لیمو شیرین، گونهای لیمو بوده و میوه آن شیرین و درشت است. این میوه بومی هند می باشد و در غرب هند و امریکای مرکزی بسیار محبوبیت دارد. این میوه دارای فواید غذایی برای سلامتی بوده و همچنین ممکن است برای درمان های خانگی مفید و موثر باشد.
لیمو شیرین انتخاب خوبی برای استفاده در یک رژیم غذایی کم کالری و کم چربی است. مصرف ۹۹ گرم از این میوه ۴۳ کالری دارد و حاوی ۰.۳ گرم چربی است. بیشتر کالری موجود در لیموشیرین از کربوهیدرات بوده به طوریکه یک وعده مصرفی از این میوه ۹.۳ گرم کربوهیدرات دارد. این میزان تنها بخش کوچکی از ۲۲۵ تا ۳۲۵ گرم کربوهیدرات مصرفی روزانه است. براساس توصیه وزارت کشاورزی امریکا، دریافت کربوهیدرات باید ۴۵ تا ۶۵ درصد از نیاز کالری روزانه باشد. بنابراین در صورت پیروی از یک رژیم غذایی با ۲۰۰۰ کالری، مصرف روزانه ۲۲۵ گرم کربوهیدرات برای حفظ وزن بدن مورد نیاز است.
به عنوان میوه ای از مرکبات، لیمو شیرین منبع خوبی از ویتامین C است. هر وعده مصرفی از این میوه ۵۰ میلی گرم ویتامین C دارد. توصیه می شود بزرگسالان روزانه ۹۰ میلی گرم از این ویتامین را مصرف کنند، بانوان شیرده نیز روزانه به ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C نیاز دارند. همچنین ۹۹ گرم لیموشیرین حاوی ۴۹۰ میلی گرم پتاسیم بوده، به طوریکه میزان مصرف توصیه شده روزانه این ماده معدنی ۴۷۰۰ میلی گرم است. پتاسیم برای ساخت ماهیچه ها، پروتئین و تنظیم ضربان قلب در بدن کاربرد دارد. یک وعده مصرفی از لیمو شیرین مقداری مس، کلسیم، آهن و فسفر را برای بدن فراهم می کند.
مصرف لیموشیرین به عنوان یک درمان خانگی ممکن است میوه ی مفیدی هنگام سرماخوردگی باشد. براساس مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، ویتامین C موجود در این میوه باعث کاهش طول مدت سرماخوردگی می شود. بسیاری از طرفداران طب هومیوپاتی معتقدند که این میوه خواص ضدعفونی کننده و ضدویروسی دارد. این میوه همچنین باعث بهبود عملکرد کبد شده و به تسکین مشکلات معده و روده کمک می کند.
پوست لیموشیرین درمانی طبیعی برای زردی محسوب می شود. براساس مقاله منتشر شده در مجله بیوشیمی و بیوفیزیک در هند، درمان موش های مبتلا به زردی با عصاره پوست لیمو شیرین باعث کاهش استرس اکسیداتیو در آنها شد. اما مطالعات انسانی برای تصدیق این یافته ها مورد نیاز است.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com