بیمارانی که صرع حساس به نور دارند تشنجهایشان با عوامل زیر تحریک میشود:
داروهای ضد صرع برای کاهش خطر تشنج میتوانند استفاده شوند ولی بیماران صرع حساس به نور باید اقداماتی انجام دهند تا در برابر محرکهای تشنج قرار نگیرند.
صرع یک اختلال مغزی است که باعث تشنجهای مکرر (بیش از دو) میشود. تشنج توسط فعالیتهای الکتریکی غیر طبیعی مغز ایجاد میشود.
تشنج میتواند نتیجه عوامل زیر باشد:
در صرع حساس به نور، ژنیک هم نقش دارد.
در ایالات متحده حدود ۳ تا ۵ درصد افراد مبتلا به صرع، صرع حساس به نور دارند.
افراد ۷۰ تا ۱۹ سال، شانس بیشتری برای ابتلا به صرع حساس به نور دارند. و همچنین دختران بیشتر از پسران مبتلا میشوند اما پسرها تشنجهای بیشتری خواهند داشت. شاید این به دلیل آن است که پسرها زمان بیشتری را صرف بازیهای ویدیوئی میکنند که یک محرک رایج صرع است.
محرکهای تشنج از فردی به فرد دیگر متفاوت است اما تعدادی از محرکهای رایج شامل:
چند مثال از وضعیتهایی که باعث تحریک تشنج در افراد مبتلا به صرع حساس به نور میشود:
همچنین بیماران مبتلا به صرع حساس به نور ممکن است در شرایط زیر در خطر بیشتر برای تشنج قرار بگیرند.
بیشتر>> انواع صرع
انواع زیادی از تشنج وجود دارد. افراد مبتلا به صرع حساس به نور معمولاً دچار تشنجی میشوند که به آن تشنج تونیک – کلونیک جنرال یا Grand mal گفته میشود. یک تشنج تونیک کلونیک نباید بیشتر از ۵ دقیقه طول بکشد علائم شامل:
زمانی که تشنج تمام میشود. عضلات شل میشوند و بیمار به آرامی بیهوش میآید. بعد از تشنج فرد ممکن است:
زمان ریکاوری میتواند متفاوت باشد. بعضی افراد خیلی زود پس از تشنج میتواند به فعالیت عادی خود ادامه دهند. اما دیگران ممکن است نیاز به استراحت داشته باشند.
زمانی که تشنج شروع میشود، امکان متوقف کردن آن وجود ندارد. اگر شما شاهد تشنج یک نفر بودید، این اقدامات را انجام دهید:
بیشتر>> انواع تشنج های صرع و لائم آن
اگر این اتفاقات افتاد با اورژانس تماس بگیرید:
حواستان باشد که تشنج چقدر طول کشیده و چه علامتهایی داشته است. اینکه شما میتوانید به پزشکی که به صحنه میرسد، کمک کنید.
درمانی برای صرع حساس به نور وجود ندارد. ولی داروهای ضد صرع میتواند تعداد تشنجها را کمتر کند. بیماران مبتلا به صرع حساس به نور میتوانند تعداد تشنجها را با جلوگیری از عوامل محرک تشنج که در بالا آورده شد، کمتر بکنند. اگر شما ناخواسته در برابر یک محرک قرار گرفتید، یک چشمتان را کاملاً بپوشانید و سرتان را از سمت ایجاد کننده اختلال، برگردانید.
اگر شما یا همسر شما یک فرد مبتلا به صرع حساس به نور هستید، خیلی مهم است تا از عوامل محرک دوری کنید. اینجا نکاتی آورده شده که میتواند به شما برای نداشتن تشنج کمک کند: یک زندگی سالم داشته باشید و اقدامات سادهای مثل آنچه که در پایین آورده شده انجام دهید:
از منابع شناخته شده چراغهای چشمکزن دوری کنید. مکانهایی که شاید لازم باشد از آنها دوری کنید:
در مورد صفحه تلویزیون یا کامپیوتر بعضی از موارد شامل:
از چشمانتان محافظت کنید. زمانی که خارج از خانه قرار دارید از عینکهای آفتابی استاندارد برای حفاظت چشمانتان از نور خورشید، استفاده کنید.آماده باشید محرکها را بشناسید و تا حد امکان اقدامات لازم جهت جلوگیری از آنها را انجام دهید. همچنین سعی کنید علامتی که قبل از تشنج برایتان بهوجود میآید را به یاد آورید. مثل:
اگر متوجه این نشانههای خطر شدید، یک چشمتان را بپوشانید و سرتان را از محل محرک برگردانید. اگر در حال دیدن تلویزیون یا بازی یارانهای هستید، یک چشم را بپوشانید و از آنجا فاصل بگیرید.
اگر شما یا همسرتان دچار یک تشنج شد با پزشک صحبت کنید. پزشک میتواند یک تست نوار مغزی انجام دهد و وضعیت را ارزیابی کند. یک نوار مغزی، فعالیتهای مغز را ثبت میکند و میتواند اختلال در سیستم الکتریکی مغز را تشخیص دهد. در طول تست، ممکن است یک آزمایش با چراغ چشمکزن هم انجام شود تا مشخص شود شما صرع حساس به نور دارید یا نه (که البته این تست باعث تشنج نمیشود)
زندگی کردن با صرع حساس به نور میتواند خستهکننده و ناامید کننده باشد شما هیچگاه نمیدانید که چه زمانی تشنج خواهید داشت. اما خیلی از افراد مبتلا به صرع حساس به نور زندگی پربار و نسبتاً نرمالی داشتهاند. خیلی از افراد با انجام یک سری مراقبتها تشنجهای کمتری را تجربه کردهاند.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com