با وبسایت نسخه همراه باشید تا خلاصه ای از اتفاقاتی که طی ۳ ماهه دوم بارداری تجربه خواهید کرد را با هم مرور کنیم. (وبسایت نسخه هر آنچه که درباره بارداری باید بدانید را به صورت مقاله و فیلم آماده کرده و می توانید تقریبا تمام چیزهایی که می خواهید از آن ها سر در بیاورید را در این گنجینه ارزشمند پیدا کنید. و این مقاله تنها خلاصه ای از ۳ ماهه دوم حاملگی است.)
بین هفته ۱۵ تا ۲۰ حاملگی ، بسته به وضعیت شما و نظر متخصص زنان می توانید اقدام به انجام تست و آزمایش نقص لوله عصبی کنید. (برای مشخص کردن اختلالات مغز و نخاع و سیستم عصبی جنین مثلا اسپینا بیفیدا).
انجام سونوگرافی بین هفته ۱۸ تا ۲۰ حاملگی بسیار شایع و حالت استانداردی است. انجام سونوگرافی طی سه ماهه دوم بارداری عمدتاً برای بررسی موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرد:
در هر مراجعه، پزشک متخصص شما، میزان و سطح پروتئین های ادرار شما را بررسی میکند تا از وجود یا عدم وجود احتمالی پره اکلامپسی اطمینان حاصل کند.
در حدود هفته ۲۶ بارداری ، اکثر خانم ها برای بررسی دیابت حاملگی، آزمایش چالش گلوکز را انجام می دهند (این تست اجباری نیست اما به طور کلی توسط متخصصان زنان توصیه می شود). برای انجام این آزمایش، شما در مطب متخصص خود یک شربت شیرین مخصوص را میخورید و یک ساعت بعد تست گلوکوز خون می دهید.
اگر در آزمایش مشخص شود که میزان گلوکوز خون شما زیاد است، به شما توصیه می شود که یک آزمایش تحمل گلوکز انجام دهید. (برای انجام این آزمایش شما باید به مدت ۸ ساعت ناشتا باشید و بعد از این مدت زمان، به شما دوباره یک نوشیدنی شیرین میدن. بعد ۳ بار به فاصله زمانی ۱ ساعته دوباره از شما تست قبلی رو میگیرن)
اگر شوربختانه شما جزء خانواده ۱۰ درصدی زنان بارداری هستید که به دیابت حاملگی دچار هستید، بدین معنی است که بدن شما قادر به تولید انسولین کافی در دوران بارداری نیست. و برای کمک به کنترل قند خون باید تغییراتی در رژیم غذایی و شیوه زندگی خود ایجاد کنید. (شما باید سطح قند را خودتون رو حفظ کنید تا هم خودتون و هم جنین سالم بمونید)
عوامل خطر دیابت بارداری شامل موارد زیر میشوند:
اما برخی از خانم های باردار حتی با وجود اینکه عوامل خطر بالا را ندارند، باز هم در معرض دیابت حاملگی قرار می گیرند. (دیگه خودتون و شانس خودتون)
برای بیشتر خانم هایی که برای اولین بار حامله هستند، حرکات سریع، ناگهانی و برق آسای جنین معمولا از هفته ۱۸ تا ۲۲ اتفاق می افتند. هر چند که که باید خیلی زودتر از این ها بتوانید حرکات جزئی او را حس کنید. اما به طور کلی اندازه جنین و موقعیت رحم شما نیز می تواند در زمان احساس حرکات جنین نقش داشته باشد.
تقریبا اغلب خانم ها در سه ماهه دوم بارداری با افزایش وزن قابل توجهی روبرو میشوند. این امر به دلیل افزایش خورد و خوراک مادر و همچنین بزرگ تر شدن جنین درون رحم است. در این دوره شما باید به فکر پوشیدن لباس های گشاد و راحتتر باشید. (حالا می خوایید برید بازار رو متر کنید و کلی لباس خوب و گشاد بخرید یا از کسی قرض بگیرید.)
البته افزایش وزن یک روند کاملا طبیعی است و حتی اگر بین ۱۰ تا ۱۲ کیلو و کمی بیشتر هم وزن بگیرید میتواند طبیعی باشد.
انجام فعالیت های سبک و منظم مثل ورزش (حدود ۱۵۰ دقیقه فعالیت سبک تا متوسط، مانند پیاده روی، شنا و تمرین قدرتی) برای کنترل وزن طی این دوره توصیه میشود.
هرچند که این قضیه درباره تمام خانم های باردار صادق نیست. اما اغلب آن ها طی این ۳ ماه کشش و میل جنسی بسیار بالایی دارند.
به دلیل افزایش سطح هورمون های جنسی در این دوره تمایل به برقراری رابطه جنسی میتواند کاملا طبیعی باشد. (به خاطر تغییرات هورمونی جریان خونرسانی به سینه و اندام های جنسی هم بیشتر میشه و شاید داشتن تجربه نزدیکی طی سه ماهه دوم بارداری از لذت بخش ترین رابطه های یک زن حامله باشد)
اگر این مسئله در مورد شما صدق می کند، میتوانید با رعایت نکات بهداشتی و حفظ ایمنی جنین طی این دوره اقدام به برقراری نزدیکی و رابطه جنسی با شریک یا همسر خود کنید.
اتفاقات بسیار جالبی درون رحم شما و در جنین طی این دوره در جریان است. در این موقعیت کلیات بدن جنین شکل میگیرد و کم کم جزئیاتی مثل تشکیل انگشتان و چهره آغاز میشود. جنین میتواند صدای شما را بشنود اما از آنجایی که اطرافش آب است و چندین لایه محافظ او را احاطه کرده اند نمیتواند به درستی چیزی بشنود.
در سه ۳ ماهه سوم علاوه بر جزئیات، تغییرات بزرگی مثل ایجاد غلاف میلین (پوشش محافظ سلول های عصبی)، تنفس و بلع مایع آمنیوتیک نیز دیده میشود. به طور کلی جنین شما در طول این ۳ ماه رشد زیادی دارد و از ۱ هلو به اندازه یک برش پیتزا در می آید.
این مقاله دارای دو بخش است لطفا برای مطالعه بخش نخست و مهمتر آن روی این لینک کلیک کنید.
هر مادر بارداری باید درباره یکی از مهمترین دوره های زندگی خود اطلاعات کاملی داشته باشد. در سراسر اینترنت منابع زیادی درباره بارداری وجود دارد که هم ممکن است گیج کننده باشد و هم تا حدودی نامعتبر.
وبسایت نسخه طی چند سال اخیر تلاش کرده تا اطلاعات کامل و جامعی درباره بارداری و اتفاقات قبل و بعد از آن برای مادران ایرانی آماده کند.
به جای اینکه چندین منبع نامطمئن را به عنوان مرجع بارداری خودتان انتخاب کنید، میتوانید سری به بخش بارداری وبسایت ما بزنید و با خیال راحت تا آخرین روز بارداری از اطلاعات مفید آن استفاده کنید.