روز سی ام بارداری – الان هفته ی ۴ ام و روز دوم است – ۲۵۰ روز مانده تا زمان زایمان
جنین تا این مرحله از نمو شامل دو لایه سلولی است. در این زمان، سومین لایه شروع به مشخص شدن می کند، بصورت برآمدگی و بیرون زدگی بین دولایه که در مرکز تصویر قابل مشاهده است.
در هفته ی سوم از لقاح، سلول هایی که جنین را می سازند حرکت می کنند تا دستگاه عصبی مرکزی را بسازند
گروهی از سلول ها که جنین را شکل می دهند بصورت دیسکی مسطح هستند و تغییرات نموی خاصی در آن ها ایجاد می شود. شیار باریکی در بخش میانی سلول ها شروع به شکل گیری رو به پائین می کند. لبه ی ایجاد شده از شیار به آرامی پهن می شود و گره ی حلقوی را می سازد. لبه های خارجی این گره و شیار به آرامی بالا می آیند. سلول ها از لبه های گرد این ساختارها به طرف پائین به سمت شیار در بین دو لایه اصلی سلولی حرکت می کنند. این حالت باعث ایحاد ۳ لایه سلولی می شود.
گره و شیار در طول کل دیسک وسیع تر نمی شود.
در بخش انتهایی سر، شیار مجزایی شکل می گیرد. به آن شیار عصبی می گویند، که در نهای مغز و طناب نخاعی را می سازد و به هر دوی آن ها دستگاه عصبی مرکزی می گویند.
در روز ۴ ام این دیسک افزایش طول می یابد و پهن می شود در بخش انتهایی که سر کودک را می سازد. در روز ششم شیار عصبی در هر سمت ایجاد می شود که در ادامه لوله ی عصبی را می سازد.
در این جا در مراحل اولیه بارداری طناب عصبی جنینی مشاهده می شود. مغز و طناب نخاعی از لوله ی عصبی نمو می یابند. اگر این لوله به طور کامل بسته نشود، می تواند باعث نقائص زمان تولد شود که بیشتر اسپنا بیفیدا نام دارد.
از پزشک خود بپرسید – من به سختی باردار می شوم و الان برای من تشخیص سندرم تخمدان پلی کیستیک ( کیست تخمدان ) مطرح شده است. این بیماری چیست؟
این وضعیت باعث می شود تا تخمدان ها از حد طبیعی بزرگ تر شوند و مقادیر زیادی فولیکول بسازند که هرگز به طور کامل به بلوغ نمی رسند. بنا بر این تخمک نمی تواند آزاد شود و باروری رخ نمی دهد و دوره های قاعدگی بسیار نامنظم می شود.
در این بیماری مشکلات باروری شایع است و هدف از درمان در این بیماری تحریک تخمک گذاری است و کاهش برخی از علائم بیماری از جمله افزایش موهای بدن ( موهای زائدی که هیرسوتیسم نام دارد ).