درد مفاصل و التهاب احتمالاً اصلی ترین علائمی هستند در بیماری آرتریت مفاصل دیده میشوند. در حالی این این دو علامت، از علائم اصلی آرتروز (OA) هستند، اما اشکال دیگر بیماری مفاصل می توانند بر سایر قسمت های بدن از جمله چشم شما نیز تأثیر بگذارد.
آرتریت التهابی از بروز عفونت ها تا تغییرات دید و بینایی گرفته، می تواند خطراتی را برای قسمت های خاص چشم ایجاد کند. با خواندن این مقاله متوجه می شوید که آرتریت چگونه بخش های مختلف چشم را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
یادگیری نحوه عملکرد آرتروز برای درک تأثیر کامل آن بر روی بدن مهم است. آرتروز یکی از انواع رایج بیماری آرتریت است که با ورم مفاصل همراه است. و در طولانی مدت باعث سایش و فرسودگی مفاصل می شود.
از طرف دیگر آرتریت روماتوئید (RA) نیز یک بیماری خود ایمنی است که در هر سنی ممکن است رخ دهد. بیماری های خود ایمنی باعث می شوند بدن شما به بافت های سالمی مانند چشم ها حمله کند. اشکال دیگر آرتروز التهابی که می تواند باعث مشکلات چشم شود، عبارتند از:
کراتیت سیکا یا خشکی چشم به هر شرایطی اشاره دارد که باعث کاهش رطوبت در چشم شما می شود. این وضعیت اغلب با آرتریت روماتوئید همراه است. بنیاد آرتریت گزارش می دهد که زنان مبتلا به این بیماری ۹ برابر بیشتر از مردان از علایم آن رنج می برند.
بیماری خشکی چشم می تواند خطر آسیب دیدگی و عفونت را افزایش دهد. زیرا غدد اشک شما وظیفه محافظت از چشم شما را دارند. شوگرن بیماری خود ایمنی دیگری است که تولید اشک را کاهش می دهد.
در صورت داشتن آب مروارید ممکن است علایم زیر را تجربه کنید:
این بیماری با افزایش سن بالاتر شایع است. اما اشکال التهابی ورم مفاصل باعث ایجاد آب مروارید در هر سنی می شود.
در حقیقت، آب مروارید در افراد مبتلا به موارد زیر بیشتر مشاهده می شود:
انجام عمل جراحی که در آن لنزهای طبیعی چشم (عدسی) شما با لنزهای مصنوعی جایگزین میشوند، بهترین روش درمانی برای آب مروارید یا کاتاراکت است.
التهاب ملتحمه یا بیماری قرمزی چشم، به التهاب یا عفونت لبه های پلک ها و غشای چشم اشاره دارد. این بیماری یک علامت احتمالی آرتروز واکنشی است. طبق آمار انستیتوی ملی آرتروز ، تقریبا نیمی از کل مبتلایان به آرتریت واکنشی، به این وضعیت دچار می شوند. اگرچه التهاب ملتحمه قابل درمان است، اما بعد از درمان هم میتواند عود کند و بازگردد.
اشکال مختلف بیماری های التهاب و ورم مفاصل می توانند منجر به بروز گلوکوم شوند. گلوکوم یک بیماری چشمی است که منجر به آسیب به عصب بینایی شما می شود. آرتریت می تواند فشار مایعات در چشم را افزایش داده و منجر به آسیب عصبی شود.
گلوکوم در مراحل اولیه علائم خاصی ندارد. بنابراین برای پزشک مهم است که به طور دوره ای وضعیت بیمار را بررسی کند. مراحل بعدی این بیماری می تواند باعث تاری دید و درد شود.
اسکلریت یا التهاب اسکلرا بخش سفید رنگ چشم شما را تحت تأثیر قرار می دهد. اسکلرا بافت پیوندی است که دیواره بیرونی چشم شما را تشکیل می دهد. افراد مبتلا به این بیماری چشمی درد و تغییرات بینایی را تجربه میکنند.
آرتریت روماتوئید خطر ابتلا به اسکلریت را افزایش می دهد ، بنابراین می توانید با درمان این بیماری به کاهش احتمال بروز این مشکل چشم کمک کنید.
کاهش یا از بین رفتن بینایی یک عارضه جانبی احتمالی انواع خاصی از آرتروز است. یوئیت یک بیماری است که غالباً با آرتریت پسوریاتیک و اسپوندیلیت آنکیلوزان همراه است. علائم آن شامل موارد زیر است:
نکته: یوئیت به التهاب بافت یوه چشم گفته می شود. یوه در اصل لایه میانی چشم است که شامل عنبیه، جسم مژگانی و مشیمیه میباشد. این بیماری در صورتی که به موقع درمان نشود میتواند باعث از بین رفتن دائمی بینایی میشود.
دیابت، که به نظر می رسد ارتباطاتی با بیماری آرتریت دارد، همچنین می تواند منجر به مشکلات چشم شود. در حقیقت، دیابت به تنهایی می تواند خطر ابتلا به گلوکوم و آب مروارید را افزایش دهد.
مهم است که از عوارض احتمالی آرتروز خود به هیچ عنوان چشم پوشی نکنید. نظارت بر تمام علائم این بیماری، از جمله مشکلات احتمالی چشم می تواند به بهبود سلامتی شما کمک کند. اگر هر دو بیماری آرتریت و دیابت را با هم دارید، پیروی از برنامه درمانی و معاینه منظم چشم توسط پزشک نیز از اهمیت بیشتری برخوردار خواهد بود.