گاستریت می تواند دردناک باشد و باعث اختلالات دستگاه گوارش شود. التهاب پوشش داخلی معده می تواند نتیجه ی رشد بیش از حد باکتری، مصرف زیاد الکل، رژیم غذایی ضعیف یا استفاده بلند مدت از برخی داروهای خاص باشد. تغییرات غذایی و سبک زندگی می تواند باعث کاهش التهاب و تسکین ناراحتی مرتبط با گاستریت شود.
میوه حاوی ویتامین های ضروری، موادمعدنی، فیبر، فیتوکمیکال و آنتی اکسیدان است. در صورت ابتلا به گاستریت بهتر است روزانه ۲ تا ۳ وعده میوه مصرف شود. مصرف میوه هایی از جمله سیب، آب سیب، موز، هلو، گلابی، سس سیب و میوه کنسرو شده، انگور، ملون و کیوی می تواند مفید باشد. به طور متوسط، میزان مصرف یک تکه متوسط از میوه تازه، نصف فنجان میوه کنسرو شده و ۱۱۸ میلی لیتر از آب میوه است. همچنین از برخی میوه ها به دلیل ایجاد درد و ناراحتی مانند آب گریپ فروت، انجیر، توت ها و میوه خشک شده اجتناب کنید.
سبزیجات سرشار از موادمغذی بوده و به حفظ سلامت وزن کمک می کند. بهتر است روزانه ۲ تا ۴ وعده سبزیجات مصرف شود. مصرف یک فنجان از سبزیجات تازه، نصف فنجان سبزیجات پخته شده، ۱۱۸ میلی لیتر آب سبزیجات یا ۲ فنجان از سالاد سبزیجات راه خوبی برای افزایش سبزیجات دریافتی در رژیم غذایی است. برخی از سبزیجات باعث تولید گاز و ایجاد ناراحتی می کنند. آب سبزیجات، فلفل دلمه ای، پیاز، سیر و فرآورده های گوجه فرنگی باعث بروز بیشتر این مشکلات می شوند.
فرآورده های لبنی منبع خوبی از کلسیم و ویتامین D محسوب شده و برای یک رژیم غذایی سالم ضروری است. هر چند بهتر است میزان استفاده از شیر و سایر فرآورده های لبنی را به ۲ تا ۳ وعده در روز محدود کنید. همچنین لبنیات کم چرب یا بدون چربی مناسب تر است زیرا به کنترل تولید اسید معده کمک خواهد کرد. منابع خوب ویتامین D و کلسیم شامل نصف فنجان بستنی کم چرب، یک فنجان ماست کم چرب، ۵۶ گرم پنیر، ۱۱۳ گرم پودینگ، ۲ عدد تخم مرغ یا ۲۳۶ میلی لیتر شیر کم چرب یا خامه گرفته شده است.
در صورت گاستریت، بیشتر انواع گوشت و ماهی به خوبی تحمل می شود. بهترین انتخاب گوشت بدون چربی، مرغ بدون استخوان، غذاهای دریایی، ماهی، حلزون صدف دار، توفو و لوبیا سویا است. همچنین از گوشت با چربی زیاد و سرخ شده و همچنین با چاشنی و فلفل زیاد پرهیز کنید. معمولا آب پز و کبابی از روش های پخت قابل تحمل در بیماران مبتلا به گاستریت است.
به طور متوسط بهتر است روزانه ۶ تا ۱۰ وعده مصرفی از غلات داشته باشید. نان غنی شده و غلات، نان گندم کامل، بلغورجو دوسر، برنج، سیب زمینی، جو، پاستا، نودل و ماکارونی نمونه های خوبی از غلات قابل قبول است. میزان مصرف معمول این موادغذایی شامل یک اسلایس نان، نصف فنجان برنج، غلات پخته شده یا برنج و سه چهارم فنجان غلات خشک می باشد. محصولاتی که ممکن است باعث ایجاد ناراحتی شود شامل غلات درشت و نان ها، دانه ها، چیپس سیب زمینی یا سیب زمینی سرخ شده و شیرینی چرب سرخ شده است.
مایعات برای پاکسازی دستگاه گوارش و نرم کردن فیبر مهم است. بنابراین باید روزانه ۶ تا ۸ لیوان از مایعات مصرف شود. آب بهترین نوشیدنی است، به طوریکه بدون کالری بوده و باعث ایجاد ناراحتی نمی شود. هچنین از مصرف قهوه، چای سیاه، نوشیدنی بدون الکل، کاکائو داغ و الکل اجتناب کنید زیرا باعث ایجاد ناراحتی خواهد شد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com