اگزمای کودک موردی بسیار شایع و قابل درمان بوده و در بسیاری از نوزادان دیده می شود. مطمئن نیستید که خارش کودکتان اگزما است یا نه؟ این پرسش ها و پاسخ ها می توانند به شما در درک آنچه که باید در جستجویش باشید ، کمک کنند.
اگزمای کودک (که به آن اگزمای نوزادان یا التهاب پوستی می گویند) در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کودکان دیده می شود و به صورت قرمزی پوست نمایان می گردد. پوست همیشه خارش دار، خشک و زبر است.
با این که اگزما می تواند در هر جایی از بدن انسان به وجود آید، اما بیشتر روی گونه و مفاصل بازو و ران ها اتفاق می افتد.
اگزمای نوزاد با بیماری پوستی کلاه گهواره، که نوعی تحریک پوستی قرمز رنگ است، اشتباه گرفته می شود. معمولا این بیماری در ۸ ماهگی نمایان شده و روی پوست سر، اطراف بینی، پلک ها و ابروها و پشت گوش نوزاد به وجود می آیند.
اگزما وقتی ایجاد می شود که میزان تولید سرامیدها در بدن کودک بسیار کم باشد. سرامیدها سلول های چربی هستند که به ایجاد مانعی جهت حفاظت از پوست کمک می کنند. اگر مقدار کافی از آن در بدن موجود نباشد، پوست آب خود را از دست داده و بسیار خشک خواهد شد.
انتقال موروثی ، عاملی بزرگ در ایجاد اگزماست. اگر مادر یا پدر اگزما داشته باشد، احتمال ایجاد اگزما در کودک بسیار زیاد خواهد بود.
کمبود موانع پوستی و ورود رطوبت و جرم ها در داخل پوست نیز می تواند عامل مهمی باشد.
خوشبختانه بیشتر کودکان قبل از سن مدرسه به اگزما مبتلا می شوند.
تعداد کمی از افراد در سنین بزرگسالی اگزما را تجربه می کنند. این بیماری می تواند برای سال ها پایدار باشد، با این که تمایل به خشک شدن پوست اغلب کاهش می یابد.
ممکن است آنچه که اگزما را در یک نوزاد ایجاد می کند ، روی نوزاد دیگر تاثیرگذار نباشد. اما محرک های مشترکی برای اگزما وجود دارند که می توان از آنها اجتناب نمود، مثل:
خشکی پوست. این مورد اغلب با رطوبت کم ایجاد می شود، به ویژه در طول زمستان که خانه ها گرم شده و هوا خشک است. خشکی پوست ، خارش را در اگزمای نوزاد بسیار بیشتر می کند.
تحریک کننده ها. مثل پارچه های پشمی زبر، عطرها، صابون بچه و صابون های شستن لباس. همه این موارد می توانند اگزما ایجاد کنند.
استرس. ممکن است کودکان مبتلا به اگزما با سرخ شدن به استرس واکنش نشان دهند، که منجر به خارش، تحریک پوست و افزایش علائم اگزما می شود.
گرما و تعریق. هم گرما و هم تعریق می توانند خارش را در اگزمای نوزاد تشدید کنند.
مواد آلرژی زا. همچنان این موضوع که آلرژی به غذا موجب اگزما می شود ، مورد بحث است. برخی متخصصان معتقدند که حذف شیر گاو، بادام زمینی، تخم مرغ، یا میوه های معین از رژیم غذایی کودک می تواند به کنترل علائم اگزما کمک نماید.
مرطوب کننده ها. مرطوب کننده های حاوی سرامید بهترین گزینه برای درمان هستند. این مواد هم با نسخه و هم در فروشگاه ها موجودند. در غیر این صورت، استفاده روزانه از یک مرطوب کننده مناسب، کرم بدون عطر، یا پمادی همچون ژل نفتی به حفظ رطوبت طبیعی در پوست شما کمک خواهد کرد. پس از استحمام به سرعت این مواد را روی پوست بمالید.
حمام ولرم. این کار به آبدار شدن و خنک شدن پوست کمک کرده و خارش را کم می کند. با پزشک خود در زمینه استفاده از یک آنتی هیستامین برای تسکین خارش پوست مشورت نمایید.
استروئیدهای موضعی. استروئیدهای موجود همچون کرم های هیدروکورتیزون و پمادها اگر طبق دستور به مصرف برسند، می توانند به کاهش قرمزی و تورم اگزما کمک نمایند. با وجود این که چنین کرم هایی امنیت کافی را دارند، اما اگر برای روزهای طولانی در یک قسمت از بدن استفاده شوند، می توانند نازک شدن پوست و سایر مسائل را به همراه داشته باشند.
سایر درمان های موضعی برای تسکین تورم نیز با نسخه در دسترس هستند. با پزشک متخصص اطفال در این باره مشورت نمایید. در موارد وخیم اگزما، مراقبت از پوست با درمان های زیر تکمیل می شود:
یکی از موارد کلیدی در درمان اگزمای نوزاد ، جلوگیری از خارش دادن کودکتان است. خارش دادن می تواند تحریک پوست را تشدید کند، منجر به عفونت شود و ضخامت و چرمی شدن پوست را افزایش دهد.
مطمئن باشید که ناخن های فرزندتان همیشه پاکیزه باشد و لبه ناخن ها را با سوهان بسایید. برخی والدین نیز از دستکش استفاده می کنند. همچنین می توان از دستکش های بزرگی که زیر آستین لباس قرار می گیرند و درآوردن آنها برای نوزاد راحت تر است، استفاده نمود.
سایر مواردی که می توانید برای درمان اگزمای نوزاد در خانه انجام دهید ، عبارتند از:
وقتی دریافتید که کودکتان دچار اگزما شده است، به شرایط او توجه کرده و درصورت وجود شرایط زیر با پزشک تماس بگیرید:
ترجمه شده از: www.babycenter.com