روز پنجاهم بارداری – الان هفته ی ۷ ام و روز اول چرخه بارداری است – ۲۳۰ روز مانده تا زمان زایمان
دو بخشی که جفت را می سازند را می توان در سمت راست تصویر مشاهده کرد. در بخش تحتانی و مجزای جنین کیسه زرده وجود دارد، که کوچک تر است و پیش از شکل گیری جفت نقش مهمی دارد.
وقتی که فرم بدن شما شروع به تغییر می کند، ممکن است در مورد افزایش وزن نگران باشید.
الان در زمانی که شما باردار هستید نباید نگران افزایش وزن طبیعی خود باشید و اصلا به فکر اعمال محدودیت در رژیم غذایی نباشید چون می تواند بر روی جنین شما اثرات سوء ای داشته باشد. با مصرف غذاهای موثر و ورزش در حد متوسط شما می توانید بارداری سلامتی را سپری کنید.
میزان وزنی که شما می گیرید به وزن اولیه شما هم وابسته است. اگر در زمانی که باردار هستید، وزن شما کم باشد، می بایست از فردی که اضافه وزن دارد، بیشتر وزن بگیرید.
این بررسی و میزان وزن گیری را می توان توسط حجم توده ی بدنی (BMI) بررسی کرد، که معیاری است از وزن در رابطه با قد. این روش وسیله ی مهمی برای بررسی میزان وزن گیری در طی بارداری است.
اگر BMI شما در حد طبیعی نباشد و از این حد هم کمتر باشد، میزان وزن گیری شما در بارداری ۱۱ تا ۱۴.۵ کیلوگرم است. اگر حجم توده ی بدنی شما در حد کمی باشد، می بایست ۱۲.۵ تا ۱۸ کیلوگرم وزن گیری داشته باشید.
اگر شما اضافه وزن داشته باشید، وزن گیری شما باید حدود ۷ تا ۱۱ کیلوگرم باشد. زنانی که چاق هستند می بایست حداقل ۷ کیلوگرم وزن گیری داشته باشند.
زنانی که دوقلویی دارند، می بایست حدود ۱۶ تا ۲۰ کیلوگرم وزن بگیرند.
در رهنمود ها این طور بیان شده است که در ۳ ماهه ی اول بارداری میزان وزن گیری نباید از ۲.۲ کیلوگرم بیشتر باشد و در ۳ ماهه ی دوم میزان وزن گیری نباید از ۵.۵ تا ۹ کیلوگرم بیشتر باشد و در ۳ ماهه ی سوم نمی بایست از ۳.۵ تا ۵ کیلوگرم بیشتر باشد.
احتمال کمی وجود دارد که در ۳ ماهه ی اول بارداری وزن بگیرید.
در چند هفته ی نهایی بارداری، طبیعی است که تنها چند کیلو وزن بگیرید.
میزان وزنی که در طی بارداری شما بدست می آورید ترکیبی است از وضعیت ایمنی و حمایتی شما و کودکتان ، افزایش اندازه ی سینه ها و رحم، ذخیره ی حیاتی چربی ها و اضافه بار مایعات و خون.