اگر مبتلا به ام اس هستید قطعا می دانید که یکی از کارهای طاقت فرسای شما مبارزه با درد ام اس است. راه های زیادی برای این کار وجود دارد اما این همیشه به معنی خوردن قرص نیست.
الکساندر ریگرانت, که یک نورولژیست است می گوید:” ما معمولا درمان را با روش های غیر دارویی آغاز می کنیم.”
بهتر است نخست تاکتیک های بدون دارو را انجام دهید تا درد این بیماری تمام روز شما را خراب نکند.
ورزش. شاید منطقی به نظر نرسد, اما فعالیت ورزشی منظم میتواند کمک شایان توجهی به شما کند. این کار درد های گردن, پشت و ماهیچه ها را کاهش می دهد, اینها همه اظهارات ریگرانت هستند, به علاوه وی اضافه می کند که ورزش منظم به خواب بهتر شما کمک می کند.
ورزش را آهسته و به کمک یک مربی آغاز کنید. بعضی از بیماران مبتلا به ام اس عنوان می کنند که یوگا,تایچی, شنا و ایروبیک در آب گزینه های خوبی برای رهایی از درد این بیماری هستند.
درمان رفتاری شناختی(CBT). این روش به طور کامل باعث از بین رفتن درد شما نمی شود, اما شما میتوانید رفتارهای جدیدی را تمرین کنید که به مدیریت بهتر بیماری کمک می کند. شما می توانید با یک درمانگر این کار را انجام دهید تا وی به شما بیاموزد چگونه بیاندیشید و در مورد درد خود چه احساسی داشته باشید. به علاوه در این روش تکنیک های شل کردن مثل مدیتیشن, مشاهده و تمرین های تنفسی را می آموزید.
بیوفیدبک (بازخورد زیستی). اگر به دنبال راهی برای آموزش مدیریت درد به ذهن خود هستید, بهتر است این روش را امتحان کنید. یک متخصص به شما حسگرهای الکتریکی که دما, سرعت تنفس و موج مغزی را می خوانند وصل می کند. این کار شما را نسبت به بدنتان آگاه تر می سازد و احساس کنترل درد را در شما پدید می آورد.
فشار یا گرما. پزشک به شما خواهد گفت که از جوراب یا دستکش تنگ برای کمک به کاهش درد استفاده کنید. یک پد حرارتی نیز به کاهش درد در شما کمک می کند.
طب سوزنی. در این درمانی سنتی چینی, یک فرد متخصص سوزن هایی را در نواحی مختلف بدن شما قرار می دهد. تاکنون مطالعه چندانی در مورد استفاده از این روش برای کاهش درد ام اس صورت نگرفته است, اما این روش نیز میتواند مزایایی همراه داشته باشد.
در ذیل به تعدادی از گزینه های درمانی اشاره شده است.
داروهای کاهنده درد. شما میتوانید با مراجعه به داروخانه نزدیک منزل خود دردتان را تا حدودی تسکین دهید. می توانید از مسکن هایی مثل استامینوفن, آسپرین, ایبوبروفن و ناپروکسن استفاده کنید.
دارو های ضد تشنج. این دارو ها برای مبارزه با درد عصبی طاقت فرسایی که ممکن است در صورت, گردن, نخاع یا داخل چشم به وجود آید گزینه خوبی باشند.
این داروها در درمان یک نوع درد که مخصوص بیماری ام اس است و “آغوش ام اس” نام دارد, مفید هستند, این درد یک احساس فشردگی و تنگ شدن در حوالی سینه یا شکم است. اما ممکن است با عوارض جانبی همراه باشد. این داروها در فرد گیجی و یا خواب آلودگی ایجاد می کنند.
داروهای ضد افسردگی. این داروها روشی دیگر برای درمان “آغوش ام اس” و درد عصبی هستند. پزشک شما باید با گذشت زمان دوز دارو را افزایش دهد.
مراقب عوارض جانبی این داروها باشید, مثل کاهش وزن, خشکی دهان یا تورم بازوها یا پاها.
شل کننده های عضلانی. این دارو ها نیز در صورت داشتن مجوز بهداشت می توانند مفید باشند. بعضی مطالعات نشان می دهند که این داروها میتوانند درد ناشی از اسپاسم های عضلانی را کاهش دهند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com