تاری دید یک مشکل بسیار رایج در میان افراد مختلف است. مشکلی که در صورت بروز آسیب به هر کدام از ساختارهای چشم شما مانند قرنیه، شبکیه یا عصب بینایی میتواند رخ دهد.
تاری دید آرام و تدریجی معمولاً در اثر وجود بیماری ها و اختلالات طولانی مدت ایجاد می شود. اما تار شدن ناگهانی دید اغلب در اثر یک رویداد جدی تر و حاد ایجاد می شود.
در ادامه این مقاله ۱۶ علت تاری دید ناگهانی آورده شده است.
بیماری ها و شرایطی که نیاز به ارزیابی و درمان فوری دارند
برخی از دلایل تاری دید ناگهانی ، فوریت پزشکی هستند که باید در اسرع وقت درمان شوند تا از بروز آسیب دائمی و از بین رفتن بینایی جلوگیری شود.
جدا شدگی شبکیه یا پارگی آن هنگامی اتفاق می افتد که اشک شبکیه به پشت چشم می ریزد و خون و عصب خود را از دست می دهد. هنگامی که این اتفاق می افتد، شخص مبتلا دچار تاری دید و حتی کاهش بینایی و دید می شود. اگر جداشدگی شبکیه بدون درمان اورژانسی رها شود، بینایی در آن منطقه ممکن است برای همیشه از بین برود.
اگر بر اثر سکته مغزی آن بخش از بافت مغز، که مسئول کنترل بینایی است دچار آسیب شود، می توانید دچار تاری دید و حتی از بین رفتن بینایی شوید. (اگه قرار باشه آدم بر اثر سکته مغزی کور بشه معمولا تنها در یک چشم بینایی از بین میره)
حمله ایسکمیک گذرا (TIA) سکته ای است که کمتر از ۲۴ ساعت طول می کشد. یکی از علائم آن تاری دید در یک یا هر دو چشم است.
مرکز شبکیه شما ماکولا نامیده می شود. هنگامی که خون و مایعات دیگر به ماکولا نشت می کنند، به آن دژنراسیون ماکولای مرطوب می گویند. این وضعیت میتواند باعث تاری یا کاهش بینایی در قسمت مرکزی میدان بینایی شما می شود. برخلاف تخریب ماکولای خشک، این نوع می تواند به طور ناگهانی شروع شود و به سرعت پیشرفت کند.
خستگی چشم می تواند بعد از نگاه کردن و یا تمرکز بر روی چیزی برای یک مدت طولانی و بدون استراحت ایجاد شود.
اگر تاری چشم نتیجه تمرکز و نگاه کردن به یک دستگاه الکترونیکی مانند رایانه، مانیتور یا تلفن همراه باشد، گاهی اوقات به آن خستگی دیجیتال چشم گفته می شود. دلایل دیگر شامل خواندن و رانندگی به ویژه در شب و در هوای نامناسب است.
به التهاب ملتحمه ، قرمزی چشم نیز گفته میشود. این التهاب میتواند نتیجه فعالیت ویروس ها باشد، اما توسط باکتری ها نیز میتواند ایجاد شود.
قرنیه پوشش روشنی در قسمت جلوی چشم شما است. با خراشیده شدن یا آسیب دیدگی، قرنیه می تواند دچار فرسودگی شود. علاوه بر تاری بینایی، ممکن است احساس کنید چیزی در چشم شما وجود دارد.
قند خون بسیار زیاد، باعث تورم لنز طبیعی چشم شما (عدسی) می شود که منجر به تار شدن دید می شود.
خون قرمز تیره که در قسمت جلوی جلوی چشم جمع می شود، هایفما نامیده می شود. این وضعیت ناشی از خونریزی است که پس از وارد سدن ضربه به چشم شما ایجاد می شود. اگر این وضعیت فشار داخل چشم شما را افزایش دهد، می تواند دردناک شود.
عنبیه قسمت رنگی چشم شماست. التهاب عنبیه هنگامی رخ می دهد که یک واکنش خود ایمنی باعث التهاب عنبیه شود. این بیماری به خودی خود به عنوان بخشی از یک بیماری خود ایمنی مانند آرتریت روماتوئید یا سارکوئیدوز رخ می دهد. این التهاب همچنین می تواند در اثر عفونت هایی مانند تبخال ایجاد شود و اغلب بسیار دردناک است.
التهاب قرنیه کراتیت نامیده می شود که معمولاً ناشی از عفونت است. این وضعیت نیز می تواند باعث تار شدن دید شود.
همانطور که گفته شد، ماکولا مرکز شبکیه چشم شما است که به تمرکز بینایی کمک می کند. ماکولا می تواند دچار پارگی یا شکستگی شود که باعث تاری دید می شود. معمولاً فقط روی یک چشم تأثیر می گذارد.
اغلب حملات میگرنی، قبل از هاله است که می تواند باعث تاری دید شود. همچنین ممکن است خطوط مواج یا چراغ چشمک زنی را ببینید و اختلالات حسی دیگری نیز داشته باشید.
عصب بینایی، چشم و مغز شما را به هم متصل می کند. به التهاب عصب بینایی نوریت اپتیک گفته می شود. این التهاب معمولاً ناشی از یک واکنش خود ایمنی یا ابتلا به مولتیپل اسکلروزیس است. دلایل دیگر التهاب ان عصب، بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس یا عفونت هستند. التهاب عصب بینایی بیشتر اوقات، فقط یک چشم را تحت تأثیر قرار می دهد.
یوه ناحیه ای در وسط چشم شما است که شامل عنبیه است. بروز عفونت یا یک واکنش خود ایمنی می تواند باعث ملتهب و دردناک شدن این بخش از چشم شود که به آن یوئیت گفته میشود.
در کنار تاری دید ناگهانی، همزمان ممکن است علائم دیگری نیز داشته باشید که می تواند خفیف تا جدی باشد. برخی از این علایم عبارتند از: