روز بیست و هفتم بارداری – الان هفته ی سوم و روز ۶ ام چرخه است – ۲۵۳ روز مانده تا زمان زایمان
این نمای میکروسکوپی از بلاستوسیستی که در دیداره ی رحم لانه گزینی کرده است نشان دهنده ی حفره ی آمنوتیکی است ( ناحیه ی نیمه حلقوی سفید در بخش بالایی تصویر)، همراه با سلول هایی که در بدن جنین ایجاد خواهند شد و درست در بخش زیرین قرار دارند ( ناحیه ی بیضی تیره در محل ساعت ۱۲). کیسه ی زرده ناحیه ی صورتی تحتانی است.
تغییرات پیچیده ای درون رحم رخ می دهد برای این که محیط رحم را برای نمو جنین آماده کند و شرایط به نحو مطلوبی پیش برود
توپی سلولی که در رحم لانه گزینی کرده است نشان دهنده ی ساختار و اسکلت اصلی است که در آینده به جنین نمو خواهد یافت. در دو لایه ی ضخیم، سلول های زاینده دیسک صافی را شکل می دهند که شامل بخش درونی پر از مایع یعنی توپی سلولی است که به دو دریچه ( حفره) تقسیم می شود. بخش کوچک تر آن کیسه ی آمنیوتیکی را می سازد. و بخش بزرگ تر آن در تعامل با رحم جفت را شکل می دهد، که کیسه زرده ایجاد خواهد شد و می تواند خیلی زود به جنین مبدل شود. طناب نافی در نهایت در نزدیک حفره ی کوچک تر نمو خواهد یافت. سلول های زاینده ی داخلی در مقایسه با سلول های لایه ی خارجی که سریعا پخش می شوند، با سرعت کمتر از حد طبیعی نمو می یابند.
در ابتدا طناب نافی ساقه ی کوچکی است که عروق خونی ندارد.
نوزادان می توانند چاق شوند:
علت اصلی آن بهبود رژیم غذایی و استانداردهای زندگی است. چاقی مادر علت دیگری می باشد، در واقع اگر مادر اضافه وزن داشته باشد. در نهایت این عامل باعث افزایش وزن کودک می شود.
در این روز ها، هر مجله و روزنامه ای را که مطالعه کنید، مطلبی در مورد چاقی و لاغری دارد. باید بدانید که کاهش وزن یک باره پس از تولد نوزاد برای مادر و یا کودک مناسب نمی باشد.
توصیه می شود که در طی بارداری ۲۵ الی ۳۵ ib مادر باردار وزن بگیرد، البته اگر حجم توده ی بدنی (BMI) در حد طبیعی باشد.
بلافاصله پس از تولد بخش زیادی از این اضافه وزن از بین می رود. و علت اصلی آن شیر دهی می باشد.
رویکرد اصلی برای کنترل وزن در طی بارداری مصرف غذاهای سالم و انجام ورزش های مناسب است. شما می بایست در آخرین ۳ ماهه ی بارداری روزانه ۲۱۰۰ تا ۲۵۰۰ کالری دریافت کنید.
در ماه های پیش رو در بارداری وزن شما زیاد خواهد شد، تلاش کنید تا بیش از حد چاق نشوید.