روز صد و سی و نهم بارداری – الان هفته ی ۱۹ ام و روز ششم چرخه است – ۱۴۱ روز مانده تا زمان زایمان
وقتی که اندازه و تحرک جنین شما بیشتر می شود شما بیشتر وی را درک می کنید. شا نمی توانید بیشتر حرکات جنین را متوجه شوید ولی در زمان هایی برخی حرکات آن را حس می کنید.
ممکن است با رشد جنین شما کمی کمر درد داشته باشید، ولی به مرور بدن به این حالت عادت می کند.
افزایش وزن جنین در حال نمو و شلی مفاصل و لیگامان ها در بارداری باعث ایجاد کمردرد می شود. راه های ساده ای وجود دارد که می توان این کمردرد ها را بهبود دهید و یا از آن ها پیشگیری کنید.
می توانید به نزد پزشک بروید تا وی مشکل شما را بررسی کند و تشخیص صحیحی را برای شما مطرح کند. یک مشکل شایع در بارداری، درد سیاتیک است، عصبی که از کمر و پا رد می شود.
در ۳ ماهه ی دوم بارداری، فیبروئید ها توده های عضلانی خوش خیمی در دیواره ی رحم هستند و می توانند مشکل ساز شوند. افزایش سطوح استروژن و پروژسترون در بارداری همراه با رشد این توده در رحم است.
در برخی شرایط، رشد سریع فیبروئید باعث احساس فشار، ناراحتی، و یا درد می شود. فیبروئید ها ممکن است خطر سقط، تولد پیش از موعد و یا داشتن جنین با وضعیت بریج را افزایش دهند. فیبروئید ها باعث ناراحتی نمی شوند و نیازی به درمان ندارد.
فیبروئید ها معمولا بر روی جنین در حال نمو اثری ندارد، ولی اگر فیبروئید بزرگی در محل پائین در رحم یا نزدیک سرویکس باشد از نزول آن به لگن جلوگیری می کند، و زایمان سزارین نیاز می شود.
وقتی که کودک متولد می شود و رحم چین می خورد، فیبروئید ها معمولا به اندازه ی قبل از بارداری خود بر می گردند.