چه چیزی بیشتر از همه چیز در انتقال کرونا دخیل است؟ چگونه باید مانع دریافت ویروس شویم؟ آیا من هم در معرض کرونا هستم؟ چه کسانی بیشتر از همه به عفونت ویروس کرونا مبتلا میشوند؟ پاسخ به این سوالات در این مقاله.
سطوح میتوانند توسط اشخاص مبتلا آغشته به ویروس کرونا شده باشند. ممکن است شما بدون اینکه بفهمید روی سطحی دست کشیده باشید و بدون اینکه دستان خود را شسته باشید به صورت خود دست زده باشید. در چنین وضعیتی قطعا شما مبتلا به ویروس خواهید شد. برای همین است که همواره به شما توصیه میشود زود به زود با کمک آب و صابون یا محلول های شستشوی دست حاوی حداقل ۶۰ درصد الکل دست های خود را بشویید.
مبتلا بودن شما یا شخصی که در اطراف شما است مهم نیست چیزی که مهم است رعایت احتیاط و نکات بهداشتی است. حتی اگر مطمئن هستید که مبتلا نیستید هیچگاه بدون دستمال و یا یک مانع مثل آستین پیراهن خود عطسه و سرفه نکنید. و اگر احیانا از بینی آبریزش داشتید تنها با دستمال آن را تمیز کنید نه با دست. برای اطمینان و جلوگیری از انتقال کرونا هم، با هیچکسی دست ندهید. حتی اگر مطمئن هستید شما و کسی که با او میخواهید دست بدهید سالم هستید. فراموش نکنید که دست ندادن بی ادبی و بی نزاکتی نیست، این صرفا به معنی ارزش و اهمیت شما به سلامتی خودتان و دیگران است. پس لطفا به هیچ عنوان به کسی دست ندهید و حتی الامکان به احوالپرسی کلامی بسنده کنید.
تا آنجا که برایتان مقدور است باید در خانه بمانید و تنها برای کارهای ضروری که نیازمند خروج از خانه هستند از منزل خارج شوید. در تمام مدتی که بیرون هستید سعی کنید از ماسک و دستکش یکبار مصرف استفاده کنید. اگر ماشین شخصی دارید میتواند با خیال راحت تری بیرون بروید. اما اگر از سیستم حمل و نقل عمومی برای جابجایی استفاده میکنید باید احتیاط کنید و مراقبت انتقال کرونا باشید.
زمانی که عطسه میکنید باید حتما با یک دستمال جلوی دهان و بینی خود را بگیرید. زیرا ویروس کرونا در سیستم تنفسی و در مایعات مرتبط با تنفس مانند بزاق قرار دارد و به راحتی میتواند از طریق ذرات مایعات ریز موجود در سرفه و عطسه منتقل شود. اگر دستمال در اختیار نداشتید از آستین لباس خود استفاده کنید و به هیچ عنوان کف دست خود را جلوی دهان نگیرید. زیرا ممکن است بدون اینکه متوجه باشید، ناقل کروناویروس باشید. در این صورت به صندلی ها، دستگیره ها و بخش های مختلف سیستم های حمل و نقل دست میزنید و ویروس را به سطوح منتقل میکنید.
به این نکته توجه کنید که خودتان هم نباید به سطوح دست بزنید. زیرا ممکن است به طور مشابه مبتلایان دیگر سطوح ذکر شده را آلوده کرده باشند.
تقریبا هر کسی میتواند در معرض ابتلاء قرار بگیرد و قربانی انتقال کرونا شود. در این میان افراد بالاتر از ۵۰ سال بیشتر در معرض هستند. و کودکان نیز در خطر به مراتب کمتری قرار دارند. در خصوص کودکان خوشبختانه تا کنون آمار مرگ و میر گزارش نشده در سرتاسر جهان و مخصوصا در چین کودکان زیر ۹ سال کمترین میزان ابتلاء و مرگ را داشته اند. در خصوص افراد مسن نیز بیشترین آمار مرگ و میر مربوط به افراد بالای هشتاد سال سن بوده که دلیل مرگ و میر آن ها واضح است. آن ها سیستم تنفسی بسیار ضعیفی دارند و اگر در کنار سن بالا به بیماری های خطرناک زیر هم مبتلا باشند احتمالا مرگ آن ها بسیار بالا خواهد بود:
با توجه به اینکه کاهش قدرت و عملکرد سیستم ایمنی بدن میتواند در مقابل عفونت کرونا مشکل ساز شود، بهترین کار این است افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند حتی الامکان در خانه بمانند و بیرون نروند. آن ها باید به شدت به دنبال تقویت سیستم ایمنی خود باشند برای همین منظور داشتن یک رژیم غذایی سالم سرشار از انواع ویتامین ها از جمله ویتامین A و C میتواند راه گشا باشد.
مطالب مرتبط زیر رو هم از دست ندید:
پاسخ به سوالات رایج مردم درباره ویروس کرونا
آیا کسی که درمان شده باز هم کرونا میگیرد؟ + پاسخ سوالات دیگر
چند نکته برای پیشگیری از بیماری کرونا (مخصوص بیماران نادر)
چقدر طول میکشد تا واکسن کرونا تولید شود؟
چگونه از خودمان در مقابل ویروس کرونا محافظت کنیم؟
آزمایش کرونا چیست و چگونه انجام میشود؟
مقایسه کرونا و آنفولانزا، کدامیک بدتر است؟
مردم در مقابل شیوع کرونا باید چکار کنند؟
علائم کرونا و بررسی میزان مرگ و میر ناشی از آن
نحوه استفاده از ماسک جهت مقابله با ویروس کرونا