آزمایش هرپس برای بررسی ویروس هرپس سیمپلکس ( HSV ) به کار می رود. عفونت با HSV می تواند به صورت زخم های کوچک دردناک تاول مانند بر روی پوست و یا غشاهای مخاطی مثل گلو، بینی، دهان، مجرای خروجی مثانه، مقعد و واژن باشد.
دو نوع HSV وجود دارد:
HSV2 در نوزادانی که از مادر مبتلا به به این ویروس به دنیا آمده اند، عفونت ایجاد می کند.
این عفونت از طریق تماس جنسی منتقل می شود. این ویروس گاهی باعث ایجاد زخم در دهان هم می شود.
در موارد نادری HSV می تواند سایر قسمت های بدن را هم آلوده کند مثل چشم و مغز.
آزمایش هرپس معمولا برای تشخیص تب خال تناسلی انجام می شود. نمونه مورد آزمایش ممکن است خون، ادرار، مایع نخاع و یا اشک باشد.
برای دیدن اینکه آیا زخم توسط HSV ایجاد می شود، آزمایشات مختلفی ممکن است انجام شود:
انجام آزمایش PCR بر روی زخم های پوستی ناشایع است.
PCR معمولا وقتی که هرپس ویروس وارد مغز می شود، بر روی مایع نخاعی انجام می شود.
آزمایش آنتی بادی همیشه نمی تواند عفونت فعال با هرپس ویروس و یا عفونت قبلی با هرپس ویروس ها را از هم افتراق دهد. چون آنتی بادی ها مدت زمانی طول می کشد تا بعد از اولین برخورد، میزانشان افزایش پیدا کند. وقتی شما اخیرا به این عفونت مبتلا شده اید، نتیجه آزمایش آنتی بادی ممکن است منفی باشد. بعضی از آزمایشات می توانند تفاوت بین HSV-1 و HSV-2 را از هم تشخیص دهند.
عفونت با هرپس ویروس ها نمی تواند درمان شود. بعد از ابتلا به عفونت، با HSV ویروس برای همیشه در بدن باقی می ماند و در سلول های عصبی پنهان شده و باعث بروز زخم در سایر افراد می شود.
بازگشت مجدد عفونت می تواند به دلایل استرس سوءتغذیه، نور خورشید و یا سایر عفونت ها مثل آنفولانزا باشد.
داروها می توانند علایم بیماری را کاهش دهند و همچنین دوره بیماری را کوتاه تر کنند. اما داروها نمی توانند این عفونت را درمان کنند.
نوع دیگری از هرپس ویروس ها ( که واریسلا زوستر نامیده می شود ) عامل ایجاد بیماری آبله مرغان می باشد.
این آزمایش به دلایل زیر انجام می شود:
اگر شما مبتلا به تب خال تناسلی هستید تا زمانی که نتیجه آزمایش شما مشخص نشده است از تماس جنسی خودداری کنید. با این کار شانس انتقال این بیماری را به دیگران کاهش می دهید.
برای کشت ویروس آزمایش آنتی ژن ویروس و یا آزمایش PCR بوسیله یک سواب پنبه ای از زخم نمونه برداری ( سلول و یا مایع ) می شود. نمونه ممکن است از واژن، دهانه رحم، آلت تناسلی مرد، مجرای ادراری، چشم، گلو و یا پوست جمع آوری شود.
پزشک معمولا از زخم های جدید و کوچک نونه برداری می کند. ویروس ها در زخم های کوچک و تازه راحت تر پیدا می شوند.
برای آزمایش آنتی بادی مسولان بهداشت حرفه ای به صورت زیر عمل می کنند:
نمونه خون از رگ بازو گرفته می شود. یک نواری که حالت کشسانی دارد، به بالای بازو بسته می شود ? که ممکن است احساس کنید کمی سفت است. شما ممکن است احساس درد ناشی از فرو بردن سوزن نداشته باشید و یا ممکن است احساس سوزش داشته باشید.
ممکن است کمی کبودی در محل خون گیری بوجود بیاید. اگر بعد از خون گیری چند دقیقه محل را فشار دهید، احتمال کمی وجود دارد که محل نمونه گیری کبود شود.
در موارد نادری ممکن است بعد از گرفتن نمونه خون، رگ متورم شود. که به این حالت فلبیت می گویند. انجام کمپرس گرم چند بار در روز می تواند به بهبودی این وضعیت کمک کند.
خون گیری می تواند برای افرادی که بیماری انعقادی دارند مشکل ایجاد کند. آسپیرین وارفارین و سایر داروهای رقیق کننده خون می توانند باعث افزایش خونریزی شوند. اگر شما مشکل انعقاد خون و یا خونریزی دارید و یا اگر داروی رقیق کننده خون مصرف می کنید، باید قبل از خون دادن به پزشک اطلاع دهید.
آزمایش هرپس برای بررسی هرپس سیمپلکس ویروس ( HSV ) به کار می رود. نتایج آزمایش سریع کشت ویروس ۲ تا ۳ روز زمان می برد، در حالی که کشت استاندارد ویروس بیش از ۱۴ روز طول می کشد.
نتیجه آزمایش تشخیص آنتی ژن در همان روز آماده می شود.
نتیجه آزمایش واکنش زنجیره پلی مراز ۱ تا ۳ روز زمان می برد.
نتیجه آزمایش تعیین آنتی بادی در خون بعد از ۲ روز در دسترس خواهد بود.
نتیجه آزمایش آنتی بادی که الایزا ( ELISA) نامیده می شود، معمولا بعد از ۲ ساعت آماده می شود.
نمونه ای که از زخم تازه که حاوی مایع است گرفته می شود، از نمونه ای که از زخم کهنه و خشک گرفته می شود، بهتر است.
عللی که شما ممکن است نتوانید این آزمایش را انجام دهید و اینکه نتایج آزمایش ممکن است مفید نباشد، عبارتند از:
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com