زمانیکه افراد از یک رژیم غذایی پیروی می کنند، اصلی ترین نگرانی آنها کالری است؛ اما انتخاب موادغذایی مناسب برای یک رژیم غذایی متعادل نیز اهمیت دارد. لوبیا علاوه بر تامین نیازهای روزانه به موادمغذی، احساس سیری را در افراد افزایش داده، بنابراین مصرف آن انتخابی سنجیده است.
زمانیکه میزان کالری دریافتی را برای کاهش وزن پایین می آورید، این کالری برای تامین نیاز روزانه بدن به ویتامین ها و موادمعدنی کافی نخواهد بود. بنابراین بدن شما نیاز به موادغذایی سرشار از موادمغذی از جمله لوبیا دارد. لوبیا منبع خوبی از پروتئین بوده، از طرفی مقادیرآهن و روی موجود در آن مشابه این میزان مواد معدنی در گوشت، مرغ و غذاهای دریایی است. لوبیا همچنین منبعی از فیبر، پتاسیم و فولات محسوب می شود. براساس مجله بریتانیایی تغذیه، افرادی که میزان لوبیای بیشتری مصرف می کنند، مقادیر بهتری از پروتئین، فیبر، آهن، روی و ویتامین های گروه B را دریافت خواهند کرد.
احساس گرسنگی مشکلی است که معمولا با کاهش کالری روزانه به وجود می آید، اما دریافت میزان بیشتری از فیبر می تواند به رفع این مشکل کمک کند. فیبر در رژیم غذایی باعث افزایش احساس سیری و کاهش گرسنگی می شود، بنابراین به شما کمک می کند تا مقدار کمتری غذا بخورید و پیروی از یک رژیم کم کالری را برای شما آسان تر خواهد کرد. لوبیا منبع خوبی از فیبر بوده، به طوریکه نصف فنجان لوبیای لیما پخته شده ۴ گرم و همین میزان از لوبیا قرمز پخته شده ۸ گرم فیبر دارد. به طور کلی برای دریافت ۲۵ تا ۳۵ گرم فیبر در روز هدف گذاری کنید.
چربی منبعی سرشار از کالری است، بنابراین به دریافت روزانه چربی موجود در رژیم غذایی خود توجه کنید. اگرچه گوشت گاو منبع خوبی از پروتئین بوده، اما میزان بالایی چربی دارد. بنابراین می توانید لوبیا را با گوشت هایی با چربی بالا جایگزین کنید تا علاوه بر تامین نیاز پروتئین روزانه خود، نگران افزایش میزان چربی دریافتی نباشید. نصف فنجان لوبیا پخته شده حاوی ۷ تا ۸ گرم پروتئین و کمتر از ۰.۵ گرم چربی بوده، به طوریکه ۱۰ درصد از نیاز روزانه توصیه شده به پروتئین را تامین می کند.
موادغذایی با نمایه گلیسمی پایین تاثیر کمی بر قندخون دارند، درحالیکه موادغذایی با نمایه گلیسمی بالا منجر به افزایش سریع میزان قند خون می شوند. براساس دانشگاه سیدنی، مصرف غذاهایی با نمایه گلیسمی پایین تاثیر کمتری بر قندخون داشته و با تاخیر گرسنگی به کنترل اشتها نیز کمک می کند. لوبیا از موادغذایی با نمایه گلیسمی پایین بوده که برای رژیم های غذایی با کالری کنترل شده بسیار مناسب است و احساس سیری را در افراد افزایش می دهد.
لوبیا همچنین حاوی فیتوکمیکال هایی است که فواید بسیاری برای سلامتی دارد. از فیتوکمیکال های موجود در لوبیا می توان به نشاسته مقاوم، فیتواسترول ها و ایزوفلاوون ها اشاره کرد. نشاسته مقاوم نوعی کربوهیدرات بوده که بدن قادر به هضم آن نیست، همچنین به عنوان یک پروبیوتیک محسوب شده که به سلامت روده کمک می کند. از طرفی فیتواسترول موجود در لوبیا با کاهش سطح کلسترول باعث سلامتی قلب می شود. همچنین براساس مقاله منتشر شده در مجله امریکایی کشاورزی و شیمی مواد غذایی، ایزوفلاوون لوبیا محافظ بدن در برابر بیماری های قلبی، پوکی استخوان و سرطان است.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com