چای سبز سنچا تقریبا ۸۰ درصد از تولید کلی چای در ژاپن است. کشاورزان چای سنچا را از برگهای بالایی بوته و شکوفه هایی که در زیر نور خورشید قرار دارند به دست می آورند. از این چای به عنوان یک چای با کیفیت یاد می شود که رنگی طلایی و طعمی گیاهی دارد.
چای سیاه زمانی به دست می آید که برگ های چای تخمیر می شوند. چای ولنج که نوعی چای چینی است از تخمیر جزئی برگهای چای به دست می آید. چای سنچا چای سبز است و فرآوری خاص یا اندکی تخمیر در آن وجود ندارد. نبود تخمیر در چای سبب می شود که چای مقدار بسیار زیادی کاتچین داشته باشد. این مواد خواص مفید بسیار زیادی دارد.
کاتچین به خانوادهای از ترکیبات مربوط است که پلی فنول خوانده می شود و براساس نشریات دانشگاه پزشکی مریلند دارای آنتی اکسیدانهایی بسیار قدرتمندی است. آنتی اکسیدانها مولکولهای ناپایدار که رادیکال آزاد نام دارند را کنترل کرده و از آسیب های ژنتیک یا سلولی به وجود آمده توسط این عناصر پیشگیری می کند. هیچ کس نمی تواند از رادیکالهای آزاد موجود در بدنش فرار کند؛ زیرا این عناصر محصول فعالیت طبیعی بدن است و شرایط محیطی مثل آلودگی هوا نیز منجر به تشکیل رادیکالهای آزاد بیشتری در بدن می شود. با مصرف چای سبز سنچا، مقدار مناسبی از آنتی اکسیدانها را وارد بدنتان می کنید که می تواند از اثرات مضر این مولکولها کاسته و خطرات برخی بیماریها را کاهش دهد.
مطابق با نشریه انجمن پزشکی آمریکا، محتویات پلی فنول موجود درچای سبز مانند چای سنچا، این ترکیبات را به عوامل موثری در مبارزه با بیماریهای قلبی تبدیل کرده است. براساس مطالعات دانشگاه پزشکی ژاپن مصرف چای سبز باعث کاهش بروز مرگ و میر در اثر بیماری قلبی عروقی می شود.
بسیاری از مطالعات به خواص ضد سرطانی چای سبز اشاره دارد. مطابق با تحقیقات انجام شده در دانشگاه ویسکانسین، پلی فنول های چای سبز تاثیرات مفیدی در پیشگیری از سرطان پروستات دارند. اما محققین اذعان دارند که باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود تا از تاثیر ضد سرطان چای سبز اطمینان حاصل شود.
ترجمه شده از وب سایت: www.livestrong.com