روز هشتاد و هشتم بارداری – الان هفته ی ۱۲ و روز ۴ ام چرخه است – ۱۹۲ روز مانده تا زمان زایمان
در این زمان پیشانی جنین بالا آمده و برآمده شده است، و اتصالات قابل مشاهده ای در استخوان ها وجود دارد که کاسه سر را ایجاد می کند. در این مرحله چشم ها از کنارهای سر حرکت کرده اند.
نمو پیچیده ی بافت مغز به تدریج باعث می شود تا جنین شما پاسخ دهی بیشتری داشته باشد و حرکت کند.
مغز جنین شما تحت نمو فوری قرار می گیرد. نیمکره های راست و چپ مغز شروع به اتصال به هم می کنند. هر نیمکره مغزی کار سمت دیگر بدن را کنترل می کند، بنابر این سمت راست مغز، عملکرد عضلات سمت چپ بدن را کنترل می کند و بالعکس.
تارهای حرکتی ( که حرکات را کنترل می کنند) در ابتدا بالغ می شوند، پس جنین شما در ابتدا می تواند حرکات پیچیده ای را در اندام های خود ایجاد کند. اعصاب حسی بعدا بالغ می شوند پس اولین بار در عملکرد دستان جنین و دهان وی ظاهر می شوند. در ۳ هفته ی بعد، مغز جنین فورا نمو می یابد و نمو آن در حوالی هفته ی ۱۰ بارداری کامل می شود.
تمامی اعصاب جنین شما در این مرحله از بارداری نارس هستند و هیچ درکی از موقعیت، درد ، دما و یا لمس ندارند.
وقتی که مغز جنین شما نمو می یابد، وی می تواند حرکات پیچیده تری را با دست ها و پاهای خود انجام دهد، ولی این فعالیت ها در این مرحله از بارداری هماهنگ نمی باشد.
از پزشک خود بپرسید – تشخیص دیابت برای من مطرح شده است. آیا این مشکل بر روی بارداری من اثری دارد؟
وقتی که در بارداری دیابت ایجاد می شود و یا وقتی که شما از قبل از بارداری دیابت داشته باشید، باید خیلی مراقب خودتان باشید. علت آن این است که دیابت خطراتی را برای شما ایجاد خواهد کرد بویژه اگر سطح قند خون شما به خوبی کنترل نشود.
در این مرحله از بارداری باید مراقبت های پیش از تولد مناسب و دقیقی انجام شود. قند خون شما باید کنترل شود. باید رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و در صورت نیاز برای شما انسولین تزریق شود.
زنان بارداری که دیابت دارند در خطر بالایی از نظر ابتلا به افزایش فشار خون، شکل گیری لخته های خونی و پره اکلامپسی قرار دارند.
اگر شما در جریان بیماری دیابت مبتلا به نارسایی کلیوی شده اید، و یا مشکل شبکیه پیدا کرده اید این موارد می تواند در بارداری شما بد تر هم بشود.
کودک شما هم در خطر ناهنجاری ها مادرزادی و مشکلات رشدی قرار دارد.