پروبیوتیکها باکتری های مفیدی هستند که در روده انسان زندگی و فعالیت میکنند. انجمن لبنیات آمریکا بیان میکند که فعالیت این باکتریها برای حفظ سلامتی در بدن اهمیت دارد. معمولا میزان باکتریهای مفید در اثر مصرف داروهای آنتی بیوتیک که باکتریهای مفید را از بین می برد، استرس شدید یا وجود ویروسی در روده کاهش می یابد. نتیجه کاهش در مقدار پروبیوتی کها ناراحتی های گوارشی است که خود را به شکل اسهال یا دیگر مشکلات شکمی مثل سندروم روده تحریک پذیر نشان می دهد. با خوردن غذاهایی مملو از پروبیوتیک، می توان به آسانی باکتری های مفید را جایگزین کرد. افزودن پروبیوتیکها به رژیم غذایی، باعث بهبود و کاهش بسیاری از مشکلات گوارشی می شود؛ همچنین باعث کاهش شدت عدم تحمل لاکتوز در کسانی می شود که قادر به هضم آنزیم لاکتوز نیستند. پروبیوتیک که اغلب در مواد غذایی خامه ای، سفیدرنگ یا آرامش بخش دیده می شود، انتخابی بسیار مناسب برای افزودن به رژیم غذایی است.
یکی از بهترین منابع پروبیوتیک ماست است. این محصول پودینگ مانند محیط کشت پروبیوتیکی را در خود دارد؛ ولی همه ماستها از نظر محتوای پروبیوتیک یکسان نیستند. ماست هایی که بر روی بسته آنها عبارت «محیط کشت زنده و فعال» درج شده گزینه ی مناسبی است.
شیر اسیدوفیل (متمایل به pH اسیدی) و کفیر دارای محیط کشت پروبیوتیکی است و پروبیوتیکها به آنها اضافه شده است. این شیرها طعمی مشابه با ماست دارند و اندکی تند هستند.
کلم تخمیر شده که به نام کلم ترش شناخته شده است، طبق گزارش دانشگاه پزشکی کالیفرنیای جنوبی منبع پروبیوتیک است. در فرایند تخمیر کلم، محیط کشت به کلم اضافه و فعال می شود. اگر طعم ماست یا شیرهای کشت شده را نمی پسندید از کلم ترش استفاده کنید.
باکتریهای پروبیوتیک در بسیاری از مکمل هایی که باکتریهای اسیدوفیل یا بیفیدو دارند، یافت می شوند. این مکملها انتخابهایی عالی برای جایگزینی باکتریهای از دست رفته مفید محیط شکمی است.
اگر می توانید بدون مشکلات گوارشی محصولات تخمیری را مصرف کنید، توصیه می شود که اندکی غذای تخمیر شده در رژیم خود بگنجانید. برخی از غذاهای تخمیر شده عبارتند از: ماهی تخمیر شده، میسو و تمپه که از تخمیر سویا به دست میآیند.
ترجمه شده از وبسایت : www.livestrong.com