انسداد ورید شبکیه گاهی اوقات به عنوان سکته چشم شناخته می شود. این وضعیت در واقع انسداد یکی از رگ های برگشت دهنده خون از شبکیه چشم به قلب شما است. شبکیه نور و تصاویر را به سیگنال های عصبی تبدیل می کند. و آنها را از طریق عصب بینایی به مغز شما می فرستد. انسدادهای ناشی از لخته شدن خون یا ایجاد مایعات در رگ های شبکیه، توانایی درک نور شبکیه و توانایی دیدن فرد را مختل می کند. شدت کاهش بینایی بستگی به این دارد که کدام رگ دچار انسداد شده است.
به طور کلی دو نوع ورید شبکیه وجود دارد. یکی از آن ها ورید مرکزی است و نوع دیگر وریدها و شاخه های کوچک تر هستند. به همین خاطر، کلا دو نوع انسداد ورید شبکیه وجود دارد. (انسداد ورید شبکیه مرکزی و انسداد ورید های شبکیه شاخه ای)
علائم اصلی سکته چشم ، تاری یا از بین رفتن بینایی است. این دو علامت در آغاز به صورت ناگهانی شروع می شوند و تنها در یک چشم دیده می شود. اگر سکته چشم درمان نشود، تاری یا از کاهش بینایی معمولاً طی ساعت ها یا روزهای بعد بدتر می شود. شخص مبتلا گاهی اوقات، نقاط تاریک یا شناوری را مشاهده خواهد کرد، که توده های کوچکی از سلول ها یا مواد شناور در چشم هستند. در موارد شدید تر، ورید مسدود شده باعث ایجاد فشار و ایجاد درد در چشم شخص خواهد شد.
تشخصی اولیه این علایم بسیار مهم است. زیرا انسداد ورید مرکزی شبکیه می تواند منجر به بروز سایر مشکلات سلامتی میشود.
سکته چشم معمولاً به این دلیل اتفاق می افتد که شریان های شما سخت می شوند و باعث ایجاد و شکل گیری لخته می شوند (دقیقاً مانند سکته مغزی). انسداد در افرادی رخ می دهد که رگ های شخص باریک و آسیب دیده باشند، و با یک بیماری مزمن دست و پنجه نرم می کنند.
برخی از این بیماری های مزمن عبارتند از:
این بیماری با یک معاینه جامع چشمی، از جمله بررسی بینایی و فشار، و معاینه سطوح و عروق چشم شما تشخیص داده می شود. آزمایشات دیگر برای تشخیص انسداد ورید مرکزی شبکیه یا سکته چشم عبارتند از:
انسداد در رگهای شبکیه شما قابل حذف نیست. و معمولا پروسه درمان بر روی عللی که ناشی از انسداد هستند تمرکز دارد. برخی از پروسه های درمانی عبارتند از:
چشم انداز افراد مبتلا به این بیماری بستگی به شدت آن دارد. بسیاری از افراد بیشتر بینایی خود را بازیابی می کنند، اما برای برخی دیگر ، ممکن است بیناییشان را به کلی از دست دهند.
افرادی که سایر بیماری ها یا عوارض چشمی دارند، احتمال بهبودی کاملی ندارند و معمولا برای ارتقاء سلامتی چشم خود باید با چشم پزشک همکاری کنند. بررسی های منظم می تواند به جلوگیری از بروز مشکلات بعدی کمک کند.
بعضی اوقات مشکلات پیش آمده در این عارضه به خودی خود از بین می رود و شما می توانید بینایی خود را دوباره بدست آورید.
از آنجا که این بیماری در وریدها رخ می دهد، می توانید با محافظت از رگ های خونی و حفظ بافت عروقی، خطر ابتلا به آن را کاهش دهید. شما باید سبک زندگی سالمی داشته باشید و تغییراتی سازنده در رژیم غذایی اعمال کنید. برای مثال می توانید موارد زیر را در دستور کار خود قرار دهید:
و در نهایت انجام معاینات منظم چشم به پزشک کمک می کند تا هرچه زودتر بیماری های چشمی را تشخیص داده و آن ها را درمان کند.