رژیم غذایی تنها حاوی ویتامین ها نبوده، بلکه پروویتامین ها ( موادی که بدن آن را به فرم فعال زیستی ویتامین ها تبدیل می کند) را نیز شامل می شود. پانتنول، پروویتامین B5 یا اسید پانتوتنیک است. براساس کتاب بیوسنتز ویتامین در گیاهان، در هنگام مصرف این پروویتامین، بدن به سرعت آن را به اسید پانتوتنیک و فرم کوآنزیم B5 مانند پانتتین تبدیل می کند. خواص تغذیه ای پانتنول برآمده از تبدیل آن به اسید پانتوتنیک ( از ویتامینهای گروه ب ) و مواد مرتبط است.
اسید پانتوتنیک برای سلامت پوست ضروری بوده و این درحالیست که پانتنول جزو ترکیبات متداول در محصولات مراقبت از پوست موضعی است که برای درمان زخم و پیشگیری از چین و چروک کاربرد دارد. براساس موسسه لینوس پاولینگ در دانشگاه ایالتی اورگان، مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف اسید پانتوتنیک به درمان و بهبود زخم سرعت می بخشد.
اسید پانتوتنیک به عنوان جزئی از کوآنزیم A، برای تولید انرژی از درشت مغذی های پروتئینی، چربی و کربوهیدرات در رژیم غذایی به بدن کمک می کند. کوآنزیم A در بدن برای تولید اسیدهای چرب ضروری، کلسترول، بعضی از موادشیمیایی مغز و هورمون های استروئیدی ضروری است. همچنین برای بدن تولید هموگلوبین را ممکن می سازد و در فعالیت های دیگری مانند توانایی تجزیه داروها و سموم در کبد نقش دارد.
بدن پانتنول را به عنوان یک پروویتامین به موادی مانند پانتتین تبدیل کرده که براساس تحقیقات انجام شده به کاهش کلسترول کمک می کند. مصرف پانتتین به عنوان یک مکمل غذایی تاثیر مطلوبی بر سطح لیپیدها در بزرگسالانی با خطر بیماری قلبی کم تا متوسط دارد. مطالعه منتشر شده در مجله امریکایی پژوهش در تغذیه که با ۱۲۰ داوطلب و دریافت ۱۶ هفته پانتتین انجام شد، نشان دهنده ی کاهش سطح تری گلیسیرید و کلسترول بد است.
موادغذایی بسیاری حاوی پانتنول یا اسید پانتوتنیک بوده به طوریکه برخی از منابع پانتنول شامل قارچ ها، لوبیاها و سایر حبوبات، آووکادو، دانه آفتابگردان و سیب زمینی شیرین است. اسید پانتوتنیک نیز در موادغذایی مانند تخم مرغ ها، ماهی، مرغ، شیر، ماست و نان گندم سبوس دار یافت می شود. میزان مجاز توصیه شده برای مصرف ویتامین B5 هنوز به طور دقیق مشخص نیست اما دریافت روزانه ۵ میلی گرم برای افراد ۱۹ سال به بالا کافی خواهد بود.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com