روز پنجاه و نهم بارداری – الان هفته ی ۸ ام ورزو ۳ ام چرخه است – ۲۲۱ روز مانده تا زمان زایمان
در این روز ها، چشمان کودک شما از برجستگی های خفیف به سمت فرورفتگی ها واضح تغییر شکل می دهد و کم کم پدیدار می شود، که این تغییرات در هر سمت صورت دیده می شود. در این مرحله از بارداری، صورت فورا نمو می یابد، و ضربان قلب کودک شما در سونوگرافی قابل شناسایی است.
در این زمان چند هفته قبل از این است که هورمون های شما تهوع و استفراغ صبحگاهی بدهد ولی تهوع به زودی از بین می رود.
اگر شما از خواب بیدار شدید و احساس بیماری نداشتید، تعجب کنید!!
سطح HCG ( هورمون گنادوتروپین جفتی ) که ممکن است مسئول احساس تهوع باشد، در حدود ۳ هفتگی شروع به افت می کند و بیشتر زنان احساس بهتری خواهند داشت. در برخی از زنان بیماری ممکن است بعد از این مدت هم ایجاد شود.
ممکن است در این زمان شما احساس ناخوشی و یا تهوع داشته باشید ولی در حوالی ۱۲ هفتگی این وضعیت بدتر شود. احساس تهوع روزانه است و بویژه این که با خستگی هم همراهی دارد.
تهوع و استفراغ صبحگاهی تا حدی طبیعی است و می بایست به غذا ها و نوشیدنی ها در این رابطه توجه کنید. در مورد تعداد کمی از زنان باردار، در حدود ۱ درصد موارد، استفراغ شدید است و به طور منظم هم رخ می دهد، و برای دوره ی چند هفته ای پابر جا است. این مسئله می تواند در حدی باشد که به آن بیماری هیپر امزیس گراویداروم می گویند و می تواند منجر به کم آبی بدن شود. درمان در بیمارستان با مایعات داخل وریدی و داروهای ضد تهوع ممکن است برای بهبود وضعییت کم آبی بدن لازم باشد.
اگر شما احساس تهوع دارید، تلاش کنید تا راه بروید و هوای آزاد تنفس کنید و در واقع سعی کنید تا وضعیت خود را عوض کنید. ورزش منظم ممکن است باعث بهبود حالت تهوع شما شود. البته تهوع و استفراغ می تواند نشانه ای از ورزش زیاد از حد هم باشد. همیشه قبل، در طی و پس از فعالیت بدنی ، به حد کافی آب بنوشید.
برخی راه حل های ساده برای برطرف کردن حالت تهوع وجود دارد، برای مثال استفاده از دستبند های فشاری. برخلاف داروهای ضد تهوع، این عوارض جانبی را ندارند و کاربرد آسانی هم دارند.
باند های الاستیکی که در هر بازو استفاده می شود، از راه اعمال فشار خاصی عمل می کنند.
در حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد زنان بارداری تهوع واستراغ صبحگاهی را تجربه می کنند.