کرفس حاوی فیبر بالا و کالری پایینی است، بنابراین انتخاب خوبی برای رژیم های غذایی پایین آورنده کلسترول محسوب می شود. هر چند کرفس فواید تغذیه ای بسیاری دارد، اما مزیت های مصرف آن محدود شده است. از طرفی استفاده از این ماده غذایی در یک رژیم متعادل و معقول می تواند به بهبود سطح کلسترول تام کمک کند.
در بدن سه نوع چربی وجود دارد؛ کلسترول بد یا LDL ، کلسترول خوب یا HDL و تری گلیسیرید. رژیم غذایی در افزایش یا کاهش سطح این سه چربی موثر است. با توجه به انجمن سلامت امریکا، مصرف بیش از حد الکل و رژیم غذایی با بیش از ۶۰ درصد کربوهیدرات می تواند منجر به افزایش قابل توجهی در سطح تری گلیسیرید شود. همچنین چربی های موجود در رژیم غذایی از جمله چربی های ترانس و اشباع شده باعث افزایش کلسترول نوع بد یا LDL خواهد شد.
براساس مطالعه ای در مرکز پزشکی دانشگاه شیکاگو، کرفس به کاهش سطح کلسترول کمک می کند. همچنین محققان به این نتیجه دست یافتند که یک ترکیب شیمیایی در کرفس به نام فتالاید باعث کاهش ۱۴ درصدی فشار خون و کاهش ۷ درصدی کلسترول در موش های آزمایشگاهی شد.
موادغذایی با مقدار کافی از فیبر توانایی کاهش سطح کلسترول بد را دارند. کرفس سرشار از فیبر بوده و می تواند زودتر باعث حس سیری شود، همچنین مدت زمان سیری را در افراد افزایش خواهد داد. ۱۰۰ گرم کرفس خام حاوی ۱.۶ گرم فیبرغذایی بوده که معادل ۶ درصد از میزان مصرف روزانه توصیه شده است. همچنین یک کرفس متوسط ۱۶ کالری و کمتر از ۱ گرم چربی داشته و فاقد کلسترول است.
شهرت کرفس به دلیل فواید مفیدی است که برای سلامتی دارد، اما این ماده غذایی از یک جهت برای افرادی که تحت رژیم های غذایی می باشند انتخاب ضعیفی بوده، زیرا حاوی سدیم است. مصرف ۱۰۰ گرم کرفس حاوی ۸۰ میلی گرم سدیم بوده که برابر با ۳ درصد از میزان مصرف توصیه شده روزانه است. از طرفی براساس سازمان غذا و داروی امریکا، این مقدار از سدیم در کرفس، میزان پایینی در نظر گرفته می شود زیرا کمتر از ۵ درصد است.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com