رئیس شما را مواخذه می کند. یک ماشین از روی چاله آب رد می شود و شما را تماما خیس می کند. روز بدی است، اما تنها یک روز است. ولی افسردگی که یک نفر از هر ده آمریکایی را درگیر کرده است، با گذشت روزها تغییر نمی کند. علایم آن معمولا ۲ هفته دوام داشته و بدون درمان از بین نمی روند. متاسفانه بسیاری از افراد نیدانند که علایم افسردگی به آسانی ناراحتی از بین نمی روند. علاوه بر این، هر کس علایم افسردگی را به گونه ای تفسیر کرده و برخی عوارض بیشتری را تجربه می کنند. در بسیاری موارد افسردگی تشخیص داده نشده و افراد درگیر در سکوت رنج می کشند. در ادامه متن با هشت نشانه افسردگی و راه های دریافت کمک آشنا خواهید شد.
اغلب در افسردگی، افراد احساس بی قراری، تندی و خشونت و پریشانی را تجربه می کنند. عصبانیت نه تنها نشانه ای از افسردگی است، بلکه تقویت کننده آن است. اگر عصبانیت علت یابی و درمان نشود می تواند منجر به بروز رفتارهای غیرفعال- پرخاشگر منجر شود که خود تخریبی بوده و افسردگی را تشدید می کنند. رابرت لندن، روانشناس توصیه می کند که هر کس که خشونت و خصومت را تجربه می کند و یا به سرعت عصبانی می شود، مشکلات خود را با دیگران در میان بگذارد تا به نتیجه مطلوب برسد. همچنین مشاوره با مشاور یا روانشناس به شناخت احساست درونی و مقابله با آن کمک می کند.
جیمی وینیک، روانشناس، می گوید: همه ما یک انتقادگر درونی داریم. در افراد افسرد این ندای درونی انتقادگر بسیار قدرتمند بوده و روی ذهن این افراد تاثیر بسیاری میگذارد. ممکن است تفسیری تحریف شده از زندگی به آنها ارائه دهد. همچنین خودانتقادی به افسردگی هم می تواند منجر شود. در یک تحقیق روانشناسی جامع در سال ۲۰۰۹ روی ۱۰۷ نفر فرد بالغ، نشان داده شد که افرادی که بیشتر از بقیه خودشان را نقد می کردند، ۴ سال بعد به افسردگی دچار شدند. به تعداد دفعاتی که شما یا دیگران عبارت “بهتر بود” بکار می برید، دقت کنید. استفاده زیاد از جملاتی مانند ” بهتر بود آن را به شکلی دیگر انجام می دادم” نشانی رایج از قضاوت کردن خود است. روش مقابله با این خودانتقادگر درونی را با صحبت های مثبت با خودتان یاد بگیرید.
دکتر وینیک می گوید: یکی از مخرب ترین عوارض افسردگی احساس ناامیدی است. ناامیدی افراد افسرده را از درمان آن بازمیدارد. افرادی که از ناامیدی شدید رنج می برند، به وجود راهی برای درمان اعتقاد نداشته و باور دارند که تنها راه رهایی آنها از این ناراحتی خودکشی است. همچنین متخصصین بر این باور هستند که ناامیدی افسردگی را تشدید می کند. در بسیاری از افراد دچار به افسردگی حس ناامیدی در طی مجموعه ای از شکست ها افزایش می یابد. این شکست ها واقعی و یا در اثر تصورات فرد هستند و خودانتقادی به ویژه در مورد شکست های بر اساس تصورات افراد، نقشی مهم بازی می کند.
بی انگیزه شدن در جلسات کاری با بی انگیزه شدن درباره کارهایی که فرد معمولا از آنها لذت می برد، مانند تماشای فیلم، ورزش و وقت گذرانی با دوستان، تفاوت دارد. بی انگیزه شدن نسبت به فعالیت های لذت بخش جزئی از افسردگی بوده و تحت عنوان anhedonia شناخته می شود. این بی انگیزگی می تواند ناشی از کاهش میزان هورمون های تنظیم کننده و انتقال دهنده های پیام های عصبی (نوروترانسمیترها) در مغز باشد. متاسفانه، بی انگیزگی حس گوشه گیری را تشدید کرده و افسردگی را حادتر می کند. این چرخه ای خود تخریب است که خروج از آن برای افراد دچار افسردگی دشوار است.
افسردگی تغییراتی را روی وزن به وجود می آورد. در بسیاری افراد، افسردگی منجر به غذا نخوردن می شود، چرا که انگیزه ای برای آن ندارند. از طرف دیگر برخی افراد به صورت آگاهانه و یا ناخودآگاه برای بهتر شدن حال خود غذا می خورند. در واقع، طبق یک مطالعه در سال ۲۰۰۷، مصرف غذاهای سرشار از کربوهیدرات موقتا تولید سروتونین، هورمون شادی آور، در مغز را فزایش می دهد. علاوه بر این عدم فعالیت حاصل از افسردگی هم منجر به افزایش وزن می شود. اگر فردی تغییرات بیش از ۵% در ماه در وزن خود داشته باشد، به کمک های پزشکی نیاز دارد.
طبق تحقیق انتشار یافته در سال ۲۰۰۸، ۷۵ درصد از افراد مبتلا به افسردگی از بیخوابی رنج می برند. ترس مداوم، ناراحتی و فکر کردن مداوم به مشکلات خواب منجر می شود. متاسفانه بسیاری از افراد کمبود خواب خود را با چرت زدن و قهوه خوردن در عصر جبران می کنند که خواب شبانه را مشکل تر می کند. همانند بسیاری از علایم افسردگی، بی خوابی هم آن را تشدید می کند. همچنین در طی همین تحقیق نشان داده شد کخ ۴۰ درصد از افراد( زنان جوان) در زمان ناراحتی شدید بیش از حد می خوابند. معمولا افرادی که روزها در خواب به سر می برند، به کمک آن از مشکلات خود فرار می کنند.
افسردگی واقعا قادر به گرفتن انرژی از شما است. بدن افراد افسرده به گونه ای عمل می کند که به نظر می آید تحت استرس مداوم هستند، که خود به التهاب و در نهایت به خستگی ختم میشود. هرچند افراد خود متوجه افسردگی نشوند اما از خستگی، تنبلی و تخلیه انرژی فیزیکی گلایه می کنند. پریدن از خواب های مکرر در این افراد علت اصلی این عوارض است. همچنین کم خوابی خستگی را تشدید می کند. در برخی موارد، خستگی خود را از خستگی حین صحبت کردن، زمان واکنش نشان دادن زیاد، و آهسته راه رفتن و حرکات دیگر نشان میدهد.
اغلب، زمانیکه افراد افسرده ه پزشک مراجعه می کنند، از افسردگی شکایت ندارند. دردهایی همانند مشکلات معده، درد کمر و مفاصل موجب مراجعه آنها می شود. دکتر وینیک توضیح می دهد که انتقال دهنده های عصبی سروتونین و نوراپی نفرین تنها روی احساسات تاثیر نگذاشته بلکه روند های زیستی و عصبی را تحت تاثیر قرار داده و منجر به بروز درد می شود. همچنین افسردگی به میزان درد احساس شده در مغز هم تاثیر می گذارد. سیگنال های دردی که معمولا نادیده گرفته شده و کاهش داده می شدند، تقویت می شوند. افراد افسرده، همچنین تمایل به داشتن نگرش منفی به خود بوده و بیشتر به دردهای خود حساس بوده و توجه می کنند که باعث شدیدتر انگاشتن درد می شود.
اگر کسی در حالیکه قلبش را فشار می دهد به زمین بیافتد با تصور ناراحتی معده از کنار او نخواهید گذشت. همینطور علایم افسردگی هم نباید نادیده گرفته شوند. افسردگی کشنده اما قابل درمان است. داروها و رفتاردرمانی، تنها و یا در کنار هم، به تسکین افسردگی کمک خواهند کرد. روند درمانی این بیماری در برخی افراد آسان و سریع و در برخی بسیار طولانی و نیازمند تداوم است. اگر فکر میکنید شما و یا شخص دیگری به افسردگی مبتلا است، مراجعه به پزشک قدمی اولیه برای درمان است.
ترجمه شده از وبسایت: www.livestrong.com