نیتالیزومیب ( تیسابری تراپی – Tysabri ) یک روش درمانی برای اشکال حاد از بیماری ام اس می باشد. این روش باعث می شود بیماری کمتر عود کند و از بدتر شدن معلولیت های جسمی جلوگیری می کند.
عملکرد تیسابری (Tysabri) از داروهای دیگر ام اس متفاوت است. این دارو گلبول های سفید خون سیستم ایمنی بدن را از ورود به مغز و نخاع باز می دارد که پزشکان معتقدند این عامل نقش مهمی را در آسیب های خطرناک بیماران MSی دارد.
برای اینکار باید به مطب دکتر خود مراجعه و آن را از طریق رگ ها دریافت کنید که حدودا ۱ ساعت در هر ۴ هفته وقت شما را می گیرد.
شایع ترین آنها این موارد هستند:
برخی ممکن است به مصرف تیسابری (Tysabri) واکنش های آلرژیک نشان دهندو علائم آن شامل: کهیر، خارش، مشکلات تنفسی، درد قفسه سینه، تهوع، سرخ شدن، سرگیجه و جوش می باشد. بهتر است تا یک ساعت بعد ازمصروف دارو هم در مطب دکترتان بمانید و مطمئن شوید که این واکنش ها اتفاق نخواهد افتاد.
بعد از اینکه FDA (سازمان غذا و دارو) برای اولین بار تیسابری (Tysabri) را تایید کرد؛ تولیدکننده دارو آن را به دلیل آسیب جدی مغزی که PML نامیده و در موارد نادری مشاهده شده بود از بازار جمع آوری کرد. این شرکت برنامه ای را معرفی کرد که در آن همه افرادی که نیاز به مصرف دارو دارند ابتدائا باید ثبت نام و به طور مداوم وضعیت آنان پیگیری شود تا هر موردی که ممکن است باعث PML باشد سریعا شناسایی شود. با رعایت این موارد ایمنی دارو مجددا به داروخانه ها عرضه شد.
با بالا رفتن دوز مصرفی دارو ریسک دچار شدن به PML هم بالا می رود. این ریسک برای افرادی که قبل از مصرف تیسابری (Tysabri) داروهایی مصرف می کنند که سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند، بالاتر هم می رود. به دلیل این خطرات پزشکان تنها تیسابری (Tysabri) را برای افرادی که روش های درمانی دیگر را امتحان و نتیجه نگرفته اند تجویز می کنند.
علاوه بر PML و واکنش های آلرژیک عوارض جانبی دیگر شامل آسیب های کبدی و عفونت های جدی می باشد. درباره این عوارض جانبی با دکترتان صحبت کنید و اینکه آیا تیسابری (Tysabri) گزینه خوبی برای درمان شما محسوب می شود یا خیر. با کمک یکدیگر شما می توانید خطرات و منافع این روش را سبک و سنگین کنید و اگر لازم دانستید از این دارو استفاده کنید.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com