اگر شما یک خانم مبتلا به صرع هستید، نکات مهمی وجود دارند که شما قبل از باردار شدن باید آنها را بدانید. در این مبحث در مورد پیشگیری از بارداری و صرع مطالبی برای راهنمایی بانوان مبتلا به صرع آمده است.
هر اقدام جلوگیری از بارداری که در زنان دیگر برای حفظ سلامتی لازم است، برای زنان مبتلا به صرع هم لازم است به هر حال ابتلا به صرع و دارو درمانیهای مربوط به آن، میتوانند بعضی از اثرات اقدامات کنترلکننده برای جلوگیری از بارداری را کاهش دهند. همچنین داروهای ضد تشنج میتوانند خطر نقایص زایمانی را بیشتر کنند. بنابراین خیلی مهم است که برنامه دقیقی برای بارداری پرداخته شود.
بیشتر>> مادران مبتلا به صرع
اگر شما صرع دارید و داروهای ضد تشنج استفاده میکنید، گزینههای کنترل بارداری برای شما شامل: قرصهای ضد بارداری، روشهای ممانعتکننده مثل کاندوم یا یک دیافراگم و یا دستگاه داخل رحمی (IUD) هستند. روشهای طبیعی جلوگیری از بارداری مانند روش مبتنی بر دورههای ماهیانه هم میتوانند استفاده شوند گرچه این روشها به اندازه روشهای قبلی قابل اطمینان نیستند. همهی این روشها برای شما بیخطر هستند.
اگر شما داروهای ضد تشنج استفاده میکنید، تعدادی از آنها میتوانند با روشهای هورمونی برای جلوگیری از بارداری تداخل داشته باشند و اثر آنها را کمتر کنند. اگر شما این تداخلها را بدانید، میتوانید از قرصها یا روشهای مؤثرتری برای کنترل بارداری استفاده کنید.
اگر شما یکی از داروهای گروه «محرک آنزیم کبدی» را دریافت میکنید و میخواهید از روش هورمونی برای پیشگیری از بارداری استفاده کنید، شما باید با متخصص نورولوژی و متخصص زنان مشورت کنید. بهتر است که از یک روش دیگر هم به عنوان روش دوم برای پیشگیری استفاده کنید. روشهای ممانعتکننده مثل کاندومها، دیافراگمها و نسل جدید IUD ها گزینههای مناسبی هستند.
در گذشته پزشکان برای جبران متابولیسم بالای هورمونها در کبد، دوزهای بالاتری از این قرصهای ضد بارداری را تجویز می کردند. این روش میتواند کارساز باشد، اما در حال حاضر مطالعات دقیقی وجود ندارد که بگوید کدام روش بهتر است باکلین فرنچ، پروفسور نورولوژی در دانشگاه نیویورک میگوید: «پزشکان قبلاً میگفتند افزایش مقدار استروژن که فرد با قرصهای ضد بارداری دریافت میکند، میتواند مشکل پیشگیری از بارداری را حل کند. ولی ما اطلاعات دقیقی برای اثبات آن نداریم.»
در یک مورد، قرصهای هورمونی ضدبارداری، میتوانند اثر داروهای ضد تشنجی را کمتر کنند و این زمانی است که شما از داروی Lamotrigine (Lamictal) استفاده میکنید. سطح داروی Lamictal زمانی که فرد داروی هورمونی ضدبارداری مصرف میکند رو به کاهش میرود. مارک یربی MD و MPH و سرمایهگذار تحقیقات صرع میگوید: «این تنها داروی ضد تشنجی است که ما میدانیم چنین رفتاری دارد. اگر Lamictal تشنجهای یک بیمار را خیلی خوب کنترل میکند، و او شروع به مصرف داروی ضدبارداری هورمونی کند، ممکن است کنترل تشنج با مشکل مواجه شود»
(Lamictal و سایر داروهای ضدتشنج در هنگام بارداری ممکن است دچار کاهش اثر مفید شوند) اگر شما بخواهید از روشهای طبیعی خانوادگی برای جلوگیری از بارداری استفاده کنید چه؟
تعدادی روش برنامهریزی خانوادگی طبیعی وجود دارد، در کل آنها به زمان دورههای قاعدگی شما بستگی دارد. اگر شما به صرع ابتلا دارید اینکه دورههای ماهیانه قاعدگی شما نامنظم باشد، محتملتر است. بنابراین این روشهای مبتنی بر زمان قاعدگی، برای شما اطمینان کمتری خواهند داشت.
بیشتر>> تشخیص صرع
اگر شما به صرع مبتلا هستید، به یاد داشته باشید که خیلی مهم است که برای بارداری برنامه داشته باشید. یک قسمت از برنامهریزی و آمادگی برای بارداری، شروع مصرف مکملهای فولیک اسید قبل از بارداری است. برای زنان مبتلا به صرع که در سن باروری هستند، مناسب است که روزی ۴/۰ میلیگرم فولیک اسید مصرف کنند مصرف فولیک اسید از بروز نقایص مادرزادی مربوط به مغز و نخاع جلوگیری میکند.
برای اینکه شما روش مناسبتر جلوگیری از بارداری را برای خودتان به درستی انتخاب کنید و برنامهریزی کنید، لازم است با یک متخصص نورولوژی و متخصص زنان مشورت کنید. هر دو این پزشکان باید در جریان بیماری و مراقبت از شما باشند. هر کدام باید در مورد داروهای مصرفی شما و درمانهایی که دیگری برای شما تجویز کرده، اطلاع داشته باشند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com