تقریبا ۷۰ درصد از خانم ها در اوایل دوره بارداری خود حالت تهوع را تجربه می کنند، و حدود ۵۰ درصد نیز به استفراغ دچار میشوند. بیماری صبحگاهی می تواند از حدود هفته ۶ بارداری آغاز شده و در حدود هفته های هشتم و نهم به اوج خود برسد.
بسیاری از خانم های حامله بعد از هفته های ۱۲ تا ۱۴ بارداری علائم مربوط به بیماری صبحگاهی را کمتر تجربه می کنند. و یا به کلی پس از این مدت شاهد بروز آن نخواهند بود.
وبسایت نسخه در این مقاله به معرفی ۱۵ روش بسیار ساده و در عین حال تاثیر گذار خواهد پرداخت که باعث کاهش تهوع و استفراغ در این دوره از بارداری می شود. با ما همراه باشید.
خانم های بارداری که طی ماه های اولیه در محیط های شغلی خود حاضر می شوند ممکن است در روزهایی به شدت از بیماری صبحگاهی رنج ببرند. اگر چند روز در جنین وضعیتی بودید، مرخصی بگیرید و فقط و فقط استراحت کنید.
بیماری صبحگاهی اغلب مربوط به حس بویایی است. استروژن هورمونی است که احساس بویایی را کنترل می کند. و اگر فردی هورمون استروژن بالایی دقیقا مثل وقتی که باردار هستید داشته باشد، حس بویایی اش چندین برابر افزایش پیدا خواهد کرد. زنان حامله نیز در این دوره زا زندگی خود بیشترین میزان هورمون استروژن را دارند.
برخی بوها ممکن است باعث تشدید تهوع و استفراغ در اوایل دوره حاملگی شوند. برای مثال بوی زباله، برخی غذاهای خاص مثل تخم مرغ آبپز و یا حتی عطر و ادکلن اطرافیانتان…
در هر صورت سعی کنید از این عطر و بوها فاصله بگیرید. و تا آنجا که ممکن است بوهای تازه و طبیعی را استشمام کنید. برای مثال بوییدن گل ها، میوه های تازه و یا هوای خوب می تواند به کاهش تهوع و استفراغ شما کمک کنند.
صحبت کردن درباره چیزی که در حال تجربه آن هستید می تواند به شما کمک کند که تا حدودی هم خود را سرگرم کنید و هم به کاهش علایم تهوع و استفراغ از دیگران کمک بگیرید.
هر چیزی که در این دوره باعث می شود شما دچار حالت تهوع و استفراغ شوید را پیدا کنید. برای اینکار زیاد به دردسر نخواهید افتاد. کافی است که قلم و کاغذ بردارید و هوشیار باشید. به محض اینکه متوجه شدید چه چیزهایی باعث بروز بیماری صبحگاهی شما می شود حتما و حتما کمتر در معرض آن ها قرار بگیرید.
بدن شما به خاطر اینکه در این دوره دچار تهوع و استفراغ می شوید، آب و مواد غذایی زیادی از دست میدهد. بنابراین باید برای این کاهش آب فکری کرد. از آنجایی که هم شما و هم جنین نیازمند آب زیادی هستید، بنابراین روزانه باید دست کم ۸ تا ۹ لیوان آب بنوشید. مصرف آب می تواند حالت تهوع را نیز از بین ببرد.
شما به عنوان یک زن حامله باید در هر صورت مراقب غذایی که می خورید باشید. برخی از غذاها می توانند باعث تحریک شما و در نتیجه استفراغ شوند.
سعی کنید غذاهایی را بخورید که دوست دارید و از خوردن آن ها لذت می برید. غذاهای خوشمزه که راحت تر توسط دستگاه گوارش شما هضم می شوند می توانند تا حد زیادی بیماری صبحگاهی شما را بهبود ببخشند.
از مصرف غذاهای زیر اجتناب کنید:
هر چند که شما نیازمند دریافت مواد غذایی مغذی زیادی هستید، اما فراموش نکنید که در ابتدای دوره بارداری با بیماری صبحگاهی مواجه هستید. متخصصان پیشنهاد می کنند که همان مقدار غذایی را که هر روز می خوردید را در وعده های غذایی بیشتر بخورید.
برای مثال ۳ وعده اصلی را سبک بخورید. و مابین هر دو وعده غذایی نیز یک یا دو میان وعده سبکتر بگنجانید. سعی کنید که در هر وعده سبک بخورید تا کمتر دچار حساسیت و استفراغ شوید.
زنجبیل یکی از بهترین موادی است که می تواند به صورت چشمگیری بسیاری از علایم ناخوشایند گوارشی را کاهش دهد. خوشبختانه علاوه بر اینکه می توانید آن را در چایی یا کیک و کلوچه یا غذا بریزید، به صورت مکمل در قرص ها و حتی نوشیدنی های دیگر نیز قابل تهیه است. بنابراین می توانید به راحتی با مصرف بهینه زنجبیل باعث کاهش علایم ناخوشایند گوارشی در دوره حاملگی شوید.
نکته: این مقاله دارای دو بخش است، لطفا برای مطالعه قسمت های مهمتر این مقاله روی این لینک کلیک کنید.
ترجمه شده از وبسایت: parents.com