گرسنگی یکی از مکانیزم های طبیعی بدن شما است که نشان می دهد شما به دریافت مواد غذایی اساسی بیشتری نیاز دارید.
وقتی گرسنه هستید موارد زیر را تجربه می کنید:
بیشتر افراد زمانی که غذا می خورند تا چند ساعت می توانند بدون دغدغه گرسنگی به فعالیت و کار خود رسیدگی کنند، اما برخی ممکن است مدام احساس گرسنگی داشته باشند.
در ادامه با ۱۴ دلیلی که نشان می دهد چرا برخی افراد مدام احساس گرسنگی دارند آشنا خواهیم شد. حتما ادامه مقاله را از وبسایت نسخه بخوانید.
مصرف کافی پروتئین برای کنترل اشتها بسیار مهم است. پروتئین دارای خواص کاهش گرسنگی است و به شما کمک می کند در طی روز کالری کمتری مصرف کنید. پروتئین این کار را با:
به دلیل این تأثیرات، اگر پروتئین کافی نخورید ممکن است گرسنه شوید.
خواب کافی برای سلامتی شما بسیار مهم است. ثابت شده است که خواب برای داشتن عملکرد مناسب مغز و سیستم ایمنی بدن مورد نیاز است. داشتن یک خواب کامل با کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری مزمن از جمله بیماری های قلبی و سرطان همراه است.
علاوه بر این، خواب کافی عاملی برای کنترل اشتها است، زیرا به تنظیم هورمون تحریک کننده اشتها (گرلین-ghrelin) کمک می کند. کمبود خواب منجر به افزایش سطح گرلین می شود، به همین دلیل ممکن است هنگام محرومیت از خواب احساس گرسنگی کنید.
کربوهیدرات های تصفیه شده پردازش می شوند و از مواد مغذی مثل از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی عاری میشوند.
از آنجا که کربوهیدراتهای تصفیه شده فاقد فیبر هستند، بدن شما خیلی سریع آنها را هضم می کند. بنابراین اگر شما حجم بالایی از کربوهیدرات های تصفیه شده را مصرف کنید بعد از مدت کوتاهی دوباره گرسنه میشوید.
چربی نقش کلیدی در حفظ سیری شما دارد. موادغذایی چرب، معمولا دیر هضم هستند. بنابراین برای مدت طولانی شما را سیر نگه میدارند. علاوه بر این، خوردن چربی، ممکن است منجر به ترشح هورمون های مختلف تقویت کننده سلامتی شود. به همین دلایل، اگر رژیم غذایی کم چربی داشته باشید، ممکن است مدام احساس گرسنگی کنید.
هیدراتاسیون و تامین آب بدن به شیوه ای مناسب برای حفظ و ارتقاء سلامت کلی شما بسیار مهم است. نوشیدن آب کافی دارای چندین مزایای سلامتی از جمله ارتقاء سلامت مغز، قلب و بهینه سازی عملکرد فیزیکی است. علاوه بر این، آب، پوست و دستگاه گوارش شما را سالم نگه می دارد.
به دلیل نقش آب در سیر نگه داشتن شما، ممکن است در صورت عدم نوشیدن کافی آن احساس گرسنگی کنید. احساس تشنگی را می توان با احساس گرسنگی اشتباه گرفت. اگر همیشه گرسنه هستید، ممکن است نوشیدن یک یا دو لیوان آب به شما کمک کند تا گرسنگی و تشنگی را از هم تشخیص دهید.
اگر رژیم غذایی شما فاقد فیبر باشد، ممکن است مرتبا احساس گرسنگی کنید. مصرف مقدار زیادی غذای پر فیبر به کنترل گرسنگی کمک می کند. غذاهای پر فیبر باعث میشوند شما برای مدت طولانی تری سیر بمانید.
اگر یک شیوه زندگی پر مشغله زندگی می کنید، ممکن است غالباً پریشان شوید و با عجله غذا بخورید. اگرچه تسریع در خوردن غذا میتواند باعث صرفه جویی در وقت شما میشود، اما در حقیقت چنین رفتاری برای سلامتی شما مضر است.
با عجله غذا خوردن باعث می شود به آن اندازه ای که بدن شما به غذا نیاز دارد مصرف نکنید. و پس از مدت کوتاهی دوباره به مصرف غذا نیاز پیدا کنید.
افرادی که ورزش می کنند اغلب کالری زیادی می سوزانند. این امر به ویژه در صورتی که به طور مرتب در تمریناتی با شدت زیاد شرکت می کنید و یا برای مدت طولانی فعالیت شدید دارید نیازمند کالری بیشتری است.
بنابراین افرادی که مرتباً با شدت زیاد یا مدت طولانی ورزش می کنند، اشتهای بالا و سوخت و ساز سریعتری دارند. این اشخاص ممکن است مکررا احساس گرسنگی کنند.
مطالعات نشان داده است که الکل می تواند هورمونهایی مانند لیپتین که باعث کاهش اشتها می شود را مهار کند. (به ویژه هنگامی که قبل از غذا یا همراه با آن مصرف شود.) به همین دلیل، اگر زیاد الکل بنوشید، ممکن است احساس گرسنگی کنید .
غذاهای مایع و جامد هر کدام از جهات مختلف روی اشتهای شما تأثیر می گذارند. در صورت مصرف غذاهای آبکی و یا نوشیدنی ها، شما احساس گرسنگی بیشتری می کنید. زیرا سریع جذب یا دفع می شوند و بدن دوباره نیازمند دریافت کالری خواهد شد.
استرس بیش از حد به راحتی باعث افزایش اشتها و نیاز بدن به مواد مغذی می شود. این وضعیت بیشتر به دلیل تأثیر استرس بر افزایش سطح کورتیزول است که مستقیما روی سیری و گرسنگی تاثیر می گذارد.
چندین دارو مختلف وجود دارند که ممکن است اشتهای شما را بیش از حد افزایش دهند. شناخته شده ترین داروهای تحریک کننده اشتها عبارتند از:
گرسنگی مکرر ممکن است نشان دهنده وجود یک اختلال یا بیماری باشد.
گرسنگی بیش از حد علامت آن است که بدن شما به غذای بیشتری احتیاج دارد. این وضعیت اغلب نتیجه عدم تعادل هورمونهای گرسنگی است که ممکن است به دلایل مختلف از جمله رژیم غذایی ناکافی و برخی از عادات سبک زندگی اتفاق بیفتد.اگر اغلب احساس گرسنگی می کنید، ممکن است که ارزیابی رژیم غذایی و شیوه زندگیتان و انجام تغییراتی در این فاکتورها به بهبود وضعیت شما کمک کند.