در این مقاله به سوالات مهم پیرامون ویروس کرونا پاسخ داده شده است. با خواندن و به اشتراک گذاشتن این مقاله میتوانید سهم مهمی در کمک به پیشگیری از کرونا و سالم ماندن هموطنانمان داشته باشید.
این روزها بارها شنیده یا دیده ایم که یکی از راه های پیشگیری از ویروس کرونا رعایت بهداشت فردی است. برای بعضی از افراد جای سوال است که بهداشت فردی دقیقا چیست و منظور از رعایت آن چه میتواند باشد. ما برای اینکه بتوانیم سلامتی عمومی خود را حفظ کنیم و از طرفی به سلامتی دیگران آسیب نرسانیم اقداماتی انجام دهیم که به مجموع آن ها بهداشت فردی گفته میشود. برخی از نکاتی که در این خصوص باید رعایت کنیم عبارتند از:
بر اساس داده های حال حاظر مشخص شده که افراد مسن بیشترین قشر آسیب پذیر جامعه در برابر ویروس کرونا هستند. زیرا این افراد سیستم ایمنی ضعیفی دارند و اغلب بیماری های مزمنی دارند که نتیجه کهولت سن است. سایر افرادی که میتوانند در نتیجه این ویروس آسیب ببیند کسانی هستند که یکی از مشکلات زیر را دارند:
از آنجا که کرونا یک ویروس است، درنتیجه عفونت ناشی از آن نیز علایمی مشابه با سایر بیماری های ویروسی دارد. اما این ویروس میتواند علایم خاصی داشته باشد. علایم کووید-۱۹ میتوانند شامل موارد زیر باشد:
تا این لحظه هنوز هیچ کشوری موفق به ساخت واکسن کرونا نشده است. با این حال چندین کشور و موسسه شبانه روز در حال تلاش برای ساخت واکسن و درمانی برای این ویروس هستند.
بهترین روش برای مقابله با کرونا تا این لحظه پیشگیری است. و شما تنها باید از خود در مقابل این بیماری کشنده محافظ کنید. در ضمن از مصرف آنتی بیوتیک ها نیز خودداری کنید زیرا این داروها کوچکترین تاثیری روی بیماری های ویروسی ندارند.
بر اساس گفته سازمان جهانی بهداشت کسانی که علایم بیماری را ندارند و سالمند میتوانند از ماسک استفاده نکنند البته مشروط بر اینکه در معرض افراد مبتلا قرار نداشته باشند.اما اگر شخصی را دیدید که علایم احتمالی کرونا را دارد بهتر است حتما از ماسک
در این بین کسانی که با اشخاص مبتلا در تماس هستند حتما باید ماسک بزنند. برای مثال پزشکان و تمام کادر درمان حتما باید ماسک استفاده کنند. کسانی که در خانه از یک شخص مبتلا مراقبت میکنند نیز باید ماسک داشته باشند.
اگر در منطقه شما کرونا شیوع پیدا کرده نیز حتما ماسک تهیه کنید. اگر در خانه کسی مبتلا نیست هیچ لزومی به استفاده از ماسک ندارید.
شخص میتواند یک روز بعد از ابتلاء شدن به کرونا علایم آن را نشان دهد. البته برخی افراد ممکن است علایم را بعد از ۱۴ روز یا دوهفته تازه نشان دهند. اما معمول است که حدود ۵ روز بعد از ابتلاء علایم خود را نشان دهند. اگر شما در معرض شخص یا سطحی قرار داشته اید و فکر میکنید احتمالا مبتلا شده اید هر روز دمای بدن خود را چند بار اندازه گیری کنید اگر تب داشتید به بیمارستان مراجعه کنید.
کررونا تنها یک ویروس نیست بلکه به خانواده ای از ویروس ها اطلاق میشود. این ویروس ها از حیوانات به انسان منتقل میشود. بارزترین حیوانی که ویروس کرونا میتواند از آن به انسان منتقل شود خفاس است. اما در خصوص حیوانات اطراف ما مثل سگ ها و گربه ها و … به ندرت اتفاق میافتد که ویروس از آن ها به ما منتقل شود. سابق بر این سارس که یک نمونه از خانواده کرونا بوده از گربه به انسان و مرس نیز از شتر به انسان منتقل شده. اما هنوز هیچ مدرکی وجود ندارد که ثابت کند حیوانات اطراف ما میتوانند به ما کووید-۱۹ را منتقل کنند. و مهمترین نکته این است که احتمال بیمار شدن در تماس با حیوانات خانگی مانند گربه و سگ وجود ندارد.
متاسفانه پاسخ قطعی این سوال بله است. تماس با سطوح عمومی مثل دستگیره درب اتوبوس، مترو و سایر سطوح دیگر که در معرض تماس روزانه قرار دارند میتواند عاملی برای انتشار ویروش باشد. برآورد میشود که ویروس بتواند روی برخی از سطوح تا ۹ روز هم زنده بماند. از دست زدن به سطوح عمومی خودداری کنید و تماس سطوحی که در خانه زیاد مورد استفاده قرار میگیرند را با دقت و مکررا ضدعفونی کنید.
بر اساس نظر پزشکان از آنجایی که بسته های پستی مدت زمانی طول خواهد کشید تا تحویل داده شوند، حتی اگر ویروس روی آن ها باشد احتمالا تا پیش از اینکه دست شما برسند ویروس از بین رفته است. اما شما حین دریافت بسته ها نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنید.
در کنار برخی از کارهایی که توصیه میشود برای پیشگیری از کرونا انجام داده شود، اقداماتی نیز وجود دارد که باید اکیدا از انجام آن ها خودداری کنید. برخی از این اقدامات عبارتند از: