در دنیای امروز، چاقی در سرتاسر جهان و ایران مشکلی ناراحت کننده محسوب می شود. از علل عمده آن می توان به پرخوری، سبک نادرست غذا خوردن، عدم فعالیت، وراثت، کم کاری تیروئید، سن، بارداری و کمبود خواب اشاره کرد. با ما همراه باشید.راههای زیادی برای درمان چاقی وجود دارد که اسلیو معده یکی از آن راه ها است. این عمل بخاطر دائمی بودن، در سالهای اخیر توانسته توجه افراد زیادی را به خود جلب نماید.در اینجا قصد داریم شما را با عمل اسلیو معده آشنا کرده و توضیحاتی را در خصوص آن ارائه کنیم. همچنین در خصوص ارتباط عمل اسلیو معده و حاملگی نیز توضیحاتی ارائه خواهیم داد.
در جراحی اسلیو ، بیش از نیمی از معده یعنی چیزی حدود ۸۰ درصد از آن برش خورده و برداشته می شود. این امر سبب می گردد که از اشتهای بیمار کاسته شده و بیمار شدیداً اشتهای خود را از دست بدهد. این از دست رفتن اشتها، موجب کاهش وزن شده و فرد دیگر دچار اضافه وزن نخواهد گردید.
بخشی از معده که برش زده می شود فوندوس نام دارد و عامل تولید هورمون گرلین است. این هورمون مهم ترین فاکتور در چاقی بوده و عدم وجود آن، سبب از بین رفتن چاقی می شود.در اسلیو معده، بخشی از معده برای جذب کمتر مواد غذایی خارج شده و معده همانند لوله باریکی می شود که شباهت زیادی به موز دارد.
عمل اسلیو معده دو نوع است:
بیشتر بخوانید: آیا امکان مسافرت یا پرواز بعد از عمل اسلیو معده وجود دارد؟
این روش برای همه افراد کاربرد نداشته و بهتر است تنها کسانی که به چاقی بیش از حد مبتلا هستند، اقدام به انجام این عمل کنند.همچنین این عمل برای افرادی که سال های متمادی از روش های دیگر برای لاغر شدن استفاده کرده و موفق نشده اند، مناسب است.کسانی که افسردگی و دخانیات عامل چاقی شدنشان است باید از روش های دیگر بهره ببرند.بطور کلی می توان چنین گفت که تصمیم گیری در باره انجام اسلیو معده با پزشکان حرفه ای است.افرادی که چاق هستند معمولاً با فشارخون، دیابت و بیماری قلبی عروقی دست به گریبان هستند. اسلیو معده نه تنها راهکار مناسبی برای این بیماری ها است؛ بلکه همچنین برای کسانی که زانودرد و کمردرد دارند نیز گره گشاست.
الازم به ذکر است که احساس درد در روزهای اول می تواند در افراد مشاهده شود که شدت و ضعف آن بستگی به آستانه تحمل درد افراد دارد. از دیگر موارد می توان به تهوع، استفراغ، سوزش معده به مدت ۱ الی ۳ ماه اشاره کرد.تجربه رسیدن به وزن ایده آل، احساس فوق العاده ای را در فرد ایجاد می کند. پس از انجام عمل برای دست یابی به نتیجه موفق، باید ورزش و رژیم اسلیو را رعایت کرد.دوره نقاهت ۲–۳ هفته است و ۴-۶ ماه بعد از این عمل نباید ورزش سنگین انجام داد.
با افزایش روزافزون جراحی های لاغری، تعداد زیادی از زنان درسن باروری، تن به چنین جراحی هایی می دهند. یکی از سوالاتی که در اینجا مطرح می شود این است که آیا بعد از اسلیو معده می توان اقدام به بارداری نمود یا خیر.
در پاسخ باید گفت طبق تحقیقات صورت گرفته، ثابت شده است که بارداری بعد از اسلیو معده بسیار بهتر از بارداری در چاقی بیش از حد است. زمانی که فرد اضافه وزن شدید دارد، ممکن است به علت غیرطبیعی بودن هورمون ها، در بارداری با مشکل مواجه شود. کیست های تخمدان نیز با کاهش وزن بهبود یافته و احتمال بارداری افزایش می یابد.
از آنجا که پس از اسلیو معده تحولات و تغییرات تغذیه ای در بدن رخ می دهد، می تواند موجب اختلال در رشد جنین شود و جنین و مادر را مبتلا به سوء تغذیه کند. اگر فردی قصد باردار شدن داشته باشد باید ۱۸ ماه صبر کرده و سپس اقدام به بارداری نماید. چون بارداری می تواند در این شرایط برای وی مشکل ساز و دردسرآفرین باشد.
بعد از جراحی اسلیو معده، فرد در معرض کم آبی بدن، کمبود پروتئین و دیگر مواد مغذی قرار می گیرد. این امر می تواند شرایط خطرناکی برای جنین در حال رشد فراهم آورد. البته اگر شخص باردار باشد و قصد انجام این عمل را داشته باشد، بهتر است منتظر بماند و پس از گذشت یکسال و نیم در صدد انجام آن برآید.
همچنین اگر مادر پیش از بارداری دارای وزنی ثابت باشد، قادر خواهد بود مواد غذایی مورد نیاز را برای جنین خود تامین کند.
رژیم غذایی پس از اسلیو معده نسبت به قبل تغییر کرده و همانند سابق نیست. شاید لازم باشد که هر روز مکمل ها، ویتامین ها و … خورده شود. تغییرات رژیم غذایی در دوره بارداری را پس از اسلیو معده باید از پزشک مربوطه سوال نمود.تصور بر اینست که کاهش غذا خوردن پس از این عمل، ممکن است مواد غذایی لازم برای جنین را تامین نکند، چنین استبناطی کاملاً غلط است چون جنین مواد مورد نیاز خود را از بدن مادر دریافت کرده و اصلاً نیازی به پرخوری نیست.
پس از اسلیومعده، مادر نیازمند برخی ویتامین ها و مکمل هاست و لازم است موارد زیر رعایت شود:
افرادی که پس از اسلیو معده همچنان اضافه وزن دارند، در معرض خطر ابتلا به دیابت بارداری هستند. برخی از افراد بخاطر بازگشت وزن بعد از جراحی لاغری، اقدام به بارداری نمی کنند. باید گفت که درست است فرد در دوران بارداری مقداری اضافه وزن پیدا می کند. اما این به معنای برگشت به حالت چاقی نیست.معمولاً پس از بارداری، افزایش وزن در دوران بارداری از دست رفته و با رعایت اصول تغذیه مناسب؛ شخص دوباره به وزن قبل از بارداری بر می گردد.
پیاده روی، یوگا، شنا، ورزش های استقامتی از جمله ورزشهای ذکر شده برای تسریع در روند بهبود اسلیو معده و حاملگی هستند.
گوشت قرمز و برشته شده، آجیل، میوه های با پوست و سبزیجات خام، کرفس، کلم ، پاپ کورن و الکل از غذاهای ممنوع هستند.
منبع : https://www.sleeve.clinic/