در طول همهمه بیماری عالمگیر کرونا، افراد زیادی ممکن است به طرز عجیبی در خصوص علائم احتمالی خود نگرانی ها و ناخوشنودی هایی داشته باشند. همه میدانیم که علائم کووید-۱۹ معمولاً ۲ تا ۱۴ روز پس از اینکه با عامل بیماری زا مواجه شدید خود را نشان میدهد. اما اینکه چقدر طول میکشد تا علائم به طور کامل از میان بروند جای بحث است و نگرانی، استرس یا مسائل روانشاختی زیادی در افراد را برمیانگیزد. با نسخه در این مقاله همراه باشید تا در خصوص مدت زمان علائم کرونا یا دوره نقاهت کرونا اطلاعات دست اول و تازه ای بدست بیاورید.
دوره انتقال کرونا
از اولین باری که به هر نحوی با ویروس کرونا در تماس باشید تا زمانی که علائم آن در شما پدیدار میشود ۲ تا ۱۴ روز طول میکشد. به این دوره دوره انکوباسیون یا دوره نهفتگی بیماری گفته میشود. یعنی چون علائمی ندارید بیماری نیز نهفته است. اما به محض شروع علائم دوره نهفتگی تمام شده و وارد دوره نقاهت می شوید. مطابق با نتیجه تحقیقات نیز میانگین دوره انکوباسیون یا نهفتگی ۵.۱ روز است.
این ویروس در درجه اول از طریق قطرات بزاق یا ترشحات خارج شده از بینی شخص مبتلا پخش میشود. این قطرات از طریق عطسه و سرفه به راحتی در هوا معلق شده یا بر روی سطوح جای میگیرند.
مدت زمان ماندگاری علائم کرونا چقدر است؟
همانطور که در بخش بالا گفته شد، دوره انکوباسیون یا نقاهت کرونا از اولین روزهای بروز علائم تا درمان کامل علائم است. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها در آمریکا (CDC) اظهار می کند که علائم معمولاً ۲–۱۴ روز پس از مواجهه ظاهر می شود. یافته های تحقیقات جدید در مورد ۱۸۱ مورد تایید شده از عفونت SARS-CoV-2 نشان می دهد که ۹۷.۵٪ از افرادی که به کرونا مبتلا شده اند طی ۱۱.۵ روز شروع به نشان دادن علائم خواهند کرد. محققان همچنین تخمین می زنند که میانگین دوره نقاهت کووید-۱۹ ۵.۱ روز بوده است.
اگرچه اکثر مردم در طی ۱۴ روز پس از ابتلا به ویروس علائم ایجاد می کنند، اما در برخی افراد مدت زمان نهفتگی ممکن است بیشتر طول بکشد. نویسندگان این مطالعه خاطرنشان کردند که تحقیقات دیگر نشان داده است که از هر ۱۰۰۰۰ نفر، ۱۰۱ نفر مبتلا به COVID-19 ، نفهتگی یا انگوباسیون بیشتر از ۱۴ روز است. یعنی در اغلب افراد علائم کمتر از دو هفته بروز میکند و در تعداد معدودی علائم ۱۴ و بالای ۱۴ روز بروز میکند.
علائم کرونا چیست؟
براساس اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری های آمریکا CDC ، علائم کووید-۱۹ شامل موارد زیر است:
· سرفه
· تب و لرز
· تنگی نفس
· دردهای عضلانی
· بدن درد
· خستگی
· از بین احساس بویایی یا چشایی
· سردرد
· گرفتگی بینی یا آبریزش بینی
· گلو درد
· اسهال
· استفراغ یا حالت تهوع
با این حال، برخی موارد ابتلاء به کرونا می تواند جدی تر باشد. علائم شدیدی که نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند عبارتند از:
· مشکل در نفس کشیدن
· درد مداوم یا احساس فشار بر قفسه سینه
· کبود شدن صورت یا لب ها
· سردرگمی و از دست رفتن هوشیاری
در یک مطالعه انجام شده در چین (که شامل ۶۵۱ نفر مبتلا به COVID-19 در استان ژجیانگ) بود و به بیمارستان رفته بودند، بیش از ۱۱٪ از آنها حداقل یک علامت گوارشی نیز داشتند. این علائم شامل تهوع، استفراغ و اسهال بود. تحقیقات منتشر شده در چین گزارش داده است که علائم گوارشی کرونا در افراد مبتلا به COVID-19 شایع است.
اگر فردی گمان کند که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده و علائم کرونا را دارد حتما باید با یک پزشک صحبت کند. پیش از مراجعه به مراکز درمانی باید با مراکز ارائه دهنده مشاوره تماس گرفته و علائمی که دارید را همراه با تاریخچه پزشکی به مشاوران ارائه دهید. مرکز پیشگیری و کنترل بیماری های آمریکا در خصوص گذراندن دوره نقاهت و مدت زمان علائم کرونا توصیه میکند که به نکات زیر توجه کنید:
· ماندن در خانه: قرنطینه کردن خود برای اطمینان از عدم انتشار ویروس کرونا مهم است. یک شخص مبتلا فقط باید برای دریافت مراقبت های پزشکی از خانه خارج شود.
· پایش علائم: به طور منظم علائم خود را چک کنید.
· استراحت و آبرسانی به بدن: هرچه بیشتر بخوابید و آب زیادی بنوشید و داروهای بدون نسخه (OTC) از جمله استامینوفن مصرف کنید بهتر دوره نقاهت را پشت سر خواهید گذاشت.
· حفظ فاصله از سایر افراد: تا حد امکان، در اتاق دیگری به دور از اعضای دیگر خانواده بمانید و در صورت وجود از یک حمام جداگانه استفاده کنید. در صورت نزدیک شدن با دیگران، از یک ماسک یا دستمال پارچه ای جلوی صورت خود استفاده کنید.
· با وسایل حمل و نقل عمومی جابجا نشوید.
برای کسانی که از شخص مبتلا به COVID-19 مراقبت میکنند دستورالعمل هایی وجود دارد که حتما باید انجام داده شوند:
· اطمینان حاصل کنید شخص مبتلا هرگونه دارویی که توسط پزشک تجویز شده را به صورت منظم مصرف میکنند.
· به آن ها مایعات زیاد بدهید تا بدن خود را آبرسانی کنند
· تب و درد بدن آن ها را با داروهای بدون نسخه کنترل کنید.
· غذاهای مقوی به آن ها بدهید
· تماس آنها با حیوانات خانگی را محدود کنید
· از اتاق، سرویش بهداشتی و وسایل جداگانه استفاده کنید
· هنگام مراقبت از بیماران مبتلا به کرونا از ماسک استفاده کنید.
· به طور مرتب دست ها را بشویید و سطوح را ضدعفونی کنید
اگر شخصی معتقد است که با ویروس SARS-CoV-2 تماسی داشته ، برای مشاوره باید با یک پزشک صحبت کند. تا زمانی که احساس نکردید که علائم شدید کرونا دارید از خانه خارج نشوید و مخوصا به بیمارستان مراجعه نکنید. بعد از اینکه مشخص شد علائم شما شدید است با رعایت دستوراعمل های لازم به مراکز درمانی مراجعه کنید. دثت کنید که حتما در مدت مزان علائم کرونا ماسک استفاده کنید.
اگرچه مدت زمان ظاهر شدن علائم COVID-19 در افراد مختلف متفاوت است اما میانگین دوره نقاهت کرونا ۵.۱ روز است. در صورت بروز هرگونه علائم شدید، فرد مبتلا باید به دنبال کمک گرفتن از متخصصان و پزشکان در درجه اول از طریق تماس تلفنی باشد.
افرادی که علائم خفیفی دارند باید علائم خود را در خانه مدیریت کنند و از تماس با دیگران خودداری کنند تا از شیوع کروناویروس جلوگیری شود. همچنین فرد مبتلا باید توصیه های کلیدی دیگری مانند حفظ فاصله اجتماعی و شستن دست ها را مرتبا رعایت کند.