بسیاری از جمعیت جهان مبتلا به عفونت هلیکوباکتر پیلوری هستند. این باکتری مسئول بیشتر زخم ها، ورم یا التهاب معده است. درمان این عفونت شامل آنتی بیوتیک می شود که درصورت وجود این باکتری موثرترین روش برای کمک به کاهش علائم خواهد بود. همچنین برای نتایج بهتر ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی نیز موثر است.
به طور کلی میوه سرشار از آنتی اکسیدان بوده که به افزایش مقاومت بدن و درمان عفونت ها کمک می کند. فیبر موجود در میوه ها نیز باعث تسکین دردهای ناشی از زخم معده می شود. همچنین رژیم غذایی سرشار از فیبر موجب کاهش علائم ورم معده خواهد شد. میوه هایی به ویژه رزبری، گلابی و آلو سیاه خشک منبع غنی از فیبر محسوب می شوند. از طرفی، کرن بری و سیب حاوی فلاونوئیدها بوده که این موادشیمیایی ممکن است باعث توقف رشد هلیکوباکتر پیلوری شود. آب کرن بری نیز اگرچه میزان فیبر کمی دارد، اما سرشار از فلاونوئید است.
سبزیجاتی از جمله آرتیشو (کنگر فرنگی)، نخودسبز، بروکلی، اسفناج و سیب زمینی شیرین حاوی فیبر بوده و سرشار از آنتی اکسیدان است. درصورتیکه به دلیل هلیکوباکترپیلوری ورم معده دارید، براساس توصیه مرکز پزشکی دانشگاه مریلند، از سبزیجاتی مانند سیر، پیاز و کرفس استفاده کنید، زیرا منابع ارزشمندی از فلاونوئیدها هستند. همچنین از سیب زمینی سرخ شده یا سبزیجات آغشته در سس های چرب اجتناب کنید، زیرا باعث تشدید درد ورم معده خواهد شد.
برای نتایج بیشتر از نان هایی با برچسب غلات کامل استفاده کرده و مصرف غلات غنی شده یا تصفیه شده را محدود کنید، زیرا غلات کامل آنتی اکسیدان و فیبر بیشتری نسبت به غلات تصفیه شده دارد. موادغذایی غلات کامل شامل جودوسر، جو، برنج قهوه ای، برنج وحشی، ذرت بوداده تحت فشار هوا، نان های تهیه شده ۱۰۰ درصد از غلات کامل، پاستا و حبوبات سرد است.
موادغذایی چرب باعث تاخیر در تخلیه معده شده و خطر التهاب و درد ورم معده را افزایش می دهد. برای اجتناب از این خطرات، موادغذایی سرشار از پروتئین های بدون چربی از جمله لبنیات کم چرب، گوشت بدون چربی، ماهی، انواع لوبیا و عدس را جایگزین گوشت ها و پنیرهای پرچرب کنید. همچنین برای نتیجه موثرتر، در زمان آماده کردن گوشت یا ماهی از روش هایی با حداقل میزان روغن استفاده کنید.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com