هفته بیستم بارداری میانه سه ماهه دوم بارداری می باشد و همین طور میانه کل زمان بارداری است.
به شما تبریک می گوئیم!! شما توانستید خستگی، تهوع و استفراغ صبحگاهی، تهوع و سایر علائم بارداری را تحمل کنید.
در این مرحله شما احساس بهبود خواهید داشت، ولی ممکن است باز هم کمی درد و یا خستگی را تجربه کنید. در طی این هفته از بارداری، تغییرات نموی خاصی در جنین شما دیده می شود.
خانم های باردار در این هفته از بارداری با فشاری که جنین در حال رشد به اعضای داخلی آن ها می آورد، دچار اشکال در تنفس می شوند و نفس کشیدن برای آن ها دشوار می شود.
بخش فوقانی رحم موازی با بخش تحتانی شکم شما است و شاید به حدود ۱۵ پوند برسد. از این هفته از بارداری، شما می توانید انتظار داشته باشید که در هر هفته ۱ پوند افزایش وزن مشاهده شود. در این مرحله ممکن است علائمی مثل سوء هاضمه، سوزش سر دل و خارش و یبوست بیشتر هم دیده شود.
در هفته های اخیر جنین شما ۱۱ اونس وزن دارد و طولی بیش از ۷ و نیم اینچ دارد ولی از هفته ی ۲۰ ام بارداری به بعد این وزن گیری سرعت می گیرد.
در این زمان از بارداری کودک حرکات بیشتری دارد و مادر هم این حرکات را به خوبی حس می کند.
بلوغ ریه ها کامل نشده است و ریه های جنین شما نارس هستند ( نگران نباشید!) ولی جنین نفس می کشد.
ماده غلیظ سبز تیره ای به نام مکونیوم تولید می شود. مکونیوم شامل ریزش سلولی و مایع آمنیوتیکی است که همراه با ترشحات گوارشی بلع می شود. لانوگو ( موهای باریک) هنوز هم سطح بدن کودک را پوشانده اند و موهای روی اسکالپ سریعا رشد می کند.
گوش ها به طور کامل در این مرحله عملکرد خود را ایفا می کنند، پس مهم است که زمانی را در محیط های ساکت و آرام بگذرانید تا کودک شما بتواند به طور متوسط ۲۰ ساعت در روز بخوابد!!
اگر تا کنون برای طرح تولد برنامه ای ندارید، الان زمان این کار است. این کار شامل جزئیاتی در مورد موارد ارجح برای تولد کودک و روش های که باید در روش های اورژانسی از آن ها استفاده کرد، می باشد.
شما ممکن است در این مرحله از بارداری از کتاب ها و یا ژورنال هایی استفاده کنید که شامل احساسات، عکس ها و حرکات کودک است.
ورزش را به طور منظم ادامه دهید و از رژیم غذایی متعادلی استفاده کنید تا مطمئن باشیم که کودک شما سالم است.
تصویر دو بعدی هفته بیستم بارداری
تصویر سه بعدی هفته بیستم بارداری
در این هفته ممکن است که دچار کمر درد شوید. به موارد زیر دقت کنید:
سردردهای بارداری در سه ماهه دوم، که اغلب با تغییرات هورمونی ارتباط دارد طبیعی است. اگر متوجه شدید که سردرد شدید همراه با مشکلات بینایی، استفراغ، درد درست زیر دندان، تنفس یا تورم صورت، دست یا پاها دارید بلافاصله با پزشک تماس بگیرید چرا که می تواند نشانه های پره اکلامپسی باشد.
در هر روز هفته بیستم چه اتفاقی می افتد
روز اول / روز دوم / روز سوم / روز چهارم / روز پنجم / روز ششم / روز هفتم
چون در این مرحله از بارداری، کودک شما به آهن زیادی نیاز دارد، پس شما باید مقادیر فراوانی آهن را در رژیم غذایی خود لحاظ کنید. میوه ها و سبزیجات تیره، تخم مرغ، مرغ، میوه های خشک شده و جوانه گندم، بلغور جوی دو سر، اسفناج و سایر سبزیجات برگ دار منابع خوبی برای تامین آهن بدن هستند.
کمبود آهن می تواند مشکلاتی را در طول بارداری ایجاد کند، شامل کم خونی و یا زایمان زودرس که در برخی از موارد دیده می شود.