آلرژی تابستانه
بسیاری از عوامل آلرژی زا که در تابستان موجب بروز آلرژی می شود در تابستان نیز مشکل زا است.
همانند بهار بزرگترین عامل بروز آلرژی استنشاق آلرژن ها هستند. وقتی آلرژن ها وارد مجاری بینی فرد میشوند باعث بروز آبریزش بینی ، خارش چشم و دیگر علائم میشود. معمولا هر قدر تعداد گرده ها در هوا بیشتر باشد علائم با شدت بیشتری بروز میکند. درختان در اکثر مواقع در اواخر بهار گرده افشانی می کنند و علف و گیاهان علفی نیز شدت آلرژی ها را افزایش میدهند.
آلرژی ها بر اساس محل زندگی شما ممکن است متفاوت باشد. در زیر لیستی از مهم ترین عوامل بروز آلرژی وجود دارد:
علف های هرز- تاج خروس – خار روسیه – ابروسیا – برنجاسف – علف دوروا – چمن آبی – اورچارد ، علف دانه قرمز، شیرین بهار و لوئیچه چمنی
یکی از رایج ترین محرک آلرژی در تابستان ابروسیا است این گیاه همراه باد تا کیلومتر ها سفر کرده و حتی اگر در محل زندگی شما رشد نکند می تواند باعث بروز آلرژیی شدید در شما شود.
آلودگی هوا در تابستان می تواند آلرژی را شدیدتر کند. یکی از معمول ترین آلایندها اوزون است که با ترکیب نور خورشید، اکسید نیتروژن و هیدروکربن در جو اتمسفر تولید میشود. هر قدر نور خورشید شدیدتر و وزش باد کمتر باشد این عامل در شهر ها شدیدتر می شود. نیش حشراتی چون زنبور بی عسل،زنبور کت زرد، زنبور معمولی ، زنبور سرخ و دیگر حشرات می تواند باعث بروز واکنش آلرژیک در برخی افراد شود.مورچه های قرمز نیز در تابستان ها وجود دارند و گاز انها ممکن است باعث واکنش آلرژیک شدید شود.همچنین هاگ ها ممکن است در مناطق مرطوب چون حمام رشد کند و در هوا پخش شود که باعث بروز واکنش آلرژیک میشود.
در تابستان کنه ها و حشرات میکروسکوپی به بالاترین حد ممکن میرسند. این حشرات در مکان های گرم و مرطوب ، در تخت ،پارچه و فرش رشد میکنند پخش شدن انها در هوا میتواند موجب تحریک آلرژی و بروز عطسه، آبریزش بینی و خس خس راه تنفسی شود.
برخی از علائم آلرژی های تابستانی به شرح زیر است:
واکنش های آلرژیک به حشرات معمولا علائم خفیفی چون خارش و تورم را در محل گزش به وجود می آورد اما در درصد کمی از افراد گزش حشرات منجر به واکنش های شدیدی چون تورم گلو و زبان ، شرگیجه ، تهوع و شوک می شود. این علائم ارژانسی تلقی شده و باید با فوریت های پزشکی تماس گرفت.
با پزشک خود صحبت کنید ،ممکن است پزشک تان شما را به یک متخصص آلرژی ارجاع دهد. متخصص آلرژی ممکن است از شما یک تست پوستی بگیرد بدین صورت که مقدار کمی از آلرژن ها را بوسیله تزریق یا خراش کوچک در زیر پوست بازوی شما قرار دهد.اگر شما به ان ماده آلرژی داشته باشید در آن نقطه کهیر به وجود خواهد امد. آزمایش خون نیز وجود آلرژی را نشان میدهد.
دارو های ضد آلرژی عبارتند از:
اگر مصرف این داروها به شما کمکی نکرد ممکن است پزشک داروهای زیر را تجویز کند:
در واکنش های شدید الرژیک باید از اپی نفرین های اتومات و خودتزریق استفاده کرد و فورا با فوریت های پزشکی تماس گرفت. اگر در معرض حملات شدید آلرژیک هستید همیشه ۲ دوز همراه خود داشته باشید.
در واکنش معمولی به گزیدگی بر روی محل گزیدگی یخ قرار دهید تا توره کاهش یابد، نیش را از داخل پوست خارج کنید.
از مسکن هایی چون تیلنول (استامینوفن) و یا ادویل ، موترین (ایبوپروفن ) استفاده کنید.
از کرم های موضعی چون هیدروکورتیزول برای کاهش درد و خارش استفاده کنید.کرم کالامین نیز برای کاهش خارش موثر است.
از آنتی هیستامین های خوراکی (آلگرا،کلاریتین،زیرتک) برای رفع خارش استفاده کنید.
هنگامی که تعداد گرده ها بسیار بالاست سعی کنید که از خانه خارج نشوید (تعداد گرده ها معمولا در صبح بیشتر است)
در فصل بهار درها و پنجره های خود را بسته نگه دارید تا گرده ها به داخل خانه نفوذ نکنند ، تصفیه کننده های هوا هم می توانند مفید باشند.
فیلتر های هوای خانه تان را تمیز کنید، قفسه ها ، منافذ و هر مکان دیگری که احتمال تجمع گرده وجود دارد تمیز کنید.
برای رهایی از کنه ها و دیگر آلرژن ها فرش ها و ملحفه ها را با آب داغ بشویید.
بعد از بیرون رفتن و بازگشت به خانه موهای خود را شسته ، دوش بگیرید و لباس های خود را تعویض کنید.
فرش های خود را به طور مرتب جارو برقی بکشید و هنگام جارو کشیدن از ماسک استفاده کنید چرا که ممکن است گرد و غبار و گرده ها در هوا پراکنده شوند و از فیلتر های HEPA برای جارو برقی استفاده کنید.
در بیرون از خانه از ماسک استفاده کنید.
برای جلوگیری از رشد کنه ها رطوبت خانه را بین ۳۰ % تا ۵۰% نگه دارید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com