روز دویست و بیست و ششم بارداری – الان هفته ی ۳۲ ام و روز دوم چرخه است – ۵۴ روز مانده تا زمان زایمان
در این هفته از بارداری ناخن های انگشتان جنین معمولا نمو می یابند و به نوک انگشتان می رسد. ناخن ها هنوز خیلی نرم هستند ولی بعد از تولد خط پیدا می کنند و قوام آن ها بیشتر می شود.
هر ۴۰ دقیقه، جنین شما مقداری مایع آمنیوتیکی را وارد شکمش می کند، قبل از این که آن ها را به داخل کیسه ی آمنیوتیکی تخلیه کند.
جنین مایع آمنیوتیکی را بلع می کند، تقریبا نیم لیتر در هر روز. علاوه بر ریز مغذی ها، بویژه پروتئین ها این مایع برای نمو روده هم لازم است. حس چشایی جنین شما پیشرفته تر خواهد شد و در این زمان هم چنین است، به طوری که اگر شما غذای تند بخورید وی می تواند آن را تشخیص دهد.
مایع آمنیوتیکی وارد ریه ها نمی شود ولی وارد مری می شود و به معده می رسد و برای زمان کوتاهی آن جا می ماند. در این مرحله از بارداری، معده هر ۴۰ دقیقه پر می شود ولی از هفته ی ۳۵ ام بارداری با بزرگ شدن معده، این زمان آهسته تر می شود و به هر ۸۰ دقیقه می رسد. انقباضات عضلانی باعث می شود تا مایع به سمت روده ی کوچک و بعد روده ی بزرگ حرکت کند. با این حرکت در روده، آب دوباره جذب می شود و تنها مکونیوم یا مواد اضافی وارد روده ی بزرگ می شود. این مدفوع در روده ی بزرگ جمع می شود . معمولا جنین ها قبل از تولد مکونیومی دفع نمی کنند . مکونیوم شامل سلول های پوست، موهای لانوگو و ورنیکس است. مکونیوم رنگ سبزی دارد که علت آن هم بیلی روبین است، رنگدانه ای که از تجزیه ی گلبول های قرمز خون ایجاد می شود.
در چند هفته ی بعدی بارداری وقتی شما و همسرتان منتظر تولد کودکتان هستید، ممکن است نشانه های اشتباهی را حس کنید. ممکن است حس کنید انقباضات رحمی شروع شده ولی این طور نباشد.
خارش پوست شکم در بارداری شایع است: علت آن نازک شدن و کشیده شدن پوست است و این که پوست شکم شما خشک می شود. باید سطح آن را مرطوب کنید.
اگر این حالت شدید بود، باید توسط پزشک ویزیت شوید. خارش می تواند نشانه ی کلستاز انسدادی باشد، مشکل نادری در بارداری که در اثر درگیری کبد رخ می دهد، و باعث می شود تا املاح صفراوی وارد جریان خون شوند و پوست دست و پا خارش پیدا کند، بدون آن که راش داشته باشد.
علت این وضعیت ممکن است کمبود ویتامین K باشد. این ویتامین به انعقاد خون کم می کند پس نقص آن باعث افزایش خطر خونریزی در مادر و جنین می شود. داروهایی که به املاح صفراوی متصل می شوند و مکمل های ویتامین K اثرات درمانی موثری دارند. برخی تحقیقات نشان می دهد که تحریک اولیه زایمان به جلوگیری از این عوارض کمک می کند. این وضعیت پس از بارداری بهبود می یابد، معمولا بدون آسیب دراز مدت کبد.
روز دویست و بیست و هفتم بارداری