فست فود یا غذای حاضری تاثیری منفی بر سلامت افراد به ویژه کودکان دارد زیرا با بسیاری از مشکلات سلامتی جدی از جمله چاقی و دیابت مرتبط است.
براساس آکادمی روانپزشکی کودک و نوجوان امریکا، تقریبا بین ۱۶ تا ۳۳ درصد از کودکان در ایالات متحده چاق هستند. کودکان زمانی چاق محسوب می شوند که وزن آنها ۲۰ درصد بیشتر از وزن طبیعی براساس سن و قد است. دریافت کالری بیشتر از میزان کالری سوزانده شده با چاقی همراه خواهد بود. براساس مجله طب اطفال امریکا، فست فود میزان کالری و چربی بالایی داشته به طوریکه مصرف آن با چاقی همراه است. به عنوان نمونه یک برگر حاوی ۶۷۰ کالری و ۳۹ گرم چربی بوده که براساس سازمان غذا و داروی امریکا این میزان کالری و چربی با توجه به میزان مصرف توصیه شده روزانه برای یک وعده غذایی بسیار بالا به حساب می آید.
میزان بالای چربی و کلسترول در بیشتر فست فودها با مشکلات قلبی از جمله فشارخون بالا، بیماری قلبی، کلسترول بالا، سکته و حمله قلبی در ارتباط است. کودکان چاق بیشتر مستعد ابتلا به فشار خون بالا هستند، که البته می توان گفت این شرایط خطرناک بدون نشانه بوده و در صورت عدم درمان می تواند منجر به بیماری قلبی شود. همچنین کلسترول بالا که به دلیل تجمع بیش از حد چربی در شریان ها ایجاد می شود، در صورت بی توجهی و عدم درمان با سکته همراه خواهد بود. براساس مرکز پیشگیری و کنترل بیماری در امریکا، ازهر ۵ نوجوان امریکایی یک نفر کلسترول بالا دارد. لازم به ذکر است که میزان چربی اشباع شده در بسیاری از فست فودها می تواند دلیل کلسترول بالا باشد.
دیابت یک اختلال سوخت و سازی (متابولیک) در بدن است. در این بیماری توانایی تولید هورمون انسولین در بدن از بین میرود و یا بدن در برابر انسولین مقاوم شده و بنابراین انسولین تولیدی نمیتواند عملکرد طبیعی خود را انجام دهد. مصرف بالای قند عاملی موثر در پیشرفت دیابت است. اکثر فست فودها حاوی درصد بالایی قند بوده که بسیار بیشتر از میزان مصرف روزانه توصیه شده برای یک وعده غذایی است. براساس مطالعات، ۵۹ درصد از فست فودهایی که به کودکان ارائه می شود استانداردهای غذایی CSPI را برآورده نکرده و می توان گفت اسنک های شیرین و کلوچه ها فاقد موادمغذی مورد نیاز بدن است به طوریکه بسیاری از این موادغذایی سرشار از قند بوده و خطر ابتلا به دیابت را در کودکان افزایش می دهد.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com