در این نوشته به بررسی موضوع تشنج ابسنس و علت آن می پردازیم.
تشنج ابسنس که قبلاً تشنج Petit mal ( صرع کوچک ) گفته میشد، به دلیل فعالیتهای الکتریکی غیر طبیعی در مغز ایجاد میشود و میزان بروز آن حدود ۲ نفر از هر هزار نفر در سال است. به طور معمول، سلولهای عصبی مغز (نورونها) توسط سیگنالهای الکتریکی ضعیف با هم ارتباط برقرار میکنند. اما در زمان تشنج، این سیگنالها غیر طبیعی میشوند، تشنج میتواند یک قسمت از مغز را تحت اثر قرار دهد یا اینکه تمام مغز را درگیر کند (که به آن تشنج جنرال میگویند) تشنج ابسنس یک نوع تشنج جنرال است.
این نوع تشنج معمولاً ۱۰ تا ۳۰ ثانیه طول میکشد. بیمار، اغلب کودکان بین ۵ تا ۱۵ ساله، بهطور ناگهانی در حال انجام کاری که بودهاند (مثل راه رفتن، حرف زدن) متوقف میشوند و به فضا خیره میشوند. تشنجهای ابسنس به ندرت باعث زمین خوردن بیمار میشوند. با وجود کاهش مختصر هوشیاری، بیمار بعد از تشنج به حالت عادی بر میگردد بدون هیچ علامت دیگری یا گیجی این حالت میتواند تا چندین بار در یک ساعت ایجاد شود.
در کودکان تشنجهای ابسنس میتوانند باعث اختلالات یادگیری شوند و اغلب بهطور غلط علت عدم یادگیری، حواسپرتی و عدم توجه تلقی میشود. حدود یک چهارم افرادی که تشنج ابسنس دارند به سمت یک نوع دیگر تشنج جنرال به نام تشنج تونیک – کلونیک میروند. (به این تشنج گرندمال هم گفته میشود). اما در اکثر بیماران کودک معمولاً این علامت از بین میرود.
دانشمندان در مورد علت این نوع تشنجها مطمئن نیستند اما حدس زده میشود که مشکلات ژنتیکی در ایجاد آن دخیل هستند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com