنید ممکن است میزان مقادیر نرمال آن با مقادیر این جدول متفاوت باشد. جواب آزمایش باید میزان نرمالی را که آن آزمایشگاه استفاده می کند، داشته باشد. همچنین ٬ پزشک نتایج را بر اساس سلامتی و یا عوامل دیگر ارزیابی می کند. این به این معنا است که اگر جواب آزمایش خارج از میزان نرمال بود، ممکن است برای شما یا برای آن آزمایشگاه این میزان نرمال باشد.
۳ ماهه ی اول بارداری: کمتر از ۳۸ نانوگرم در میلی لیتر (ng/mL)
۳ ماهه ی دوم بارداری: ۳۸–۱۴۰ ng/mL
۳ ماهه ی سوم بارداری: ۳۱–۴۶۰ ng/mL
شرایط بسیاری میزان استروژن را تغییر می دهند. پزشک به شما در مورد نتایج غیر طبیعی که با علایم شما مرتبط است توضیح می دهد.
افزایش میزان استروژن ممکن است به دلایل زیر باشد:
کاهش میزان استروژن ممکن است به دلایل زیر باشد:
عللی که شما ممکن است نتوانید این آزمایش را انجام دهید و اینکه نتایج آزمایش ممکن است مفید نباشد، عبارتند از:
میزان استریول در خون اغلب در آزمایشات سه گانه و چهار گانه در خون مادر اندازه گیری می شود.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com