اگر مبتلا به صرع هستید و راجعبه باردار شدن فکر میکنید، احتمالاً سوالاتی در ذهنتان ایجاد میشود، آیا باردار شدن برای من بیخطر است؟ آیا بیماری من شانس باردار شدن من را کمتر میکند؟ اگر باردار شدم. چگونه تشنجهایم را مدیریت کنم؟ آیا داروهای صرع من به کودکم آسیبی میرساند؟ این بخش / بارداری و صرع / می تواند به شما کمک کند.
خوشبخانه، اکثر خانمها مبتلا به صرع بارداری و زایمان طبیعی دارند و کودکان سالم به دنیا میآورند. اگر احتیاطهای لازم را به خرج دهید، با احتمال ۹۰ درصد کودک سالمی به دنیا خواهید آورد. اگر چه خطراتی نیز وجود دارد، امّا با همکاری و ارتباط مداوم با پزشکتان، این خطرات به حداقل ممکن کاهش مییابد.قبل از اینکه تصمیم به باردار شدن بگیرید، با متخصص اعصاب و زنان زایمان خود مشورت کنید . اکثر پزشکان توصیه میکنند که این بیماران تحت مراقبت و نظارت دقیق یک متخصص زنان و اعصاب باشند.
خانمهای مبتلا به صرع عموماً کودکان کمتری نسبت به دیگر خانمها دارند، میزان باروری در آن ها ۲۵ تا ۳۳% کمتر از دیگر زنان جامعه است. از همین رو کمی باردار شدن برای خانم های مبتلا به صرع سختتر است، در پایین، چند مورد از دلایل که شانس بارور شدن خانمهای مبتلا به صرع میکاهد اشاره میکنیم:
بیشتر>> پیش گیری از بارداری و صرع
اگر تشنجهایتان تحت کنترل نیست توانایی باروریتان تحت تأثیر قرار خواهد گرفت، برخی متخصصین می گویند اگر در نزدیکی زمانی که بدنتان برای تخمکگذاری آماده میشود دچار حملات صرع شوید، بدن سیگنال مرتبط با تخمکگذاری را مهار میکند و هیچ تخمکی آزاد نمیشود.چنانچه باردار شدید، کنترل تشنج ها از اهمیت بیشتری برخوردار میشود، داشتن تشنج در طول بارداری ممکن است به سلامت کودکتان آسیب بزند، ممکن است زمین بخورید، یا در هنگام حملات تشنج کودکتان از اکسیژن محروم شود که این مورد میتواد شانس سقط جنین یا مرده زایی را در شما بالا ببرد.
متأسفانه برخی از داروهای شایع که برای کنترل حملات تشنج به کار گرفته میشوند میتواند احتمال خطر ناشی نقائص زایمانی را بالا ببرد، احتمال نقاص حین تولد در جمعیت عمومی بین ۲ الی ۳% است که این احتمال خطر در زنان باردار که داروهای ضدصرع استفاده میکنند به ۴ تا ۸% افزایش مییابد.برای کاهش خطر ابتلا به نقائص حین تولد مخصوصا آسیبهای لوله عصبی جنین که منشا تشکیل مغز و نخاع نوزاد است. خانمهای مبتلا به صرع باید پیش از باردار شدن روزانه ۴/۰ میلیگرم فولیک اسید به عنوان مکمل از این به رژیم غذایی خود بیافزایند.
شما میتوانید دوره بارداری طبیعی داشته باشید، با پزشک خود مشورت کنید، تا قبل از بارداری ایمنترین (کم خطر داروهای نه تشنج را با حداقل دوز مؤثر آن برایتان تجویز کنند تا برای سلامت کودکتان مخاطرهآمیز نباشد. ممکن به تغییر نوع دارو و یا تنظیم دوز دارو احتیاج داشته باشید، هرگز بدون مشورت با پزشکتان داروهایتان را قطع نکنید. در طول بارداری شما باید مرتباً تحت مراقبت متخصص خود باشید تا از سلامت شما و کودکتان اطمینان حاصل شود، چرا که ممکن است شما نیازمند مراقبتهای ویژه از جنین خود در طول مدت بارداریتان باشید.
هیچ داروی ضد تشنج کاملاً بیخطری وجود ندارد که فاقد عوارض چون نقائصی حین تولد باشد چرا که همه داروها میتواند در حد کمی از خطر را داشته باشند. اما برخی داروها وجود دارند که خطرات بیشتری نسبت به انواع دیگر داروهای ضد تشنج دارند، که پزشکتان باید از تجویز آن برای شما خودداری کند. برخی از ملاحظات که پزشکان برای تجویز داروهای شما دارند به شرح زیر است:
چیزی که بیشتر برای ما چالش برانگیز بوده است، عدم اشراف و آگاهی کافی از خطرات و عوارضی ناشی از داروهای ضد تشنج در طول بارداری است، از همین رو مدیریت صرع در طول بارداری کمی پیچیده است.بنابراین اگر مایلید باردار شوید، از به روز بودن پزشکتان نسبت به تحقیقات روز دنیا اطمینان حاصل کنید. همچنین برای یافتن پاسخ سوالاتتان میتوانید با «بنیاد صرع» در ارتباط باشید.
بیشتر>> قطع داروی صرع
بسته به نظر پزشکان راجعبه بیماری صرع، ممکن است لازم باشد. داروهایتان را تغییر دهید، یا همچنان به مصرف داروی قبلی ادامه دهید، اگر چندین دارو ضد تشنج استفاده کنید ممکن است تنها نیاز باشد به مصرف یکی از داروها ادامه دهید و مصرف بقیه آنها را قطع کنید. این از آن رو است که مصرف توأم چند داروی ضد تشنج میتواند خطر نقایص حین تولد را افزایش دهد.
اگر نیازمند هر گونه تغییر در نوع داروهای تشنج هستید، باید یک سال قبل بارداری اقدام به تغییر دارو کنید، تغییر دارو دارای خطرات زیادی است، استفاده از داروهای جدید ممکن است نتواند بیماریتان را کنترل کند و دچار حملات ناگهانی تشنج و صرع شدید، که برای بارداریتان میتواند خطرناک باشد. زمانی که پزشک تصمیم به قطع داروی قبلی میگیرد، ابتدا داروی جدید را به داروی قبلی اضافه میکند، تا مدتی در هر دو دارو تواماً صرف گردد، سپس داروی اوّل را قطع میکند. اگر ناخواسته در این بازه زمانی باردار شدید کودک شما در معرض عوارض هر دو دارو قرار دارد.
چه دارویتان را عوض میکنید یا نه، حتّما به یاد داشته باشید که فولیک اسید را به رژیم غذایی روزانه خود بیافزاید. مصرف روزانه ویتامینها و فولیکاسید به میزان ۴/۰ میلیگرم را قبل از باردار شدن شروع کنید و در طول بارداری آن را ادامه دهید. تحقیقات نشان داده است مصرف روزانه فولیکاسید، ۶۰ تا ۷۰ درصد خطر ابتلا به نقایص حین تولد را در کودکان کاهش میدهد. از آنجایی که خطرات بیشتری برای کودکان افراد باردار مبتلا به صرع وجود داده، مهم است هر اقدامی که ممکن است بررسی کاهش خطرات احتمالی این نقائص مفید باشد به کار بست.
بسیاری از زنان نگران حملات تشنج در طول زایمان خود هستند، که این ترس قابل درک است. همانطوری که بارداری پیش میرود، متابولیسم بدن شما نیز تغییر میکند. در طول ۹ ماه بارداری میزان خون شما ۵۰% افزایش مییابد. و این به آن معنا است که دوز مؤثر داروهای مصرفی شما در خون کاهش یافته است. به همین دلیل شما باید تحت مراقبت پزشکتان باشید تا مرتباً غلظت دارویی مناسب شما را اندازهگیری کند و در صورت لزوم میزان دارو مصرفی شما را افزایش دهد.
زمانی که فرآیند زایمان شروع میشود، ممکن است شما کمی بیشتر نسبت به تشنج آسیب پذیر شوید. پس ممکن است حتی یک دوز را از دست بدهید چرا که همیشه، همه چیز برای وضع حمل مطابق برنامه پیش نرود. درد و تنگی نفس که در طول زایمان تجربه میکنید ممکن است احتمال تشنج را افزایش دهد. این به آن معنی نیست که تشنج در طول زایمان امری رایج باشد، امّا به هر حال احتمال تشنج وجود دارد.
اگر در حین زایمان دچار تشنج شوید چه اتفاقی ممکن است است بیفتد؟ اگر برایتان تشنج اتفاق بیفتد ممکن است پزشک داروی تزریقی برایتان استفاده که تا بتواند تشنج را کنترل کند. و اگر کارساز نبود ممکن است برایتان عمل سزارین انجام دهد. اگر چه اکثر خانم های مبتلا بر صرع زایمان طبیعی راحتی را پشت سر میگذارد. امّا به هر حال نسبت به دیگر زنان باردار دارای شانس بالاتری برای عمل سزارین هستند.
برخی اوقات داروهای ضد تشنج از توان انقباضی رحم برای زایمان میکاهد که این مسئله شانس اینکه کاندید عمل سزارین شوند را بالا میبرد، چرا که در این شرایط عمل سزارین بهترین گزینه ممکن است.اگر چه ممکن است تمام این نگرانی ها قریبالوقوع به نظر آید. اما دلیل برای نگرانی و استرس زیاد وجود ندارد. مهم است که از خطرات احتمالی آگاه باشید. امّا باید این را هم در نظر داشت که اکثر زنان باردار مبتلا به صرع زایمانهای خوبی را پشت سر میگذارند.شما شانسی بالایی برای داشتن یک فرزند سالم دارید. خصوصاً اگر پیوسته با پزشکتان مشورت کنید و مراقبتهای بارداری مناسبی داشته باشید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com