تست آنتی بادی ضد اسپرم تست برای بررسی آنتی بادی ها ( پروتئین های خاص) که علیه اسپرم ها در خون، مایع واژینال یا مایع منی وجود دارند کاربرد دارد.در این تست از نمونه ی اسپرم و موادی که تنها به اسپرم متصل می شوند استفاده می شود.مایع منی ممکن است پاسخ دستگاه ایمنی را تحریک کند، چه در بدن فرد مذکر و چه در بدن فرد مونث. آنتی بادی ها می توانند اسپرم ها را از بین ببرند یا به آن ها آسیب بزنند. اگر شمار بالایی از آنتی بادی های اسپرمی علیه اسپرم های فرد مذکر واکنش دهند، باروری تخمک دشوار می شود. به این حالت ناباروری گفته می شود.
فرد مذکر می تواند در زمانی که اسپرم ها در تماس با دستگاه ایمنی هستند، آنتی بادی بسازد. این امر زمانی رخ می دهد که بیضه ها آسیب دیده باشند یا بعد از برخی جراحی ها مثل بیوپسی یا وازکتومی و یا بعد از عفونت غده ی پروستات. بیضه ها در حالت طبیعی اسپرم ها را از سلول های ایمنی دور نگه می دارند.در بدن فرد مونث هم ممکن است واکنش آلرژیک رخ دهد و آنتی بادی های ضد اسپرم ساخته شود. این نوع از پاسخ ایمنی به طور کامل مشخص نشده است و ممکن است بر روی باروری اثرگذار باشد. این حالت ندرتا ناباروری می دهد.
بیشتر>> تست بررسی قدرت نفوذ اسپرم
تست آنتی بادی ضد اسپرم در موارد زیر کاربرد دارد:
برای زنان، نمونه خون از ورید دست گرفته می شود.
در مردان، نمونه منی پس از گرفتن نمونه مایع واژینال و خون گرفته می شود. برای ۲ روز قبل از انجام این تست فرد نباید انزال داشته باشد. حداکثر تا ۵ روز که انزال نداشتید، برای انجام این تست مراجعه کنید.
تست خون:
نمونه مایع منی:
این نمونه بعد از خودانزالی ( خود ارضایی) جمع آوری می شود. پیش از جمع آوری مایع منی می بایست ادرار کنید و بعد دست ها و آلت تناسلی را بشوئید. نباید از لوبریکانت یا کاندوم در زمان جمع آوری نمونه استفاده کنید. اگر این کار در منزل انجام می شود، تا ۱ ساعت نمونه را به آزمایشگاه برسانید. نمونه باید در شرایط دمایی همانند دمای بدن باشد یا دور از نور مستقیم آفتاب.
تست های خونی:
مشکلات اندکی در این زمینه وجود دارد.
نمونه مایع منی:
معمولا در زمان جمع آوری نمونه منی، مشکل خاصی دیده نمی شود.
در این تست، آنتی بادی های ضد اسپرم بررسی می شود. سطح بالای این آنتی بادی ها در مایع منی، نشان دهنده ی شانس کم باروری تخمک است.
ترجمه شده از وبسایت: www.webmd.com