روز صد و بیست و سوم بارداری – الان هفته ی ۱۷ ام و روز ۴ ام چرخه است – ۱۵۷ روز مانده تا زمان زایمان
پوست کودک شما خیلی نرم و شفاف است. کف پا و انگشتان در این شکل دیده می شود و کاملا مشخص است که چین و چروک ندارند. در طی هفته ی بعدی الگوهای کف انگشتان پاها بر روی پوست ظاهر می شود.
اگر چه تغییرات در حال وقوع است، ولی ریه های جنین شما هنوز نارس هستند و بالغ نشده اند و تا هفته ی ۳۵ ام بارداری نمو کامل نمی یابند.
جنین مراحل نموی خود را طی می کند. برای نشان دادن رشد و نمو ، کل ریه را به صورت درختی تصور کنید:
بخش مرکزی ریه ها نمو یافته است (تراشه یا نای) و به شاخه های کوچک تر و متوسط تقسیم می شود ( برونش یا نایژه).
برونشیول ها تقسیمات بعدی هستند که به آلوئول ها ختم می شوند ولی هنوز پدید نیامده اند.
بنابر این آلوئول که دیواره دارد، باریک است، و اجازه می دهد که اکسیژن از هوا جذب شود و کربن دی اکسید وارد جریان خون شود و دفع شود.
از الان تا هفته ی ۲۸ ام بارداری، این انشعابات شکل می گیرند. این ساختار ها الان توانایی کمی برای تبادل گاز دارند ولی ریه ها تا زمان نمو کامل آلوئول های نارس هستند. رشد رگ های خونی که از ریه ها حمایت می کنند، با رشد ریه ها ارتباط دارد. این رگ های خونی برای انتقال اکسیژن پس از تولد جنین مهم هستند.
پس از تولد، کل خونی که از سمت راست قلب خارج می شود وارد جریان خون ریوی می شود ولی پیش از تولد، ریه ها با مایع پر می شوند و برای تنفس استفاده نمی شود.
تنها مقادیر کمی خون ( حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد) به سمت آن ها هدایت می شود.
ریلاکسین یکی از مهم ترین هورمون های مرتبط با بارداری است.
همان طور که نام این هورمون نشان می دهد، ریلاکسین بافت های پیوندی، تاندون ها و لیگامان ها را شل می کند و اجازه می دهد که دیافراگم بالا بیاید و فضایی را برای جنین شما ایجاد کند تا جنین بتواند رشد کند.
همچنین این هورمون لیگامان ها را شل می کند تا در زمان وضع حمل کانال زایمانی باز شود.
این هورمون بر روی بیشتر بخش های بدن شما اثر دارد، از جمله ستون فقرات و لگن که ثبات کمتری دارند.
در زمان ایستادن:
ریلاکسین مسئول استراحت سیستم گردش خون هم می باشد. دیواره ی ورید ها شل می شود و گاها باعث ایجاد واریکوز وریدی ( واریس) می شود. ورزش های موثر در بهبود بیماری های قلبی عروقی به افزایش جریان خون شما کمک می کند و می تواند وقوع واریس را کاهش دهد.
در حدی که بدن شما فشار نمی آید در زمان بارداری ورزش های کششی را انجام دهید تا به عضلات و تاندون های شما آسیبی وارد نشود.