باکتری هایی هستند که لایه داخلی معده را آلوده می کنند. این باکتری ها می توانند باعث بروز بیماری زخم معده و زخم اثنی عشر شوند. در حالی که درمان های طبیعی ممکن است باکتری ها را از بین نبرد، اما به پایین نگه داشتن تعداد باکتری ها و کاهش عملکرد آن ها کمک زیادی می کنند. التهاب معده ناشی از هلیکوباکتر پیلوری می تواند منجر به بروز گاستریت سطحی، زخم و حتی سرطان معده شود.
عفونت های H. پیلوری به طور معمول نیاز به درمان سه گانه با دو آنتی بیوتیک و یک مهار کننده پمپ پروتون دارند. از آنجایی که آنتی بیوتیک ها می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند، استفاده از روشهای درمانی طبیعی ممکن است به جلوگیری از بروز این عوارض جانبی، محافظت از معده، کمک به بدن در مقابله بهتر با عفونت و ارتقاء سلامت عمومی کمک کند.
محققان طیف وسیعی از مطالعات را در مورد درمان های طبیعی به منظور ریشه کن کردن عفونت های H. پیلوری انجام داده اند. هشت درمان طبیعی بالقوه زیر می توانند به کاهش عفونت ناشی از این باکتری در معده کمک می کنند:
عسل به دلیل داشتن خاصیت ضد باکتریایی شناخته شده است و مردم از زمان های بسیار قدیم از آن به عنوان یک دارو استفاده می کردند.
یک مطالعه نشان داد که عسل رشد هلیکوباکتر پیلوری در سلولهای اپیتلیال معده را سرکوب می کند. مطالعات دیگری نشان داده است که عسل ضدبه طور کلی خاصیت ضدهلیکوباکتر دارد.
آلوئه ورا یک داروی گیاهی است که برای معالجه انواع بیماری ها و موارد زیر از آن استفاده می شود:
در یک مطالعه مشخص شد که ژل موجود در داخل برگهای گیاه گیاه آلوئه ورا در مهار رشد و کشتن سویه های H. پیلوری موثر اس. (حتی آنهایی که در محیط آزمایشگاهی مقاوم به دارو بودند)
این مطالعه نشان می دهد که آلوئه ورا می تواند در برابر عفونت هلیکوباکتر پیلوری در ترکیب با آنتی بیوتیک ها بسیار موثر باشد.
سولفورافان، ترکیبی است که به وفور در جوانه کلم بروکلی یافت می شود و توانایی از بین بردن هلیکوباکتر را دارد.
مطالعات انجام شده در آزمایشگاه، همچنین روی حیوانات و افراد مختلف، اثرات مطلوب سولفورافان در برابر باکتری های H. پیلوری را نشان داده است. جوانه کلم بروکلی همچنین باعث کاهش التهاب معده در موش های آلوده به این باکتری می شود.
لاکتوفرین ، گلیکوپروتئین موجود در شیر انسان و گاو است که می تواند فعالیت های باکتری های هلیکو را کاهش داده یا متوقف کنند. در یک مطالعه از ترکیب آنتی بیوتیک ها و لاکتوفرین شیر گاو استفاده شده است، که منجر به ریشه کن شدن ۱۰۰ درصد هلیکوباکتر پیلوری در ۱۵۰ فرد مبتلا شد.
به نظر می رسد به طور مشابه ترکیبی به نام ملانوئیدین وجود دارد که مانع از رشد باکتری های H. پیلوری می شود. ملانوئیدین ترکیبی است که با یک واکنش شیمیایی بین قند لاکتوز و پروتئینی به نام کازئین در شیر و لبنیات ایجاد می شود. تحقیقات نشان داده است که ملانوئیدین فعالیت و عملکرد باکتری های هلیکو در موش و انسان سرکوب میکند.
مردم نباید روغنهای ضروری را مصرف کنند. در عوض، آنها می توانند بوی چنین اسانس هایی را استنشاق کرده و از آنها به عنوان بخشی از روش آروماتراپی یا رایحه درمانی استفاده کنند. طبق مطالعات انجام شده بر روی انسان و حیوانات،مشخص شده که روغن اسانس لیموترش رشد هلیکوباکتر پیلوری را مهار می کند.
در مطالعه ای روی موش ها، تراکم کلونیزاسیون H. پیلوری در معده موشهایی که از روغن لیموترش برای آن ها استفاده شده بود، نسبت به موش هایی که با روغن لیموترش درمان نشده اند، به میزان قابل توجهی کاهش یافته است.
چای سبز یکی از سالم ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی های جهان است. این ماده حاوی تعداد زیادی از آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید است.
در یک مطالعه حیوانی، چای سبز هم تعداد باکتری ها و هم میزان التهاب موش های آلوده به هلیکوباکتر پیلوری کاهش داد. با این حال، محققان دریافتند موش هایی که قبل از عفونت چای سبز دریافت کرده اند به نتایج بهتری دست می یابند.
طبق گفته سازمان غذا و کشاورزی پروبیوتیک ها میکروارگانیسم های زنده ای هستند که فواید سلامتی بیشماری برای مردم به همراه دارند. علاقه به پروبیوتیک ها به عنوان درمانی هلیکوباکتر پیلوری در حال افزایش است.
انواع بی شماری پروبیوتیک وجود دارد. بسیاری از افراد از بیفیدوباکتریوم که در محصولات لبنی و تخمیر شده یافت می شود ، برای جلوگیری از عفونت دستگاه گوارش استفاده می کنند.
تحقیقات نشان داده است که بیفیدوباکتریوم برای چسپیدن به دیواره معده با سایر باکتری ها مثل هیلکوباکتر رقابت می کند و مانع از فعالیت آن ها می شود.
تحقیقات نشان می دهد که باکتری های H. پیلوری نسبت به نور ماوراء بنفش حساس هستند. در طول فتوتراپی، یک منبع نور ماوراء بنفش به معده تابانده می شود.
نشان داده شده است که فتوتراپی تعداد باکتریهای معده را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. با این حال، باکتری ها چند روز پس از این فرایند دوبره رشد می کنند.
بسیاری از افراد در تمام طول زندگی خود دارای H. pylori هستند و هرگز علائمی ندارند.
علائم عفونت هلیکوباکتر عباتند از:
هرکسی که نگران این علائم است باید با پزشک خود تماس بگیرد. بدون بحث و گفتگو با پزشک ، درمان آنتی بیوتیکی برای H. pylori را با درمانهای طبیعی جایگزین نکنید.